Om sort is

I morges, da jeg stod og dinglede med bilnøglerne, og skulle køre, sagde Ninjaman:”pas på – der er noget der hedder sort is i dag, og det er rigtigt glat!”.

Sort is? Det lyder godt nok dystert…

Som nybagt bilist og generelt bekymringsmenneske – blev jeg så nervøs for at køre ud i det, at jeg næsten ikke turde. (Hvad nu hvis jeg er for dårlig til at køre? Skrider over i modsatte vejbane? Kører nogen ned, eller får dræbt mine børn? Hvad nu hvis jeg kommer til at køre bilen i søen? Ind i et hus? Kører ud over broen der går over togskinnerne, og lander foran et tog?)

Jeg tog mig sammen, og fik kørt de børn – mens jeg forbandede min hjerne der for tiden går lidt for meget amok i dystre tanker, og kan skræmmes helt i selvsving af grumme ord, som fx:”sort is”. (ai, men lyder det ikke også skræmmende? Selv hvis man ikke ved hvad det er?)

Det gik selvfølgelig fint, og jeg kører faktisk ikke så skod, som jeg bilder mig ind. (Men parkerer værre!)

Og i eftermiddags skal Ninjaman, de tre store piger og mig selv ind og se glitrende glimmer-is, “Disney-on-ice”-show, billetter venligt doneret af sød veninde der ikke selv kunne.

Umiddelbart skræmmer “glitrende glimmer-is-med-skøjtende-kæmpe-disneyfigurer” mig også lidt – men pigerne er eksalterede ved tanken.

(Visited 31 times, 1 visits today)

12 thoughts on “Om sort is

 1. åhh hå hå, jeg forestiller mig Ninjaman sådan nærmest fægtende med armene “pas PÅ” agtigt.

  Jeg kører selv herregodt – eller som min datter sagde “mor kører flot”. Jeg parkerer også sindssygt godt, når jeg har tid og RO til det.
  Mine unger ved godt at de ikke må snakke til mig når vi er på en parkeringspladsen og jeg skal manøvrere bilen ind i båsen – eller ud for den sags skyld.
  De må slet ikke snakke når vi er i P-kælder, jeg synes generelt skiltningen i P-kældre er lousy, de skriver stort set aldrig hvad ved man skal for at komme ud.

  Hvis børnene snakker under parkeringen kan jeg panikke helt vildt mens jeg sveder tran.

 2. Ej hvor er jeg misundelig. Vi elsker Disney og ville vildt gerne se det show men billetterne koster mere end en elefant….;) Glæder mig til at høre om det og god fornøjelse:) Nyd det. Kender forøvrigt alt for godt til at hjernen går i sortseer mode og jeg pludselig er bange for alt verdens ting uden grund! Parkering af biler er noget vi kvinder simpelthen ikke er skabt til men vi kan til gengæld føde børn…..:)

  • Ja de er dyre! Og vi havde endda fået dem, gratis, fra veninde med tre børn der var på ferie. Må give dem noget fedt i bytte… Har ikke fundet ud af hvad endnu.

   Ungerne elskede det! Glitrende, strålende og vulgært.

 3. De fleste kvinder kører bedst alene, for selvom vi kan multitaske, skal der ikke meget til at forstyrre os. Jeg har en skræk for at bakke….jeg bakkede for flere år siden ind i genboens campingvogn på campingpladsen….Hvis min mand har kørt bilen i garage og “vovet” at dreje lidt på rattet, kan jeg panikke over at skulle bakke den ud.

  • Ja jeg kører også bedre alene. Men kan stadig godt bekymre mig – har kun haft det der kørekort et halvt års tid, og aldrig forestillet mig at jeg skulle have et

 4. Sort is – er det ikke bare fordi man ikke kan se isen på vejen? Altså fordi det er blevet sort, ligesom sne.

 5. Det er helt på sin plads at være bange for sort is. Det er is man ikke umiddelbart kan se, vejen ser fin ud, men er spejlglat. Bliv klog på de isglatte veje og tjek, hvordan det ser ud, der hvor du skal køre på trafikken.dk 😉

  • Ja – men bare ordet er scary i sig selv… Tak for link! Nyttigt for overbekymrede bilister som mig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *