Om forsøg på ikke at gå i zombie-panik

For en som mig, der altid bruger bare en smule af min tankevirksomhed på at forberede mig på værst-tænkelige-scenarier og zombieapokalypser, er corona-krisen ikke just befordrende for nattesøvn.

Og man kan ikke undgå at tænke på det – det hele handler jo om corona, i en grad hvor selv hundelegetøjet ligner coronavirus-forstørrelse:

Jeg skal virkeligt tage mig selv hårdt i nakken for ikke at blive overdramatisk og bekymre mig om sårbare mennesker jeg holder af – men udover nogle enkelte nætter, går det rent faktisk overraskende godt. Måske fordi jeg synes der er noget trygt ved at myndighederne tager det så seriøst, og vi forhåbentligt kan lykkes i fællesskab med at få smitten til at brede sig langsomt nok til at sundhedssystemet kan følge med. Godt vi allesammen er så gode til at holde os for os selv, det kan i sidste ende gøre en stor forskel!
Jeg tænker på jer der knokler med at holde Danmark kørende – hospitaler, supermarkeder – og er taknemmelig for at I findes.  Vi der sidder hjemme, og passer jobs fra sofaen mens vi forsøger at motivere egne børn til hjemmeskole, kan måske også godt bruge følelsen af at være til nytte for andre, selv lm vi ikke trækker de tungeste læs – så her er et par forslag:

Lav et minibibliotek:

Det eneste jeg havde lyst til at hamstre, var biblioteksbøger. Nåede det desværre ikke, og tænkte at der måske var andre bog-desperate typer end mig derude, så jeg har bygget mit eget bibliotek foran min havelåge.

Det er ikke kønt – men det virker!

Fyldte det med ca 40 bøger og et par film, og allerede nu er de fleste af dem blevet snuppet og folk har lagt andre bøger, film og spil derind. Jeg bruger alt for meget tid i mit vindue på at sidde og skæve ud på vejen, for at se på hvem der kigger i mit bibliotek.

Køb ind for nogen, der ikke selv kan:

Vi bagte en masse små brød, og hang dem på dørhåndtag hos ældre mennesker på vejen, vedlagt breve om at de bare kunne ringe hvis de ville have hjælp til indkøb. Hvis man har mere overskud end det, så har Røde kors også organiseret en kæde af folk der hjælper andre.

Arh, det her indlæg var lidt tyndt, I know! Skal lige i gang med at skrive igen. I morgen vil jeg lave et indlæg med anbefalinger af hvad man kan underholde sig med, uden at behøve forlade sin matrikel.
(Hvis man har anbefalinger af serier, så skriv dem gerne til mig, så samler jeg dem.)

(Visited 621 times, 1 visits today)

11 thoughts on “Om forsøg på ikke at gå i zombie-panik

 1. Min lillesøster anbefalede noget der hedder Danmarkshistorien på Vrangen På DR, og medblogger-søster K har anbefalet Nurses Who Kill, på Netflixeren – så de to ideer er hermed videregivet – håber jeg selv får taget mig sammen, til at give som begge et forsøg her i karantænetid.

  Jeg ser nemlig vitterligt nul serier normalt (sidst jeg har set en hel sæson af noget “nyt” var Prison break 1, og det er liiige et par dage siden, for det var vist engang i gymnasiet). Mén jeg har en anbefaling selv. For jeg fik alligevel, på magisk vis, set hele denne mini-temaserie om dansk humor fra 90’erne, hvor Mandrilaftalen, Banjo’s likørstue, Gramsespektrum og alt det, jeg til dato stadig synes er det skæggeste, bliver sat under lup – det var et kæmpe hit: https://www.dr.dk/drtv/episode/cornflakes-med-lort-og-doed-ved-koelle–_-humoren-der-formede-dig_166132
  Det tager tilmed kun 2,5 time at se alle 5 episoder, så jeg “så” dem i et rap – eller rettere “hørte” – mens jeg lavede mad og vaskede tøj ??

 2. Downtown.dk har tilbud på to måneders gratis Nextory. Der er et overraskende godt udvalg af lyd- og e-bøger.

 3. Jeg vil gerne anbefale The Sleepers på HBO. Det er en tjekkisk krimi, der foregår omkring murens fald. Var man glad for Chernobyl, så er denne mini serie et godt bud.

 4. “YOU” på Netflix! – tænker næsten den kan indgå i hjemmeskolen til teenagepigerne.
  For man sidder sgu til sidst og hepper på at den sinddsyge stalker morder får sin lykkelige sultning!?
  Så man kommer til at tænke over hvor mange advarselsflag man er villig til at overse hvis bare manden er interesseret nok i en..

  ps. jeg er vild med at du ikke så meget har lavet et minibibliotek, som du egentlig har lavet et fuglebræt til mennesker!

  • Den har Ninjaen og jeg lige set – helt enig. Man bliver helt flov over at sidde og håbe på at den creepy stalkermorder bliver glad på et tidspunkt;)

 5. Du har helt ret. Vi skal virkelig prise os lykkelige for at nogen bruger så meget tid i øjeblikket på, at holde os alle sikre. Jeg spår også en del applaus til alt sundhedspersonale, når det her forhåbentlig engang er overstået.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *