Om brudte nytårsforsætter

Sidste år skrev jeg det her – lidt selvfede – indlæg, om hvordan jeg aldrig laver “rigtige” nytårsforsætter, fordi jeg ikke mente man burde have dårlig samvittighed over ikke at kunne overholde dem.
Burde have lyttet til mig selv, men har i stedet lavet tre forsætter i år. Som var seriøst ment.
Egentlig ikke fordi det var nytår, men bare fordi det nu var nemmere at starte noget sundhedsagtigt op EFTER julen var ovre, og så virkede d. 2-1 som en god dag at starte.
Ninjaman var med på næsten det samme som mig: han ville gerne være sundere, jeg ville gerne tabe mig de der uklædelige 6-8 kilo jeg vejer for meget (samt de to ekstra kilo der er røget på i løbet af julen. De har primært sat sig som ekstra kinder og hager. Ligner en hamster…)
Så det betød nul sukker, sprut og fedt – og vi var enige om at det kunne vi sagtens klare!

Derudover syntes vi at ungerne er lidt for afhængige af passiv underholdning, så der skulle skæres ned på udlån af iphones og tænding af tv, og vi skulle måske synge for og lege lidt mere med den yngste, der godt bare kan lide at tulle rundt og lave ballade selv.

Status? Klokken er nu 12.21, jeg er alene hjemme med fire børn, og vågnede først for 3 timer siden, fordi den syge mindstepige holdt mig og hende selv vågne til kl 05 – alligevel er det lykkedes mig allerede nu,
at have brudt samtlige forsætter…
(Dog ikke alkohol – endnu – men da jeg ved 4 tiden i nat stod og dansede lidt med vræle-maskinen, sendte jeg længselsfulde blikke efter den efterladte champagne på køkkenbordet. Den var det eneste lækre i syne, men det virkede alligevel malplaceret at drikke sig stangvissen med sygt barn på arm?)
Men da jeg så stod op, brugte jeg lige 20 minutter på at myrde de andre sundhedsplaner: fordelte rask iPhone og fjernbetjening mellem de store piger, for at få fred til lige at drøne ind under bruser og skylle det værste babysnot af mit hår, fandt en halv brownie og åd den, mens jeg tog tøj af – helt uden at skænke sundhedskur en tanke.
Og nu sidder jeg her i sofa, mellem tre piger der spiller på diverse spillekonsoller, mens jeg betragter feberbarnet, der stavrer rundt og tømmer skabet for rene viskestykker o ligger dem i sære bunker rundt omkring.
(Før det tømte hun alle dvd-film fra reolen til bordet, i flotte bunker).

Kunne vel godt synge for hende, eller måske bare kommentere hvad hun laver – men hun ser sød ud, og jeg tænker at jeg lige så godt kan lave hattrick og bryde alle tre løfter, nu jeg er i gang?

Var det et mandagstip? Nix, mandagstippet må blive et tirsdagstip denne uge. Mellempigerne kom op at skændes om emnet(den ene ville tippe om hvordan man passer syge børn, den anden om hvordan man laver børn – som de HAR tippet om før, og derfor skændtes så meget over, at jeg droppede at skrive ned, og bare mindede dem om spil på iphonen.
I morgen – DER er jeg sund og tjecket og sjov og ovenpå.
I dag må i leve med at jeg er lidt fesen…

Andre der allerede har brudt nytårsforsætterne?

20120102-123952.jpg

(Visited 44 times, 1 visits today)

10 thoughts on “Om brudte nytårsforsætter

 1. Mit nytårsforsæt var at være lidt mindre stresset. Jeg har fejret januar med at udsætte færdigskrivningen af min opgave til nu – to timer før den skal afleveres. Det er overhovedet ikke spor stressende …

  Flot klaret, mig selv!

  Jeg synes det er ok, du har brudt dem. Vi kan sige, at nytårsforsætter først er gyldige 3. januar!

  • God ide! Nytårsforsætter behøver først starte rigtigt efter januar måske? God afstressning!

 2. Hvis nu vi tænker os godt om og ovenikøbet tænker lidt uden for boksen, så varer julen i princippet helt til Helligtrekonger, som er d. 6. januar og man KAN da ikke skulle efterleve nytårsfortsætter i julen, vel!?!

  Jeg tænkte også at det var i dag, jeg skulle genoptage kampen mod de sidste 8-10 kg – men kakaotoppene på køkkenbordet stod der og så så julede ud, så dem er jeg jo nødt til at spise, inden det er for sent

  • Kakaotoppe SKAL spises, sådan er det!
   Sender du ikke lige resterne til forstaden? Er totalt sukkerhungrende

 3. Altså det kan godt være at jeg ikke kom ned og træne i morges (jeg har jo også lidt ondt i halsen, ik?) men jeg har i hvert fald ikke røget endnu! Det er en start…

 4. Jeg har faktisk været rigtig sej i dag!

  Jeg har små 5-6 kg som skal væk fra min mave og hage, så fra i dag er jeg hoppet på South Beach kuren, og har endnu ikke spist noget andet end det jeg “må”!

  Hurra for 1. dag…. Vender tilbage imorgen og ændrer mit svar, hvis pålægschokoladen i køleskabet frister for meget 😉

 5. Mine nytårsforsætter for 2012 er:

  1. læse en masse bøger
  2. blive indehaver af kørekort
  3. føde et barn
  4. se mindre white-trash TV
  5. kysse rigtig meget på min mand

  Kan endnu ikke udtale mig om 1 endnu. Men er begyndt på Ejersbo’s Afrika-trilogi og den er foreløbig god.

  Nr 2. Ja nu må vi se hvordan det går. Skal til teoriprøve i morgen.

  3. Skulle gerne ske en gang i april.

  4. Har jeg allerede brudt – selvfølgelig. Hvad fanden tænkte jeg egentlig på?

  5. foreløbig går det meget godt, men vil virkelig prøve at være opmærksom på især efter nr. 3 er opfyldt.

 6. Ovre i det tidligere Sovjet et sted, fejres julen midt i januar, – mener jeg at ku huske. Og dengang vi selv var vikinger og fejrede solhverv (som jul jo i høj grad også udspringer af), kunne denne fest efter behag placeres på en dag varierende fra ca midt i december til ca midt i januar. Intet flueknpperi her. Så derfor synes jeg, med respekt for andre kulturer og vores egen fordums, at det vil være rimeligt, bare for at være helt helt sikker på ikke at kollidere med tidspunkter der er beregnet til frådseri, at vi venter med at udleve vores nytårsfortsæt til 16. januar. Som også er en mandag.

  • Sofie: du er fantastisk klog! God ide – tror selv jeg er mere motiveret, når jeg ikke har syg unge på mig. Som det er nu, er det næsten umuligt ikke at synde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *