Om nattefest

Nu har jeg i ni måneder, pralet af hvor nem superbaby er – undtaget et par nætter da hun fik tænder,og noget sympativågnen når de andre har snakket om natten, har hun faktisk sovet igennem hver nat.
Sådan er det ikke mere…
I går kl 23 sad jeg og skrev på noget, da hun vågnede. Lidt bryst slog hende ikke ud, som det ellers plejer. Det fik hende bare til at grine så højt, at jeg tog hende med ind i stuen igen, hvor ninjaman prøvede at hoppe hende i søvn: hun bliver svøbt i et tæppe og han hopper med hende i armene
til hun sover – det ser sjovt ud, men er vildt effektivt. I går fik det hende bare til at kaste nakken bagover og glad råbe:”arwARWarware” i takt med hopperiet.
Slyngevuggen gik hun i vredesbro over at blive proppet i, den er ellers vores trumf normalt.
Nå, så gik vi i seng. I starten syntes hun det var ok at ligge der mellem os – så begyndte hun at kradse mig i ansigtet. Da det også blev kedeligt, kom hun i tanke om at hun jo kan kravle – og kastede sig fnisende ud i kamikaze-kravl hen over sin far og ud over sengekant. En million gange i træk og med en fart på 45 km/t.
Det blev hurtigt trættende at flå hende tilbage på plads, og da hun i euforisk glæde begyndte at råbe, måtte jeg kapitulere og gå ind i stuen med hende, så hun ikke vækkede de andre.
Det her billede tog jeg kl 01.30 i nat.
Der drønede hun rundt og pillede ved ting i vindueskarmen, efter at have tømt dvd-hylden og ædt en avis. Jeg prøvede så vidt muligt bare at læse i en bog og ignorere hende, for at vise hende at natten ikke er festtid – men det var som om den pointe ikke helt trængte ind… Først kl 03 faldt hun i søvn.
I morges kl 07 følte jeg mig som en zombie. Ninjaman og krea-Girl kørte tidligt og zombiemor var så 3 timer om at få tøj på og havregrød i de resterende tre børn, og gå hen til børnehaven.
Jeg gik på biblioteket, for at lade superbaby kravle lidt resterende energi ud mens jeg lånte bøger jeg skal bruge til research af noget jeg skriver på – hun elskede at være der. Bagefter apotek(mere strepsil til syg hals), og netto( hvem sagde barselsliv var kedeligt?)
Og så var klokken kun 12… Jeg gik jo forbi børnehaven på vej hjem, og krea-Girl skulle med veninde hjem – skulle jeg bare hente mellempiger tidligt, så jeg ikke behøvede at skulle ud igen?
Orkede bare ikke hvis de skulle skændes fra 12-20, hvor ninjaman først kommer hjem(møder). Så hvad gør en klog? Nok ikke det som zombiemor gjorde: inviterede to ekstra børn med hjem, så de havde andre at lege med og ikke behøvede skændes.
Hvad skete der lige for dig zombie-hjerne? Er nu alene med 5 børn, der skal have tørret numser, skåret æbler ud, spise noget kødsovsagtigt om kun en time(argh! Hvem laver mad?), vil have mine råd til hvad de skal lege, vil have musik, vil have slukket musik, synes de andre driller, vil have hjælp til at hænge tæpper op til hule, vil have hjælp til at pille det ned, vil låne superbaby med op på værelset, vil klage over at superbaby slikker på deres legetøj osv…
Tak for det, zombiehjerne – og tak til dig nattebaby, der startede det her!

(Visited 44 times, 1 visits today)

10 thoughts on “Om nattefest

  1. Du har simpelthen min DYBESTE respekt!!!! Virkelig!!! Du har simpelthen 5 børn derhjemme lige nu – og smider lige henkastet et indlæg på bloggen.. Ejjj, hvor vil jeg gerne ha et kursus! På den anden side var det måske ikke den klogeste beslutning, hvis det var en stille eftermiddag, man ønskede sig:-) Men hul i det – det er garanteret pissesjovt!! Superbaby ligner en der havde en fest – og det er da faktisk også ret cool! De kan jo lissågodt lære det tidligt! Måske går det lisså tidligt over igen – sagde mor til tre på 35 som ikke kan holde sig vågen til en fest, der varer længere end til kl. 01….Var der nogen der mumlede udbragt pizza?? Den var jeg nok lige præcis tyet til!

  2. @karoline: haha – tak!@dorthe: arh – det er ikke så svært som det lyder – blogging kan man altid når man alligevel sidder og ammer – takket være sublime multitasking-evner og en smartphone;-) blogger ret ofte når jeg alligevel sidder og ammer

  3. Hvis det kun er én nat, hun ikke sover, så er det vel billigt sluppet alligevel? Jeg synes altså stadig hun lyder supersød.

  4. Ja, hvad sker der lige for de der nætter hvor de små bare er fyldt med energi. Min datter har også været god til at sove siden hun var få måneder gammel, men her på det sidste har vi oplevet noget lignende det du fortæller der, heldigvis kun få gange. Det er sgu skørt. Forhåbentlig var det en engangsforestilling fra suberbabys side 🙂

  5. Åhhh, hvor kom jeg til at grine…. Det er altså skæbnens ironi, som ALTID slår til, når ens hjerne er slået over på zombie-mode pga minus nattesøvn…Jeg har på et tidspunkt, efter flere ugern manglende/afbrudt nattesøvn, forsøgt at forklare min hal store datter, at hendes nye bukser var i vaskemaskinen. Det lød ca sådan: " jeg har smidt dine bukser i fryseren"Datter:"hvad???"Mig:"øhm.. Jeg mener opvaskemaskinen…"Datter:" hvad???…. Hvorfor har du gjort det?"Mig:"pokkers… Jeg mener jo vaskemaskinen, ikke? Ehhhh…."Datter (rullen med øjne):" klart nok… Eller noget"…Mangel på søvn kan få mennesker til at sige og gøre mærkelige ting!

  6. "Zombie-mor", du gør ihvertfald mit ellers kedelge barselsliv mindre kedeligt med dine indlæg!!! Jeg er flad af grin og samtidig en anelse nervøs for hvad fremtiden bringer, da min lille bebs nærmer sig de 7 mdr og faktisk sover vældig fint..! men nu er jeg forberedt! Måske…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *