Om madlavning – et mandagstip

“Kagemesteren” på 5 år – der elsker at hjælpe til i køkkenet – vil gerne give nogle tips til hvordan man laver mad:
“Hvis man ikke har prøvet at lave mad før, altså måske hvis man er flyttet hjemmefra, så kan man starte med at lære noget der er nemt, fx kartoffelmad eller tomatsuppe.
Til kartoffelmad skal man bruge rugbrød, smør, kartofler, mayonnaise og ristede løg.
Til tomatsuppe tager man 5 dåser tomater, fløde, løg, hvidløg, peberfrugt, to af de der grønne firkanter med smag, og så enten smuldret brød eller kartoffel til at gøre det tykkere. Så blender man det, når det er blevet blødt.
Jeg elsker at lave al slags mad, men mest kager, fordi der skal flest ting i, og det er sjovt at pynte.
Det eneste der ikke er sjovt, er at skrælle æbler… Engang skrællede jeg noget finger af, og jeg blev så ked af det, fordi jeg jo lige hyggede mig, og så virkede det så strengt pludselig at bløde så meget…
Hvis man skal skrælle æbler, skal man bruge sådan en skræller som der er på min mors arbejde, for den skræller udad. Sådan en ønsker jeg mig.
Jeg gad godt have en restaurant. Der skal være kagebord til 30 kroner, for alt det man kan spise. Ligesom på min og mors hemmelige restaurant, hvor vi kommer uden de andre. Her er min yndlingskage cheesecake.
Der skal også være mad: byg-selv burgere. Så får man bolle og bøf, og putter selv salat i. Så lærer gæsterne faktisk også at lave mad helt selv.
Jeg prøvede det engang på en restaurant på Bakken – jeg vidste slet ikke jeg kunne lave burgere, men den blev bare så saftig!

Skarpe knive er faktisk nemmere at styre end børneknive, for de skærer bedre.
Jeg bruger alle de store knive derhjemme, men man må aldrig løbe med en kniv i stuen!

Min livret er boller i karry. Det er nemt at lave: man skal bare bruge boller og så karry, og så blande det sammen.
Jeg ved bare ikke om man selv skal lave karryen… Det må man lige læse i en opskriftbog.
Jeg elsker madbøger og film med madlavning.
Engang lavede jeg bagte æbler på bål, fordi Mette blomsterberg viste hvordan jeg skulle gøre på en film.
De duftede godt og jeg glædede mig – men så fandt jeg ud af at jeg slet ikke kan lide varm frugt, og så græd jeg, fordi der ikke var noget andet dessert… Men det var sjovt at lave alligevel.
Børn der gerne vil hjælpe med mad, skal bare have lov. Så bliver de gode til det – ligesom mig, jeg er megagod!”

(Visited 48 times, 1 visits today)

18 thoughts on “Om madlavning – et mandagstip

 1. Godt mandagstip:) min prinsesse elsker også at bage. Hun så alle programmer med Mette Blomsterberg og hun vil så gerne være med i Rosa fra Roladegade…:)

  • Samme her – ser Mette blomsterberg næsten daglig, og har købt to af bøgerne for egne lommepenge

 2. Hvor er det dejligt at høre og fedt at se bagved at der findes familier hvor der er overskud til at ungerne er med i køkkenet.

  Jeg har “kun” en niece og nevø, og har tit haft dem med i køkkenet og egentligt aldrig forstået hvorfor flere forældre ikke gør det der madlavning til et fællesprojekt .. specielt fordi jeg rigtig mange gange har oplevet at min ellers kræsne niece altid spiser godt af det mad hun selv har været med til at lave.

 3. må man have lov til at spørge hvor det der hemmelige kagested er? jeg har længe godt kunne tænke mig at smage en god cheesecake 😉

  • Shhhh…. Men det er “peber og mynte” på vigerslevvej, Valby,
   Jeg synes faktisk ikke deres kager er fantastiske, men hun gør altså – og børn kan spise alt de vil for ca 30 kroner

 4. Jeg elsker den afsluttende kommentar “ligesom mig – jeg er megago!” fantastisk med lidt selvtillid 🙂

 5. Mandagstip er det bedste!
  Betryggende at kniv-reglerne er på plads – jeg tænker de også gælder andre steder end stuen 🙂

  • Haha – ja de må ikke glemmes!
   Cheesecaken er altså ikke fantastisk – men “peber og mynte” på vigerslevvej, Valby, har spis-så-meget-kage-du-kan, for 30 kr pr barn, og en del mere for voksne – og det elsker hun…

 6. Tihiii hvor er den herlig!
  Men er nu ikke helt enig med betragtningen på skarpe knive…, for de helt små kan godt få knive i Kitchen4kids, der kan skære gulerødder, men ikke fingre – og man behøver ikke tage på mors arbejde, vi har skrællere til børn, der skræller super godt!
  Hvis man gerne vil have mere inspiration til at lave mad med ungerne så kig ind og læs artiklerne på http://www.kitchen4kids.dk – Men de er desværre ikke så underholdende som Supermors 😉

 7. Fantastisk. Er især vild med knivbetragtningen (Øglen herhjemme har i øvrigt (også?) lidt svært ved at forstå, at man ikke må løbe med knive). Og så det der med bagte æbler. Jamenaltså. Det kunne være mit 5-årige Junger Ego, der kunne have sagt/skrevet det. For hvad er det med varm frugt, altså? Lover alt muligt lækkert ud fra duften, og smager… .. ikke godt! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *