Om hvordan man får børn til at gøre hvad man siger – et mandagstip

Endelig blev det tid til et mandagstip – guldlog spurgte om råd til, hvordan man får børn til at gøre hvad der bliver sagt.
Eksperten til lige dette spørgsmål, må være krea-Girl, på 9 år, der har rig erfaring, med 3 yngre søstre og 2 små kusiner.
( hvis det var mig der skulle give ekspertråd, ville det blive noget ala dette: marens kloge ord)

Hvordan får man sine lillesøstre – eller andre små børn – til at gøre som man vil have?
Af ekspert, krea-Girl, 9 år.
“Man skal ikke råbe af dem, for enten ignorerer de en, eller også slår de eller skriger.
Hvis man slår dem, slår de bare hårdere igen. Så det skal man heller ikke.
Man kan sige:”hvis du er rigtigt sød, må du komme ind på mit værelse”.
Man KAN også sige: ” hvis du bliver VED med at drille, må du aldrig låne min mobil igen!”, men så risikerer man at de skriger højt, så det er bedre at lokke dem til at stoppe.
Babyer er nemme at lokke, hvis superbaby flænser i mine bamser, kan jeg bare lokke hende væk, ved at vifte med noget andet. Jeg kan selvfølgelig også bare løfte hende, det er praktisk når man bliver sur på en, som man kan bære!
Hulk er min stædigste lillesøster. Hvis jeg har prøvet at lokke med at lege petshop eller playmobil, og med at love tegninger, og de ting ikke virker – så kan jeg kun gøre en ting, og det er at lokke med noget lækkert.
Når jeg er til fødselsdage med skolen, så gemmer jeg tit noget slik, som jeg kan bruge til at gøre hende tam med igen, hvis hun nu går helt amok.”
Det var mandagens gode råd, er der andet i gerne vil have ekspertråd til, så bare aktiv det i en kommentar, og det vil muligvis blive taget op en anden mandag!

(Visited 89 times, 1 visits today)

13 thoughts on “Om hvordan man får børn til at gøre hvad man siger – et mandagstip

  1. Jeg er sikker på at Isabella på 4 1/2 og Krea-Girl ville blive fiine venner – for det er præcis samme tankegang, der driver dem! Mon det er noget, man som storesøster blir født med?

  2. Tak super-mutti! Af hjertet tak! Jeg vil nu, med fornyet energi, forsøge at overtage verdensherredømmet, med godis og "hvis du er sød må du godt komme ind på mit værelse" eller blot håbe på at alle er i løfte-størrelse!

  3. Jeg kunne godt tænke mig et mandags-tip ang. hvordan man bærer sig ad med at få en kæreste.

  4. jeg vil gerne vide hvordan man gør en kæreste tam..(eller mand er han nu, han bliver så pigefornærmet når jeg kalder ham mine kæreste..)tak!:)

  5. Kunne godt tænke mig et tip om hvornår man ved, at man skal gå fra sin mand? Og er det "ok" at bryde en familie op med 3 børn eller skal man hellere blive? Og kan man undvære sin børn, hvis man bliver skilsmissemor eller vil savnet rive ens hjerte itu?

  6. Ja, tam er et godt ord(-;Gode forslag, må finde eksperter til noget med kærester eller øl! TakÅrh, anonym… Føler med dig, og dine skilsmissetanker. Håber du finder ud af det der føles mest rigtigt for dig!

  7. Elsker det her indæg! Tak:-) Og hvor har hun dog ret: det ER praktisk at blive sur på nogen, man kan løfte/bære… i øvrigt virker babytricket med at vifte med noget andet, der så fanger opmærksomheden også overfor visse mænd – min i hvert fald. men der er faktisk flere ligheder mellem netop de to arter; mænd og babyer…dem tager vi en anden gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *