Anmeldelse: “Uglens øje” af Sissel Jo Gazan

Anmeldereksemplar.

Jeg er kæmpestor fan af Sissel Jo Gazan, og hendes måde at skrive på, hvor hun kombinerer videnskab og spænding, på en behændig og virkeligt underholdende måde, og har godt greb om realistiske dialoger og scenarier.
I denne er hovedfokus på et medicinalfirma, der fremstiller en ny slags antidepressiver, hvor bivirkninger og dødsfald grundet medicinen, måske/måske ikke er blevet skjult i undersøgelserne. Det spor er reelt spændende, men drukner desværre lidt i en lidt irrelevant sag, om et barn der forsvinder.

“Uglens øje” er en slags fortsættelse til “Dinosaurens fjer” og “Svalens graf”, og mange af de samme personer går igen. Da det er noget tid siden jeg læste dem, har jeg desværre glemt detaljerne om de personer, der virkede lidt flade, i forhold til de mange bipersoner.
Politimanden Søren fremstår ret tydeligt, men hans ekskone Anna Bella virker karikeret, i al sin akademikerattitude, og har replikker der virker u-Gazansk stive.
Der er mange bipersoner, desværre også lidt for mange, og at der bruges SÅ lang tid på et oprulle hele deres liv, virker som om det tager noget for selve historiens fremdrift og nogle af de mere prominente personer. Det er virkeligt en skam.
Men alt i alt er det en velskrevet og interessant bog, som man læser hurtigt – den når bare ikke helt op på højde med mine meget,meget høje forventninger til den.
Hvis man ikke har læst de to andre, kan jeg varmt anbefale, at man snupper alle tre bøger med på sommerferie, for læst i sammenhæng, tror jeg “Uglens øje” føles mindre ustabil.

min vurdering: 4/5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️
Forlag: Politikens forlag

Udgivet: Juni 2022

Sideantal: 366

(Visited 674 times, 1 visits today)

One thought on “Anmeldelse: “Uglens øje” af Sissel Jo Gazan

  1. Tak – er selv stor Gazan-fan og har sikret mig et ferie-eksemplar. Den skal nydes til fulde ved poolen på en campingplads i Frankrig. Har også ret store forventninger, så håber ikke at blive skuffet. Go’ ferie 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *