Om hvordan jeg fik det der kørekort

Tak for alle jeres fede kommentarer i går – er alle læst flere gange – jeg labber det i mig!
Flere af jer udbad mere detaljeret beskrivelse af hvordan jeg fik det. Det får i så her:
Kl. 09 kom min kørelærer og hentede en sur og nervøs udgave af mig. Vi kørte en times tid, og jeg var ikke bestået der, hvis det havde været rigtigt…
Så kørte vi til politigården, hvor et par surt udseende betjente henvendte sig – det var heldigvis ikke mig de skulle se køre!
Min politimand var pæn og flink, og jeg skyndte mig at få startet lidt smalltalk og øjenvippeblafring, så allerede mens jeg viste ham hvor klog jeg var mht hvordan motoren virker, kunne jeg mærke han tøede helt op.
Han ville så køre præcis den rute jeg lige havde trænet med min kørelærer, så her havde jeg alle de fejl jeg lavede før i frisk erindring, og kørte totalt artigt! Der var intet jeg overså eller glemte, og vi havde en lang samtale om hvor dårligt andre bilister kørte.
(jeg fik også flettet ind at jeg havde fødselsdag…)
På et tidspunkt skulle vi svinge i et stort kryds, og jeg anede faktisk ikke helt hvilke vejbanestriber jeg skulle følge eller hvornår jeg skulle dreje – så jeg afledte hans opmærksomhed ved at pege på cyklist og spørge lidt ind til om han mente hun mon ville dreje eller ej. Så han så ikke hvilken måde jeg drejede på, og jeg håber det var rigtigt…
Hver gang jeg blev i tvivl om noget, talte jeg højt og lod som om jeg var i tvivl om de andre mon kørte lige så godt som
Mig, og derfor ventede jeg liiiige lidt…
Han var imponeret, og ikke i tvivl om at jeg fortjente kort.
Min Kørelærer kneb en tåre – jeg vælger at tro, at det var fordi han kom til at savne mig, og ikke fordi han nu frygtede for sit liv i trafikken fremover?
—–
ninjaman og superbaby hentede
Mig, og vi spiste for 500 kroner sushi…
Så hentede vi kreagirl fra skole, og min stolte mand syntes jeg skulle køre hjem.
Det gik SÅ skidt!!
“ikke så tæt PÅ!”, “Hvis du ikke kan skifte gear, hjælper det ikke at bruge to hænder! Så er det fordi gearet står forkert! To hænder: forkert, en hånd:korrekt”, “der må kun køres 50…”, “øh, den store kø bag dig, synes nok det er irriterende at du nu kører 40…”
Han kværkede mig ikke. Men han var bleg…
Og jeg er glad for at vi i juli måned bytter hus med en jysk familie, så jeg kan øve mig på hvordan vores egen bil virker, på rolige jyske landeveje!!

(Visited 45 times, 1 visits today)

16 thoughts on “Om hvordan jeg fik det der kørekort

 1. Tillykke – og dengang jeg fik kortet, sagde "de kloge" at man først lærer at køre, når man HAR fået kortet… og det er rigtigt. Jeg tog mit midt i København, og bor idag i Jylland, men når vi skal derover, kører jeg – for min mand kan slet ikke overskue det!

 2. hehe tillykke endnu engangog fedt med at bytte hus :)Vi tager bare i sommerhus hvor jeg nægter at køre nogen som helst steder hen selvom jeg er den eneste med kørekort.. der har ligget ubrugt hen i en tiårstid…

 3. Årh du bliver da bare SÅ glad for det kørekort – jeg lover! Og det der med den Kbh'ske trafik…jeg har besluttet at jeg ikke vil lade mig skræmme eller intimidere til at køre på nogen som helst anden måde end det jeg synes. Så jeg tager mig tid – til at svinge, holde tilbage og i den grad give plads til det cyklende folk…for dem er jeg som oftest en del af – så det er noget med karma tænker jeg.

 4. Ha ha – det lyder jo sjovt. Desværre kan jeg ikke trøste dig med at det nødvendigvis bliver bedre eller du nødvendigvis får det bedre med at køre! Jeg har nu kørt dagligt de sidste 15 år, og har det stort set aldrig rigtig godt med at køre!!! Jo, i dagslys og tørvejr går det lige an. Men i mørke, i regnvejr for slet ikke at tale om snevejr OG mørke OG steder jeg ikke kender! Se mig som flitsbue og ikke vide om jeg skal sætte mine penge på en kørelærer eller en psykolog! Nå men du er jo ikke mig:-)

 5. Hæhæhæ de der første kørerture efter man har fået kortet, er altid lidt hårde for passagerende. Min far lagde sig til at sove, fordi han ikke kunne overskue at være vågen, min bedste veninde stemte sig fast mellem panel og sæde, mens hun hang i panikstroppen og snakkede om at en H-sele ville have været optimal og min søster omtaler mig stadig som Thorkild Tyrring, fordi jeg lavede ret meget hjulspind i den første periode.Du er helt sikkert ligeså god som alle andre nye billister, bare vent og se hvordan Ninjaman ser ud i hovedet når piger skal til at låne bilen.Endnu engang tillykke med det!

 6. Helt seriøst, der er jo ingen, der kan køre, når de får kortet. Så kender man reglerne og er klar til at komme ud og lære det i virkeligheden. Og det er der, du er nu. Go learn! Og tillykke igen.

 7. Tillykke med kørekortet, sej strategi du lagde for dagen der :o)Og tag dig ikke af din mand, de skal altid lige blande sig i ens kørsel. Jeg har haft kørekort i snart 19 år og min mand skal stadig lige påpege om jeg nu også har set den cyklist eller lign (hvad jeg jo selvfølgelig altid har ;o) )Det mest irriterende er dog, når han vælger at dytte, selvom det er mig der sidder bag rattet….

 8. Hej og tillykke, kan kun nikke genkendende, ind i bilen med dig alene, som i helt alene det er sådan du lærer det, ingen distraherende mænd der blander sig og kommer med gode råd 🙂 God tur!

 9. Hvem i hede hule … har bildt dig ind at jyske landeveje er rolige??? De kører som død og helvede derovre, altså ca. 120 hvor man må køre 80, så pas hellere på! Det er min erfaring med jysk bilisme… Hilsen en ærke-nordsjællænder

 10. Tillykke – Et lille råd – Hvis du er til et. ØV dig alene. Det er røvbelastende at køre med andre, når man lige har fået kort. Min mand fik kort for tre år siden, og på daværende tidspunkt havde jeg kørt i 77 år, og jeg var så irreterende. Ikke så hurtigt – ikke der – se dig for.blabla bla. Men ven tag ikke fejl af de jyske landeveje – De kører jo som sindsyge derovre i det der jylland:)

 11. Tak for jeres fantastiske historier – de fleste heldigvis opmuntrende. Nu må jeg så forsøge snart at snige mig ud på egen hånd – gys!Til jer der frygter for jeres liv: hold jer fra Mols i juli…

 12. Skal jeg endelig mejes ned ad en eller anden skingrende, elendig bilist, så må det godt være dig. Helst, faktisk. Tillykke med det – det bliver kun nemmere og sjovere.

 13. tak ida, det er rart at vide!Arh, rent faktisk tror jeg ikke jeg mejer nogen ned. kører jo langsomt, rykvist og i forkerte gear. man kan godt høre mig komme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *