Om søskendeskænderier

Når vi har gæster, bliver de tit overraskede over hvor godt pigerne leger med hinanden, og hvor empatiske og hjælpsomme de er over for hinanden:
“skal jeg hjælpe dig med at bygge den der?”
“jamen selvfølgelig må du da låne min legoborg, kære søster.”
Det er ren idyl, mens de ligger på gulvet og bygger en by til deres lego, aftaler roller og strør anerkendende sætninger ud over det hele.

Ninjaman og jeg kan også blive helt rørte over de tre stores leg, rose hinanden lidt for fedt forældreskab, og måske endda tage et par fotos af idyllen.

20120324-141958.jpg
Total glansbillede-idyl.

Lige ind til nogen siger det frygtede ord: “oprydning”….

20120324-142149.jpg
Hulk får altid akut travlt med noget andet: skal tisse, tørster, har glemt at skifte sokker, frk fantastisk går i forsvars-mode og remser alle de grunde til at hun IKKE skal hjælpe op: hun har knapt nok rørt det/var imod at de byggede et hus/ejer ikke det legetøj de har brugt/meldte sig ud af legen to sekunder før oprydning – og krea-Girl har absolut nul-tolerance over for oprydningsflugt, og låser rask væk døre og uddeler trusler, hvilket får de to mellempiger til at gå endnu mere i baglås.

20120324-143151.jpg
Her til formiddag legede de en hyggelig leg i en time – og skændtes om oprydningen i næsten lige så lang tid.
Men supertumling er jo ikke halvt Ninja for ingenting, så da Ninjaman og jeg på skift havde været oppe og mægle, sneg hun sig ind på værelset, greb en kurvfuld legomænd – og smed den rask væk ned i toilettet.
Bum.
De skrækslagne piger stoppede straks med at skændes.
Og så ca. sådan her ud:

20120324-143444.jpg
Uden at tæve hinanden, ryddede de resten op, mens de blev enige om en fælles fjende: grabsenalle-lillesøster.

Jeg tror hun skal på banen som konfliktmægler lidt oftere – for da de, efter endt oprydning, kom ned i stuen for at fryse den lille mægler ud, blev de overrumplet af en lille dans hun udførte, og et kram til dem hver.
Så kunne de faktisk ikke holde surheden.
Og nu leger de så med små figurer.
Alt ånder idyl.
Jeg må hellere præparere den lille konfliktmægler til oprydningen…

(og tegningerne? Lavede dem for at vise pigerne hvor irriterende de er når de rydder op – de syntes det var sjovt, så derfor kom de med. Ikke fordi jeg vil gå den uforlignelige tændstikmester i bedene, for ingen slår hende!)

(Visited 55 times, 1 visits today)

One thought on “Om søskendeskænderier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *