Om skovsnegle

I sidste uge, sad jeg en dag ude på min havetrappe og holdt øje med superbaby der kravlede på græsset. Hun kravler ret specielt på græs, for hun vil helst ikke have det på knæene, så det er noget med højt løftet mås og helt oppe på tåspidserne.
På et tidspunkt lagde hun sig på maven, og jeg sad og smeltede af kærlighed indeni, over hvor kært det var, at hun duftede til græsset.
Lige ind til jeg fandt ud af, at det ikke var det hun gjorde…
Hun lå og slikkede på en stor fedtet skovsnegl!
Ad!!!
Jeg kastede mig over hende, og hun fattede godt at skovsneglesjov nok snart var ovre, og skyndte sig derfor at bore sine babyfingre hele vejen igennem skovsneglen, så jeg bagefter måtte stå og skrubbe genstridig slim af dem – vidste i at udtværet skovsnegl minder lidt om indtørret lim og sidder utroligt godt fast?

Krea-Girl lå syg inde på sofaen, og brækkede sig da hun hørte det. Og har ikke kysset sin lillesøster siden…
Jeg glæder mig bare over hvor gode til at finde føde, mine børn er.
(men har heller ikke kysset meget på snegleånde siden…)

(Visited 75 times, 1 visits today)

16 thoughts on “Om skovsnegle

 1. Hihi, tak for dagens sødeste (læs: også lidt klamme) historie 🙂 Hvor er hun dog sød, at forsørge sig selv.

 2. Det er trods alt bedre end…eller på samme klamme højde som sommerfugle larver/puppe som er en delikatesse i Korea, og de stinker helt vildt når de kommer kørende med de der vogne. Nej så hellere en god snegl.

 3. De er sgu dejlige de børn – rigtig sød historie – nyder at læse dine indlæg som altid får et smil frem på læberne. 🙂

 4. Hahahahahaha! Hvor er hun sej, at hun skynder sig at få noget ud af situationen! J var engang ved at æde et skod. Lige da jeg voldsomt havde børstet det af hans tunge skyndte han sig at tage en indtørret hundelort og proppe den i munden. Lyder i øvrigt dejligt med en havetrappe, bliver helt hus-lysten.

 5. Da min søster lige havde lært at kravle tog hele familien (undtagen mig) til Portugal på ferie. En af dagene kravlede min søster rundt på stranden mens min mor lå og holdt lidt øje med hende. Pludselig opdager min mor at Sofie begynder at stoppe ting i munden, så min mor flyver op og hen til hende. Min søster var simpelthen igang med at æde en hundelort. Og ikke hvilken som helst, nejnej selvfølgelig sådan en der havde været delvis diarre, delvis fast. Så hun havde lort (og BRÆK) udover det hele, men stoppe? NIX! Hun holdt krampagtigt fast i lorten så det endte med at også min mor begyndte at kaste op. Det første hun gjorde da de kom hjem var at æde en fugleklat. Derefter lærte hun vist forskellen på lort og mad. (Godt nok laver min mor dårlig mad, men det smager trods alt bedre… lidt…)

 6. Hold op hvor jeg grinede da jeg læste din indlæg. TAK TAK TAK. Især fordi min datter forleden havde en hel snegl med hus og det hele i munden. Det er så skønt med lidelsesfæller!- Katharina

 7. Thihi, hvor er hun skøn:-) Minder lidt om et indlæg jeg har skrevet om min søn og en frø, hvorfor gør børn sådan nogle ulækre ting. Det giver i øvrigt udtrykket "vask din mund med vand og sæde" en ny og mere bogstavlig betydning;-)

 8. ahhhkkk! Oh no- 'sådan noget vil mit barn aaaaldrig gøre…' yeah right, glæder mig til disse helt særlige glæder ved at være mor =)

 9. Altså i visse dele af verden skulle sån nogen jo altså være en delikatesse… Hun er bare totalt international og med på moden!

 10. Adddrrrrr!!!!!!!! Stakkel ;( bare hun ikke får trauma! Jeg trådte på en kæmpe skovsnegl sidste år… med bare tæer… og jeg lider seriøst af skovsnegleangst i forvejen.

 11. Lige en have-kommentar (kan ikke lade være…): Det lyder ikke til, at det er en skovsnegl, der er blevet slikket, men derimod en såkaldt 'dræber-snegl'. Det er IKKE en snegl med giftig slim, men derimod en grøntsagsdyrkers største bekymring! De er nemlig kendetegnet ved ualmindelig genstridig slim, der faktisk er mere fedtet end lim. Og det var GODT, at den blev mast – de lægger i 1000-vis af æg, der bliver til flere snegle, der æder ALT i din have… særligt det pæne; skvalderkål går de sq udenom…

 12. Tak for info, anonyme haveekspert. Undrede mig også meget over hvor ekstremt klistret den var.Nå, men nu kan superbaby så skrive dræbersnegledræber på sit cv. Og hun kan hyres, hvis nogen skal have fjernet flere snegle fra deres haver evt?

 13. Pingback: Om marsvineflasker | Superheltemors bekendelser

 14. Pingback: Om smalltalk | Superheltemors bekendelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *