Om oprydning og dimser

Vi bor 6 mennesker, uden oprydningssans, i et lille hus på 95 kvm.
Gæt selv hvor rodet her altid ser ud – og tilføj så 10% rod oven i dit gæt.
Ja nemlig.
Da jeg irriteret spurgte den 9 årige:”årh, hvorfor ser dit værelse altid ud som om Shanes (fra Shanes verden) og en gruppe bavianer er gået amok med lim og legetøj?”, fik jeg det rappe svar tilbage:”man kan jo kun spille med de kort, man har fået på hånden…”
(HVAD? Hvem har lært det barn at svare igen med noget så gammelklogt og ordsprogsagtigt?).
Nå. Men hun har jo ret…
Jeg roder med aviser, bøger, halvskrevne projekter, og smykker, Ninjaman spreder en lind strøm af tøj han skifter overalt i huset, samt krummer og halvdrukne glas med saft efter sig, og ungerne kan ikke nærme sig noget legetøj, uden det flyder o.v.e.r.a.l.t…
Og når pladsen er trang, og der i forvejen er stoppet mange ting ind i huset, så ser det vildt ud når der rodes.

Børneværelset, i dag. Har før flashet foto af vores gang her.

Hulk er den værste. Hun er et meget varmt barn, der nemt sveder, så ikke nok med at hun gradvist afklæder sig sit tøj dagen igennem, og bare lader det ligge hvor det falder – hun HADER at rydde op, og laver alle mulige krumspring for at slippe for fællesoprydninger.
Bortset fra en ting: hun har arvet noget “sylvanian families” legetøj fra sin ene søster – og det ligger omhyggeligt i en skotøjsæske, med sirlige små tændstikæsker med bittebittebittesmå smådele i, og omhyggeligt redte senge til de to kaniner der bor der.
Hun er totalt nazi omkring orden i den kasse – mens alt andet roder omkring hende.
Om 14 dage har hun fødselsdag.
Det er helt sikkert, at der skal pustes til hendes oprydningsgen , så vi har allerede fået alle bedsteforældre med på at der skal købes sylvanian til hende.
Uh, håber det får hende inspireret til allround oprydningstrang! Kunne det ikke være fantastisk? Hun er foreløbigt den eneste der har udvist bare lidt ordenssans herhjemme, så hun er vores store håb!

(Visited 44 times, 1 visits today)

16 thoughts on “Om oprydning og dimser

 1. autister går sjældent amok de fleste er indad vendt tror mere det er børn med adhd der roder mere ..men tilbage til rod vi bor 6 mennesker på 150 kvm og jeg har opgivet at ryde op så må der se ud som der aer ud …

 2. I forhold til at der skulle være 4 piger der bruger det, så synes jeg det ser ret pænt og nydeligt ud. Det ligner lidt at de har været i min stue, og jeg har endda ryddet lidt op.

 3. Har desværre ingen erfaring med Sylvanian families, men sikken fantastisk kommentar fra den 9-årige 🙂 Ind imellem bliver man s.. paf over de ting, der kommer ud af børnenes munde… Hvor får de det fra????

 4. Åååh Sylvanian families… suk… YNDLINGSlegetøjet! Og de findes også på film. Jeg havde dem da på VHS da jeg var lille. Sådan noget med at børn i drømme kunne besøge dem. Gæt hvem der HVER aften lå og krydsede sine fede fingre for at hun oplevede det samme som dem i tegnefilmene!Jeg har i øvrigt et hus til dem. Det burde hun da også ha'! Ikke at jeg ved hvor man kan købe sådan noget. Men ellers stemmer jeg klart for campingvognen.

 5. Min datter har campingvognen, og den er fed – og med tonsvis af små dimse-dutter………..Og jeg synes faktisk heller ikke at det værelse ser så slemt ud. Vi bor 3 på 200 km og det er jævnt det samme – bare über alles…..

 6. Datter på næsten 9, siger HELT sikkert campingvognen! :-)Men vil lige sige, til din trøst, at vi er kun er 2 (mig og datter) på 85 kvm og vi roder mindst lige så meget!!!! *rødme*

 7. Jeg stemmer for campingvognen, den er vidunderlig!Vore 3 børn har alle rodet: den ældste, som nu skal være FAR – er blevet total pertentlig! Nummer 2 er rimeligt ordensmenneske, og dog – og nummer 3? Hendes værelse (bor på efterskole – fungerer som lærer for en flok teenagere) – ligner noget, du ikke vil vide om!!! Og BOGEN – 100% baby – DEN VAKTE TOTAL LYKKE HOS SVIGERDATTEREN – TUSIND TAK endnu en gang!Kh Joan

 8. Da jeg var barn hed det ikke noget så fancy som Sylvanian families, næ det hed Skovens Dyr! :-DJeg synes den kagebutikken passer så fint til den lille konditor.Men ellers er den campingvogn også ret sej!

 9. 1000 tak for svar, allesammen! Tror det bliver campingvogn og en kagebutik så!Sjovt, budgetpigen: jeg kan da pludselig også huske "skovens dyr". Men var de ligeså fancy, med smådele?Haha, denlangeneger: køb dig nu ikke fattig selv! Undskyld for link til den fede butik så!

 10. Her har vi også campingvogn + bil = fantastisk legetøj! Så lige sættet på tilbud i Legekæden til 600,-. Vi købte det via engelsk hjemmeside dog – det kan man spare en del ved også. Ville faktisk ønske man kunne få den der campingvogn i str. voksen… 🙂

 11. Her har min 3 årig camoingvogn, bil og et hus. Og det er bare ynglingslegetøjet! Så det ønskes der klart mere af og et større hus til jul.Hvis hun ikke har et hus, så vil jeg foreslå det eller campingvognen da der også er til flere timers leg i den :)Med hensyn til rod, vi bor 4 1/2 (den halve er et hver 2. weekend datter 😉 ) og vi bor på 200kvm der roder på samme niveau i perioder som det du viser, så det har intet med den mindre plads at gøre 😉

 12. Nej, nej, jeg tror ikke på astrologi… men fra den ene Jomfru (mig) til/om den anden (Hulk): HOLD OP, det barn er TYPISK jomfru… NOGLE ting skal der være nazi-orden i – så op i r*ven med om resten ligner lort :)Fantastisk! Sådan har jeg det også selv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *