Om fridags-barn

Ja, undskyld jeg ikke lige fik blogget i dag.
Jeg har nemlig et næstældste-barn, frk fantastisk, der skal starte i skole til august – men de andre store børn skal på en anden skole, og er begyndt i SFO her i går, så hun er børnehavens ældste barn, og totalt underhund til sin dominerende og populære lillesøster…
Jeg blev akut ramt af et anfald af jeg-er-supermor-og-kan-da-sagtens-give-mine-børn-1000-fridage-om-ugen-selvom-jeg skriver-på-to-projekter-er-ved-at-tage-kørekort-og-har-en-baby-der-stadig-er-ved-at-få-tænder, og så kom jeg til at love hende mindst to fridage om ugen, frem til sommerferien.
Og den ene dag denne uge var så i dag, hvor vi alligevel skulle over til møde på hendes skole, og hilse på de kommende klassekammerater.
Frk fantastisk er ikke et barn der er god til at sidde stille længe, og hun bliver gnaven når hun keder sig, så jeg var godt klar over at en tur ud af huset måtte der til – og zoo ligger ikke så langt fra skolen, hvor vi skulle til møde kl 16, så vi kunne vel godt aflevere Hulk i børnehaven, og slå 6 timer ihjel i zoo?

Jeg har det, som om jeg har løbet en marathon… eller to.
Det startede supergodt, hun var tindrende glad, vi startede med at se på heste, og superbaby var meget begejstret for bondegårdsdyrene, som hun mente alle sagde “grrrrr…”.
Så faldt superbaby i søvn i klapvognen, og min personlige træner, frk fantastisk, bestemte ruten – og tempoet- rundt i zoo, som jeg var kommet til at love hende hun måtte.
Hun går i øvrigt aldrig – hun løber. Så det var med småtykke mor i luntetrav med barnevogn, efter trallende glad pige.
Vi så ALLE dyr, efter metoden: 5 sekunder se på dyr – videre- 10 sekunders dyr – læse et skilt – 5 sekunders dyr- løbe, løbe – spise en kiks – 5 sekunders dyr – gå line på et rækværk – løbe, løbe –  7 sekunders dyr – klatre op på legetårn – løbe, løbe – 5 sekunders dyr – osv…
“Det var faktisk ikke engang kedeligt i dag!” sagde hun begejstret, da vi efter 5 timers stroppetur endelig var på vej hen til skolen.
Jeg tror det er sundt for hende – der blev født mens jeg havde egen butik og var meget travl, fik en lillesøster allerede da hun var halvandet år, og generelt har det lidt svært med sine søstre, fordi de leger små dimsenusse-lege der ikke interesserer hende – at have alenefri med mig, og få noget intensiv voksenopmærksomhed.
Og jeg tror det er sundt for mig, at være så meget sammen med en der har så meget energi – får motion, og har slet ikke tid til at spise chokolade…

I virkeligheden er min lyst til motion ca lige så stor, som de her to flodhesteungers.
De var til gengæld så kære, at de fik løbe-løbe-barnet til at sidde stille i hele 10 minutter, og bl.a tage fotoet her.

(Visited 49 times, 1 visits today)

13 thoughts on “Om fridags-barn

  1. 5 timer i zoo! Det er sgu godt gået. Det lyder som en rigtig dejlig dag, og al den motion må da bare tælle som en ekstra god grund til alligevel at gå ombord i et styke chokolade eller fem.

  2. Velkommen til mit lov som mor til Rasmus! 🙂 ADHD giver så myrer i numsen ud over den energiske dreng, så jeg deler gerne lidt H med dig, hvis du er interesseret?

  3. Alenetid med et barn (plus baby) er fedt. Også selvom man bare sidder ved siden af hinanden og laver noget hver for sig. Der er kun den larm, man selv gider, og der er ingen, der afbryder.Tager nu hatten af for dit 5 timers maraton i zoo!

  4. Thumbs up, det lyder altså hårdere end den der bootcamp Fuhrmann har meldt sig på. Jeg håber du havde noget svedtransporterende heldragt på (i pink)

  5. Præcis samme opmærksomhed ofrede Marie (16 måneder) dyrene i zoo i søndags. Heldigvis løber hun ikke så hurtigt, men til gengæld løber hun lidt i alle retninger, så efter to timer og en snack-pause i et af spisestederne gik hun drøn-kold i klapvognen på vej hjem.Godt vi flytter fra byen med zoo, før hun bliver gammel nok til at løbe rigtigt rundt.

  6. – jeg er også helt solgt på salige flodhestesmil. Og bøjer mig næsegrus i støvet for 5 timers løb. Maraton tager mig 4½ time (ca.) og jeg er SÅ smadret i hoftebøjere bagefter. Endda uden at skulle køre klapvogn og holde trit med barn.

  7. Åh en tur i zoo, lyder da også fantastisk men 5 timer, wow. Jeg får det lidt som en flodhest af at læse indlægget 😉 Håber også at mødet i skolen gik godt.

  8. ja 🙂 men det hyggelige kan jeg godt forestille mig.. det er alt det andet der virker overvældende når nu der kommer en lille ekstra overraskelse her mens den første puttegøj kun er 18 mdr…

  9. uh tillykke! vores pseudotvillinger var også særdeles uplanlagt, og jeg havde mange fordomme om at det var synd for søskende at være for tæt i alder – men jeg er lykkelig for det nu! det første år var lidt hårdt, fordi FF stadig var lille, og fx kom til at træde på baby, så vi kunne aldrig gå ud af stuen hvis baby var der. men jalousi gik hurtigt over, og så kunne hun ikke huske det nogensinde havde været anderledes. og de har det generelt rigtigt godt sammen.vi er glade for de er tæt i alder, synes mange ting er nemmere når to er så tæt i alder, og kan se samme biffilm, læse samme bøger, spille samme spil osv – der er 3 år mellem nr 1 og 2 og de har ikke kunnet følges på den måde.held og lykke – og stort tillykke!

  10. tak 🙂 Pseudo-solskins-historier hænger ikke på træerne.. så jeg er glad for at du lader verden få et lille kig ind i jeres liv 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *