Boganmeldelse: “Vindens port” af Anne-Cathrine Riebnitzsky

Anmeldereksemplar.

Anne-Cathrine Riebnitzsky har skrevet denne fantastiske historisk roman, der foregår i Andalusien i begyndelsen af 1300-tallet. Den er baseret på virkelige begivenheder.
Bogens fortæller, borgherren Ibrahim Banu Said, er en velreflekteret mand, der gør sit bedste for at være et godt menneske, en god borgherre og en god mand til sine tre hustruer.
Den muslimske verden er førende inden for lægevidenskab, matematik og filosofi, og Riebnitzsky er helt formidabel til at beskrive kultur, vaner og landskaber, så man føler man er der selv. Byen Al-Qalat er åben for handlende og videnskabsmænd af alle religiøse overbevisninger. Men en kristen invasion nærmer sig fra nord, og Ibrahim Banu Said tænker tilbage på andre slag og oplevelser, mens han bekymrer sig om hvorvidt borgen vil kunne holde stand mod en belejring.
Det er en smuk fortælling, spændende, vedrørende og rørende, og helt perfekt læsning til ruskende kolde vinterdage.

Eneste ulempe må være den dybe trang til at rejse til det Andalusien der så malerisk beskrives, og opleve det selv.
Stor anbefaling her fra.
4/5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️
forlag: Lindhardt og Ringhof

udgivet: 2021

(Visited 95 times, 1 visits today)

3 thoughts on “Boganmeldelse: “Vindens port” af Anne-Cathrine Riebnitzsky

 1. Hvor er jeg dog glad for at jeg fandt tilbage hertil. Jeg er fra dengang, du skrev om familien, men kom lige tilfældigt forbi. Jeg har næsten ikke læst skønlitteratur det sidste år pga travlhed og flytning, så mange tak for gode bogforslag, som lige fungerede som en reminder om at komme tilbage til læsningen :-).

   • Nej, hvor sjovt. Jeg havde glemt alt om denne anbefaling, men her i ferien var biblioteks-køen nået så langt, at jeg har læst “Vindens port”.
    Jeg måtte jo lige google stednavne mv (for du har ret, man får akut lyst ilt at se stederne og vide mere) og så dukkede denne blog-post op og det gik op for mig, at det var en anbefaling fra dig.
    Tusind tak for anbefaling, det var en fantastisk sommeroplevelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *