Om kroppen

For et par år siden, underviste jeg en børnehaveklasse. Vi havde emne om kroppen, og jeg lånte skolens biologilokale, så jeg kunne vise ungerne et rigtigt skelet, og sådan en torso med plastikorganer, der kunne tages ud.
Børnene var meget andægtige og stille – det mørke biologilokale, med udstoppede dyr og andre uhyggelige ting, gjorde dem knapt så kry.

Da jeg havde gennemgået hvor alle organer sad og spurgte om de havde spørgsmål til det, var der længe stille, ind til lille dreng forsigtigt rakte hånden op, og spurgte:”og hvor sidder sjælen så?”

Det er altså stort tænkt!
Jeg sagde jeg ikke troede sjælen var noget man kunne se, men at det var et godt spørgsmål.
Det er det også, synes jeg. Har tænkt flere gange på det siden, og gad godt vide hvor min sad – hvis jeg vidste det, ville jeg nok lige kigge til den, og se om den egentlig var stresset og havde det ok, her midt i al det her stressende hverdag – måske ville jeg købe en cola til den, smide en pude i en lille stol den kunne sidde i, og lægge en klud på dens lille pande.

(Visited 20 times, 1 visits today)

8 thoughts on “Om kroppen

  1. Nogle gange kan man overraskes så fint af børns eftertænksomhed, og deres spørgsmål :)Jeg er netop påbegyndt et forløb i dansk med min 2. klasse med billedbogen "Anton og tingenes sjæl", hvor vi også har diskuteret, hvad en sjæl egentlig var. Der kom nogle rigtig fine bud. Bl.a. mente en af pigerne, at den kom op i himlen, når man døde, og hvis man var særligt heldig, fik man lov til at blive til en hvid due, der kunne flyve ned og sætte sig foran vinduet hos sin familie og kigge ind… 🙂

  2. Nårh, hvor er det fantastisk sagt. Den er hermed hapset. Jeg har gået og ledt efter et citat, jeg kan bruge til at gøre mig selv opmærksom på at mærke efter, nu hvor jeg er startet på job igen efter en lang sygemelding med den rigtigt grimme slags stress.HVOR SIDDER SJÆLEN! Dét giver da incitament til at lede efter det vigtige:) Tak for den fine historie.

  3. I sandhed et spørgsmål af de store! Og man kan da KUN give sjælen for lidt opmærksomhed, hvor så end den sidder! Så pøs du bare lidt cola ind til sjælen.Da min lillebror var barn, mente han, at sjælen sad lige i panden. Jeg er tilbøjelig til at give ham ret… Jamen hvorfor ikke?

  4. Ved heller ikke præcist hvor sjælen er placeret i kroppen. Har en idé om at det er tæt på hjertet… Til gengæld vejer den ( i hvert ifølge nogen) sådan ca 21 gram 🙂

  5. Du skal se den lille fine film "Cold Souls" hvor hovedpersonen bliver befriet for sin egen sjæl. Han bliver noget stram i masken, da han efter indgrebet står med sin sjæl i et glasbeholder, for i glasset ligger der noget så undseeligt som – en kikært!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *