Om at få sit første barn

I aften, kl 22:24 er det nøjagtigt 9 år siden jeg fik min første datter.
Hun blev født, assisteret af en venlig, mandlig jordemoder, efter en halvhård omgang, med veer i et døgns tid.
Men det var glemt i det øjeblik jeg trak hende op på min mave, og kiggede ind i hendes sorte øjne.

Jeg har hørt fra flere, at man altid synes ens egen nyfødte er gudesmuk, uanset hvad.
Sådan havde jeg det ikke med hende – jeg havde aldrig før set en der var SÅ nyfødt, og vidste ikke at hendes lange hovedskal, hævede øjenlåg og flade næse, bare skyldtes den lange fødsel – så jeg syntes altså hun var ret grim, men elskede hende alligevel, og ønskede bare for hende at hun i det mindste fik en god personlighed…. Og DET har hun fået – og så er hun altså også blevet særdeles smuk.

Det jeg husker bedst fra den nat, var da jordemoderen(eller jordefaderen, når nu det var en mand?) og min mor(der havde været med som fødselshjælper) gik kl. ca 2 om natten, efter vi havde spist lidt mad og målt og vejet den lille grimme, og Ninjaman og mig stod tilbage med vores lille nyfødte i armene.
“Så – nu går alle de voksne!” konstaterede han, og det var lige den tanke jeg også havde: at nu gik de voksne altså, så nu måtte vi altså selv finde ud af hvordan denne her fine lille baby virkede…
Vi bar hende med os ind i seng, så forsiiiiigtigt som vi kunne, og lå hele natten og snusede til hendes duft, talte hendes tæer og fingre, og aede hendes lange hår.
Har vi så fundet ud af hvordan børn virker endnu? nix. men vi arbejder stadig på det…

(Visited 168 times, 1 visits today)

8 thoughts on “Om at få sit første barn

  1. Tillykke med hende. Og ja, det er fuldstændig som om de voksne er væk, når man står der alene med sin lille nyfødte uden brugsanvisning på…Klem

  2. Hun her i hvert fald ikke grim eller det billede er photoshoppet. Min datter var mega grim og det skammede jeg mig meget over at jeg synes. Jeg kan huske jeg tænke please Gud lad hende være smuk, jeg vil have et smukt barn. Hvor lavt. Men der er en der har hørt min bøn. TAK 😉 /Dorthe

  3. Seriøst: her på fotoet er hun ca 12 timer gammel, men som helt nyfødt lignede hun en lille rummand! Hendes hoved var helt skævt og højt og hele hendes ansigt var rødt og hævet – havde taget tre timer med pressefase, så hun var en grim og mast lille baby…Godt at høre din også blev smuk;-)

  4. Ja, jeg var også ret overrasket over det der med hovedeformen der fik hende til at ligne en alien eller noget.. Jeg tog "kun" to timer med pressefase, der endte med et klip AV, for det grimmeste bandeord man kan forestille sig, det gjorde ondt. I dag er jeg stadig meget forundret over at vinduerne ikke røg ud ved mit brøl. Hun var også vildt trykket, rød, havdde hævede øjne und alles. da hun lige var ved at blive pænere fik hun det vildeste udbrud af hormonknopper../Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *