Om gener

Det er underligt det der med gener, og hvad der slår igennem eller ej.
Vi har 4 piger , og har derfor set hele 4 forkellige kombinationer af vores gener – og pigerne ser ret forskellige ud:
Krea-girl ligner sin far helt vildt meget, med hans aflange ansigt, øjen og næsefacon, men med lysere hår og krøller.
Frk fantastisk ligner mig en del, og min mor endnu mere – især på øjne, næse og mund.
Hulk og Superbaby er lidt bedre blandet, men uden at ligne hinanden.
50%  af børnene har min næse, 50% af dem deres fars, de har forskellig øjenfacon alle 4, Hulk har læber helt som sin fars, Krea-girls mund minder også en del om hans, de andre to har helt anderledes facon læber. 25%  af dem har krøller, 25% glat hår, og 50% har lidt pjusk.

Da jeg blev gravid med Krea-girl, var Ninjaman helt langhåret, og hans hestehale var så tyk, at jeg ikke kunne holde om den med tommel og pegefinger.
Jeg glædede mig over at mit barn havde en stor sandsynlighed for ikke at få lige så tyndt og kedeligt hår som mig – men det fik hun, bare med krøller….
Nr to fik også det tynde hår, og sørme om ikke også nr 3 og 4 fik det. 100% sejr til mit tyndt-hårs-gen, æv.

Til gengæld vandt Ninjamans “vilde-buskede-sammengroede-og-vildtvoksende-øjenbryns-gen” så også 100%… Ved ikke hvor mange piger, der drømmer om at have øjenbryn der vokser helt ud på øjenlågene, eller mødes på midten, så det kan godt være det bliver dyrt i pincetter om 10 års tid herhjemme.

Men hvis de vil skjule det tynde hår, kan de evt rede deres buskede øjenbryn op og dække det?

(Visited 51 times, 1 visits today)

7 thoughts on “Om gener

  1. Nu har de jo din sagkyndige viden om hvordan man sminker sig, så mon ikke lidt buskede øjenbryn kan overleves ;-)Kønne er jeres børn i hvert fald. Hvordan ser moren og faren egentlig ud, se det kunne jeg faktisk godt tænke mig at se. findes der et link? 🙂

  2. Ja hvis de kun sminker det ene øje, tager det fokus væk fra buskede øjenbryn! Godt råd!Nej det er kun superbaby der er genkendelige fotos af på bloggen;-)

  3. De gener, altså. Da jeg var gravid var der jo meget spekulation om hvad der nu gik i arv. Det eneste, jeg absolut IKKE ville ha´at min datter fik, var faderens kløft i hagen…. Argh, pis, og hvad skete der… Nå, men håber da hun bliver køn alligevel ;-)Ellers kommer vi langt med pænt tøj og en sløjfe i håret 😉

  4. Ja hvor kan det være urimeligt fordelt. Min ene søn har de sødeste lange, mørke øjenvipper, men det var så også en mutation, da vi begge har korte og lige vipper. Til gengæld var der ingen pigment tilbage til min datters øjenomgivelser, som er helt gennemsigtige (som mine).

  5. Eller som i min mormor og morfars tilfælde; 3 børn, 0 % sejr til skrå, gyldne øjne og høje kindben og 100 % til ekstremt fed tyrenakke og firkantet ansigt. Min søn har heldigvis min mands tindrende blå øjne og diskrete næse og min store, pæne mund. Frygter lidt for at den næste får min mands mund og min næse. Især hvis det bliver en pige. Kh. Kat (en Frida Kahlo-lidelsesfælle til dine døtre – tyndhåret og bevæbnet med pincet. Har måttet plukke de sataner siden jeg var 12)

  6. I vores familie er der klar sejr til de kvindelige gener, mine og min søsters børn kunne være søskende, de ligner hinanden så meget, at man skulle tro det var min søster og jeg der havde fået børn sammen.

  7. Altså, det med håret kan jo nå at ændre sig endnu, især da de alle er piger. Vent til de kommer i puberteten og se, måske fylder håret lidt mere efter gedigen hormonpåvirkning? Øjenbrynene er der nok ikke så meget at gøre ved. Dem må de nok enten lære at leve med som de er, eller lære at plukke regelmæssigt! :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *