Om hjemmelavede gaver og nødvendigt rod – et mandagstip

Den 9 åriges værelse ser sådan her ud i dag, og det har det faktisk gjort længe.
Hun laver julegaver selv, og begynder allerede med det i oktober – så værelset kan godt nå at blive helt tildækket med glimmer, og mystiske opfindelser.
Det imponerende er, at hun altid kan finde sine ting, hendes rod har deres egen orden.

Er meget misundelig: mit rod, er bare rod, og jeg glemmer hvor jeg har lagt mine ting næsten øjeblikkeligt efter at have lagt dem…
 
Mandagstippet i dag, er på opfordring af en læser, der udbeder sig tip om julegaver.
Nu ved jeg ikke hvad præcis hun ville høre, men Krea-Girl, 9 år,  vil rigtigt gerne fortælle om hvordan hun gør. Det er ikke som sådan et morsomt indlæg, men bare oprigtige råd, fra en stor pige.
Og så forklarer det hendes rod.
Krea-Girl – om logistikken ved hjemmelavede gaver:
“Det er en god ide’, at begynde i god tid med at samle ting man kan bruge til at lave krea ud af: æggebakker, silkepapir, æsker, lim, gammelt legetøj og kagedåser.
Så skal man finde ud af, hvad dem man skal give gaver ønsker sig.
Sidste år lavede jeg fx en æske til min ene lillesøster, det var en grim barbiespilledåse jeg havde fra jeg var lille, og den malede jeg, puttede glimmer på og lagde nogle ting i jeg selv havde lavet. Jeg tror det var et perlearmbånd og en papirrose.
Hun blev rigtigt glad, og sagde det var den bedste gave hun fik.
Hvis man skal lave en gave til en baby, er det svært.
Helt små babyer kan få en uro, med
fine papirstykker i, men dem der er større, som min mindste lillesøster, det er straks værre…
Hun er totalt i grabsenalle-alder og sutter på ting, så papiret bliver ødelagt.
Der er man nok nødt til at købe noget…
Jeg har lavet julegaver til min familie i en måned nu.
Det roder meget på mit værelse, men sådan er det altså bare, når man skal lave ting, det kan man lige så godt forberede sig på.
Jeg skal lave ca 10 gaver i år, men jeg tror jeg når det. Jeg har lavet til min mor og to af mine søstre allerede, og henne i skolen, i træværkstedet, arbejder jeg på et hus til vores fedthalemus.
Hvis man ikke er god til at klistre og sådan noget, så kan man bage småkager, eller lave kryddersalt, og give til folk. Så kan man købe glas-tuscher og tegne på syltetøjsglas, så de bliver pæne.
Julen er totalt min yndlingsårstid.”

(Visited 112 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Om hjemmelavede gaver og nødvendigt rod – et mandagstip

  1. Ha ha ha hvor er hun sød. -og sikke en tålmodighed og lav stress terskel du må have med hensyn til glimmer og rod på værelset. ha ha ha… Dejligt indlæg.kh Kristiane

  2. Hvor er hun kær. Tænk at hun har al den energi – ikke bare til at lave så mange gaver – men også at tænke på dem omkring hende. Og har overskud til at starte i god tid og lægge tid, energi og kærlighed i alle gaver. Smukt!

  3. Hold nu op, det er da bare det bedste indlæg jeg har set længe.Krea girl 9 år har da total styr på det der med hjemmelavet gaver og så har hun en total god logik;-)Pyt med rodet, jeg har hørt mange gange at der skal være lidt kaos for at man rigtig kan være kreativ og innovativ;-)

  4. Bare fordi hun kan finde rundt i sit rod og ved hvor sine ting er, betyder det ikke at hendes rod er fornuftigt rod. Det betyder bare, at hun stadig har klæbehjerne, der ikke er degenereret af rødvin og graviditeter. Åh hvor jeg misunder hende, både energiniveauet, kreativiteten og ikke mindst klæbehjernen. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *