Om havearbejde

Hvis Søren Ryge havde set hvordan jeg beskar træer og buske i min have i dag, ville han med stor sandsynlighed have pisket mig ihjel med en økologisk hyldegren.
Jeg er bare ikke det store havemenneske – altså jeg elsker at vi har den,især om sommeren, til at holde fester i, ligge og glo op i himlen, spise ude i, smide børn der slås ud i osv – men havearbejde er altså ikke lige min force.
Egentlig ville jeg helst have siddet og læst mens jeg proppede mig med chokolade, men da ninjaman gik i gang med at folde tøj – som jeg ViRKELIG ikke gad – måtte jeg jo lade som om jeg i det mindste lavede havearbejde, for at slippe.
Det gider han nemlig endnu mindre end jeg gør.
Da vi købte vores lille hus for 10 år siden, var det en syg og halvblind dame der havde boet her, så haven havde fået lov at gro til.
Jeg tænkte det ville blive sjovt at gøre haven pæn, og købte entusiastisk nogle havebøger – men de var sgu så kedelige at jeg ikke kunne koncentrere mig om hvad jeg læste(skær ved stokken….blablabla…ukrudt/gødning/forspiring..blblabla…gaaaab…)
Så jeg er mest sådan lidt autodidakt gartner, der klipper lidt på må og få. Da haven er meget stor, meget tilgroet og en anelse farlig, med store tidsel, brændenælde og tornegrene-kolonier, og jeg iøvrigt har svært ved at koncentrere mig om opgaver jeg ikke finder 100% spændende, og derfor klipper en gren i forhaven/fjerner en busk i baghaven/fejer lidt af havegangen/ klipper halvdelen af de døde ting ned/planter lidt tilfældigt – ja så er det faktisk lykkedes mig at få den til at se mere sjusket ud, end dengang det var en blind dame der ejede den.
Den er sådan et inferno af sjusket klippede ting, kulørt plastiklegetøj og flotte tidsel-bede.

Jeg endte med at kede mig så meget over mine random nedklipninger, at jeg lavede et bål, og noget snobrødsdej. Og lod ungerne lave nogle halvrå-men-sorte snobrød. Det tog længere tid end jeg huskede, så aftensmad fik de først lige før sengetid.
Men det var hyggeligt.
Nu ligger jeg her i soveværelset og putter fire unger, der stinker som grillpølser, for bad nåede vi ikke lige i dag.
Men jeg har god samvittighed alligevel, for jeg har nemlig ordnet have i dag!

(Visited 45 times, 1 visits today)

8 thoughts on “Om havearbejde

  1. Det lyder pragtfuldt – jeg er mega fan af snobrød! Faktisk er jeg lige på vej ind for at oprette en facebookgruppe for snobrød! Og det lyder også ret meget som vores have. Jeg er også virkelig stolt af mine brændenælder – de tiltrækker jo så mange sommerfugle (som gerne vil lægge æg i den slags) og hvad elsker små piger mere end sommerfugle?? INtet! Så ja, jeg er faktisk en god mor, fordi jeg lader brændenælderne stå. Og i det mindste er vores brombær uden torne.

  2. ja og når man så bager snobrød smager det fantastisk hvis man efter at have snoet dejen om pinden putte m&m´s i forskellige farver ind i dejen inden man bager det. Og udover at det smager fantastisk ser det også sjovt ud når farven trænger ud i snobrødet under bagningen. Popcorn er forresten også et hit over bål her hos os

  3. Tricket er at – rundhåndet – kaste sommerblomst frø ud over det hele! På mirakuløs vis er der altid fine blomster i vores have – uden at jeg gør andet! De står ikke fint på række eller i fine bede, men vokser hist og pist. Sidste forår købte jeg 10 poser frø med brudeslør i Fakta formedes 20 kr – se det var et hit!

  4. Lyder som en dejlig have!Overvej dog næste gang at varme PÄgens kanelgifler over bålet i stedet, det er hurtigt, effektivt, og de fås ikke bedre.

  5. Julie: tak for fede argumenter jeg kan bruge!Anne: du glemte link?Heidi: uh, ALT er bedre med m&ms!Tulippq: tak, godt nogen kan lide det;)Frup: fed ide! Tak!Jette: lyder noget nemmere end snobrød, det må prøves, tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *