Bøger: vind spændingsromanen “Den kinesiske tvilling”

Anmeldereksemplar – men begejstring er – som altid – ægte

Konkurrencen er slut. Vinderen blev Anne H, der deltog over Instagram.

Sarah Engell har i årevis skrevet nogle af Danmarks bedste YA-bøger, med levende personer og relevante problemstillinger. At hun også kan skrive fantastisk spændende for voksne er derfor ingen overraskelse, og jeg har utålmodigt afventet udgivelsen af hendes første spændingsroman: “Den kinesiske tvilling”, der udkom i forgårs.

Romanen følger Eva, der er i dyb krise efter at have mistet et barn. Evas mand, Steen, er blevet uforklarligt lam fra halsen og ned efter barnets fødsel, men ingen af dem vil involvere myndigheder eller læger  – de ikke kan bære tanken om at skulle adskilles midt i sorgen.

Det meste af nutidshandlingen ses fra Evas synsvinkel, der er sløret af sorg, udmattelse, sovepiller, frygt og presset ved at skulle made, skifte og bekymre sig om en syg mand. Det er utroligt godt tænkt. Som læser bliver man mystificeret og i tvivl om sandheden ved Evas forestillinger, hvilket holder spændingen på et rigtigt højt niveau hele vejen igennem. Hører hun stemmer og skridt i huset eller er det bare hendes søvnmangel?
Der sker mystiske ting i byen. En lille pige kidnappes fra den børnehave Eva arbejder i. Evas svigerfars lig stjæles fra kirkegården, og der findes mystiske kinesiske tegn begge steder.

I bogens andet spor følger man en kinesisk familie i sorg, og der går lang tid før man aner forbindelsen mellem de to historier.

Hvem kan man stole på? Hvem skjuler noget? Hvad er sandhed og hvad er løgn?
Trænger man til at lade sig opsluge af en spændende, dramatisk og visse steder (lidt for) makaber historie, er “Den kinesiske tvilling” det bedste læsebud jeg kan komme på. Jeg var hele tiden nødt til lige at læse et par sider mere, fordi jeg syntes den var så spændende.

Forfatter: Sarah Engell. Sider: 304. Pris: 250 kr. Forlag: Lindhardt og Ringhof. Mine stjerner: 4/5 stjerner

Vind bogen:

Hvis du har lyst til at læse bogen kan du vinde den ved at lægge en kommentar nedenfor. Du kan også deltage på min bog-instagram @hverdagsbog, for et ekstra lod i puljen. Vinderen af en bog trækkes tilfældigt d. 16-1/2021.

 

 

 

 

 

(Visited 326 times, 1 visits today)

29 thoughts on “Bøger: vind spændingsromanen “Den kinesiske tvilling”

  1. Ville være dejligt med en god bog til adspredelse i de her hjemme-skole-og-arbejde-alle-under-et-tag-tider 🤞

  2. Har lovet mig selv, at jeg ikke vil købe flere bøger før jeg har læst dem jeg købte sidste år. Men det løfte inkluderede jo ikke at VINDE en bog.

  3. Kunne ligesom de fleste andre trænge til lidt spænding i en begrænset hverdag med zoom og hjemmeskoling 😂. Håber i hænger i selvom det godt nok er en lidt træg start på året ❤️.

  4. Du kommer altid med nogle fremragende (og dejligt forksellige!) boganmeldelser – og dette lyder bestemt som en bog, jeg ville nyde at få i hænderne 🙂

  5. Den vil jeg da rigtig gerne vinde. Elsker krimier og især i denne tid, hvor man ikke kan lave meget andet end at læse 🙂

  6. Jeg trænger så meget til en ny god bog der kan hjælpe mig med at sætte mig ned i sofaen og koble af i stedet for at styrte rundt og ordne ting i huset i hvert ledigt øjeblik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *