Om ekstra lange dage

Fik ikke lige blogger noget rigtigt i går – selv om jeg havde masser af tid til det.
Usædvanligt meget tid faktisk.
Stod nemlig op kl 04.30.
SÅ kan man rigtigt få noget ud af dagen – hvis ikke lige det var fordi man går rundt i en slags zombietilstand hele dagen, når man står så tidligt op…
Mine børn sover heldigvis relativt ok om natten – et mareridt der skal trøstes for i ny og næ, og i perioder en enkelt der synes det er morgen allerede kl 6.30, men ellers er vi nogenlunde vant til at få vores nattesøvn.
Men ikke i går.
Kl. 04.30
Frk fantastisk: her er så VARMT!Jeg kan ikke sove!
Mig: jamen, du har jo også lukket døren- den skal altså stå åben, når vi sover 6 mennesker i samme rum, og der er varmt i vejret
FF:(vrænger) jamen, jeg kan ikke LIDE den er åben…
Mig: jeg åbner den, og holder dig i hånden, så du kan sove.
(lille pause)
FF: jeg kan høre græsset ude i haven sige lyde!
Mig: ai, sov nu, skat…
FF: jeg kan høre far gå rundt i stuen
Mig: han sover – sov SÅ!
(Pause, Hulk sætter sig op.)
hulk:(småklynkende):årh, jeg har haft mareridt, kram mig!
(baby vågner og lægger sig henover mit hoved)
FF: jeg giiiiiiider ikke ligge her mere, jeg vil se fjernsyn!
(baby klynker, jeg prøver at holde om hende, så hun kan sove igen, men hun sætter sig op og griner)
Hulk: haha, hun har morgenhår!
Ff: haha, hun siger en sjov lyd!
(baby gør sig endnu mere umage med at sige lyde og lave ansigter, og klapper af sig selv)
Mig: SOV SÅ FOR POKKER! klokken er kun lige 5, om NATTEN! SOV!
(pause, anspændt stilhed)
Ff:(mumlende surt ned i pude)sikke dog en sur mor man har, her i huset… Og jeg SULTER og KEDER mig og er BANGE for lyde…
(pause – begynder at tro på de sover om lidt…)
Baby: Hej!!hejhejhej! Dadadada?
Mellempiger: HAHAHAHA hvor er hun sjov!

Nå, så gav jeg op. Og sad inde i stuen, med tre hysterisk grinende piger kl 05.
Kl. 9, hvor jeg her i ferien ellers plejer at stå op, havde jeg fået badet to af os, lavet morgenmad, læst avisen, brokket mig ca 34 gange over hvor tidligt de var vågnet, drukket tre kopper kaffe og støvsuget huset for alle rester af slik og sukker.
Superbaby var træt, så jeg bestak mellempigerne til stilhed med tv, og gik en tur med klapvogn – endte med at gå 6 km, for min sukker/koffein-fyldte overtrætte krop kunne ligesom ikke stoppe igen…

Resten af dagen, var lang.

(Visited 49 times, 1 visits today)

11 thoughts on “Om ekstra lange dage

  1. Åh hvor er det sandt det du skriver om den tilstand af træthed-koffein-overdosis-søvnmangel.Men stor applaus for at du kom ud og gå en tur. Jeg ville ha brugt 2-3 timer på nettet i en beskidt badekåbe for lige at understrege min sløvhed.

  2. Åh, jeg ved liiiige præcis hvordan den føles, zombietilstanden. Jeg ville derfor ALDRIG turde at vi skulle sove i samme rum alle 6, for det ville være sikkert, som Amen i kirken, at en tilsvarende situation ville udspille sig hos os. Ja, hatten af for din gåtur! Den var jeg nok heller ikke hoppet på…

  3. Når der bliver morgen her MEGET tidligt, så er snoren også lang m.h.t. TV, computerspil m.m.Jeg ser borde, hylder, reoler o.s.v. som særdeles velegenede steder til at SOVE… Bare LIDT..! Tilstanden ER faktisk zombieagtig, som du skriver…

  4. Jamen hvorfor dog sove 6 i samme rum? Det minder mig om de nætter hvor man som lille har haft en veninde til at sove hos en, og man så bare hele tiden har fnist af et eller andet. Se det var sjovt.

  5. Jeg læser "… drukket tre kopper kaffe og støvsuget huset" hvorefter du ryger op på et super-superheltemor-plan, i min bevidsthed. Så læres jeg "… for alle rester af slik og sukker."Og så kommer du lige ned på det normale superheltemor-plan igen 😀

  6. Orhhhh kender det godt!!! Siden vi fik Elna har vi aldrig sovet længere end til 6.10 og hun ynder at stå op omk kl4. I går var det dog 3.47 hun stod op. Ind imellem ønsker jeg mig et drop med kofein!

  7. Kææææft.. Kan du ikke bare sætte dem ud til vejen med et "Billigt til salg før kl. 07" skilt ved siden af?Og i morgen – kunne du sove på sofaen – så er du ligesom klar når de ankommer 05.12 for at se TV. Så kan du sove 20 minutter længere!

  8. Jeg var så færdig af grin over din baby bemærkning, man KAN bare ikk stå sur ud af sengen når dagen starter med en bebs der fortæller en masse..herhjemme er han ikk så gammel endnu så det er mere bare "dadadaaa" og så et kæmpe grin over ham selv bagefter (jo jo humor som en rigtig mand) og hvis man ikk lige reagerer på det møver han sig helt tæt på en og klasker hans tilsavlede hånd rundt i hoved på en mens han hviner af grin..go´morgen siger jeg baremen vores lokale tank har gratis kaffe når de åbner klokken 6 i weekenderne så vi er blevet rigtig gode venner mig og tankpasseren:)

  9. Det er så smukt så smukt beskrevet. Min datter og din må være lige gamle, for min vågner også op med morgenhår og er helt glad i låget. Hvis hendes evindelige hejhejhejehejhejehejehe ikke virker, så slår hun os til vi vågner… suk og 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *