Om børnefilm – et tip

Et ægte mandagstip kommer senere i dag (forslag til emne modtages gerne!), men her et lille hurtigt bonus-tip – måske mest til jer med børn.
Jeg hader at gå i biffen med børn, synes en stor del af børnefilm stinker (ja, “far til fire”, det er dig vi snakker om!), men heldigvis findes der undtagelser: film fra Pixar er stort set altid sjove, og så er der den fantastiske japanske Miayazaki, der laver de skønneste animationsfilm, med eventyr, poetiske billeder og en hel anden fortællestil end man er vant til.
Heldigvis er mine børn også fans, især hans “Totoro” har vi set mange gange.
Så… Har du børn der plager om biftur, så går “Arriettys hemmelige verden” lige nu i biograferne.
Og den er god – så den med de tre store piger og to af deres venner i julen, og alle fem var- ligesom jeg selv – begejstrede.
Hermed et tip videregivet: der ER alternativer til syngende jordegern og andre irriterende børnefilm.
Pyha…

20120103-100301.jpg

(Visited 251 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Om børnefilm – et tip

  1. Den er så sød og har et dejligt stille og roligt tempo.
    Det kunne være at man skulle tage i biografen så, det skader aldrig at se Miayazakis film på dansk. Der er altid valgt gode mennesker til at stemme stemmer

    • Stakkels dig, Mads! De der helium-jordegern er det absolut værste nogensinde lavet til børn!!

  2. Totoro er nostalgi på højeste plan for mig! Jeg så den, da jeg boede i Japan som barn (på japansk, og ja, jeg talte sproget dengang), men den video, mine forældre havde, blev slidt i stykker længe inden den kom til det danske mainstream marked. Så at gense den som 20-årig var tårepersende jubelsmukt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *