Vind romanen: “Drengene fra Nickel”


Konkurrencen er slut. Vinderen er: Anne Laura. Tillykke!

Colson Whitehead, forfatteren bag den storsælgende “Den underjordiske jernbane”, har med sin nyeste roman “Drengene fra Nickel” skrevet endnu en barsk og mesterlig fortælling om uretfærdighed.

Bogen er inspireret af en grusom sand historie: romanens “Nickel” er baseret på opdragelsesanstalten “Dozier school for boys”, hvor arkæologer i 2014 fandt en skjult kirkegård med resterne af drenge der var blevet slået ihjel under brutale afstraffelser.

I romanen følger man teenagedrengen Elwood Curtis – en klog, flittig og idealistisk dreng, der bor alene med sin bedstemor og drømmer om at blive til noget. Tiden er 1960erne og Elwood er optaget af Martin Luther Kings tanker om fredelig modstand som middel til at opnå lighed.
Men ligheden er langt væk, og ufortjent arresteres Elwood, og kommer til skolen Nickel, hvor han skal forbedre sig.

Skolen er et mareridt, med vold, trusler, uforudsigelighed og et korrupt system hvor madvarer og andre donationer til særligt de sorte børns del af skolen videresælges af ansatte.

Elwood forsøger at holde fast i de idealer han har med sig: troen på at det går en godt hvis man gør sig umage, og håbet om at Martin Luther Kings tanker kan dæmme op for uretfærdigheden i samfundet.
Drengen Turner, som Elwood møder på Nickel, finder ham naiv, og tror på modstand.

Det er en rystende fortælling, fremragende skrevet, og umulig at lægge fra sig – selv om man virkeligt har lyst til det mange gange, når det bliver for barskt.

Har du lyst til selv at læse den? Politikens forlag har venligst givet mig et ekstra eksemplar, som du kan vinde. Alt du behøver gøre, er at skrive en kommentar her nedenfor. Vinderen trækkes helt tilfældigt d. 7-2.

Titel: Drengene fra Nickel

Forfatter: Colson Whitehead

Forlag: Politikens forlag

sideantal: 266

Min bedømmelse: 5/5 stjerner

Bogen er modtaget til anmeldelse og konkurrence fra forlag. Link er adlink.

(Visited 287 times, 1 visits today)

36 thoughts on “Vind romanen: “Drengene fra Nickel”

 1. Jeg læste den “den underjordiske jernbane” i juleferien og det var en stor oplevelse som jeg stadig ofte tænker på. På godt og ondt da den også er barsk og brutal. Ligesom denne som jeg også meget gerne vil læse ?. Og tak for dine altid gode boganbefalinger!

 2. Det har jeg – som det fremgår af mit blogindlæg igår er jeg blevet helt hooked på true crime bøger i disse dage, hvor den her da ihvertfald næsten kan gå ind under??.
  Har læst/hørt 7 bøger indenfor genren i løbet af 16 dage, men ingen der er også delvis skønlitterær – det er et interessant aspekt. Særligt de danske mord og efterforskningen heraf, er jeg faldet på hovedet i – det’ sgu spændende.

 3. Den vil jeg rigtig gerne læse – eller vil jeg?! Jeg frygter at græde mig igennem den, og jeg kan fornemme, at det er en af de bøger, der vil blive siddende i min krop længe – men det er også de bedste bøger.

 4. DEN vil jeg rigtig gerne læse 🙂 Var VILD med Den underjordiske jernbane. Tror den er MEGET god

 5. Den vil jeg gerne vinde. Har lånt “den underjordiske” ud til hele familie, fordi den var så god. Krydser fingre.

 6. Den står på listen over bøger, jeg gerne vil læse. Jeg var helt opslugt af den underjordiske jernbane. Så håber jeg er heldig.

 7. Den lyder virkelig interessant! Tænker både jeg og min mor ville få rigtig meget ud at at læse den.

 8. Den vil jeg frygtelig gerne vinde ? ??
  Bogen har stået på ønskesedlen, fra det øjeblik jeg blev opmærksom på dens eksistens

 9. Jeg læste “Den underjordiste jernbane” sommeren 2018 og var forbløffet. Ikke at slavehandlen er gået min næse forbi men pludselig gik grusomhederne ligesom “op for mig” og jeg sidestiller det faktisk med jødernes mishandling i 2. verdenskrig. Man så dem jo ikke som mennesker. Jeg vil vildt gerne læse bogen her og krydser alt for at vinde.

 10. Jeg slugte “Den underjordiske jernbane”, og den rumsterer stadig i mit hoved, selvom det er ved at være længe siden nu. Ville elske at vinde den her, det lyder som om, den er i samme liga.

 11. Den vil jeg gerne vinde. Er generelt glad for “store amerikanske” romaner, der tager udgangspunkt i/er inspireret af virkelige begivenheder.

 12. Den vil jeg gerne vinde!!!
  Jeg kan faktisk bedst lide de barske bøger – de sætter sig ligesom mere under huden…

 13. Er næsten flov over at indrømme det, men jeg er meget glad for barskt. Og det lyder som om, at denne er lige præcis barsk nok til mig, så krydsede fingre her.

 14. Krydser fingre for at vinde bogen til min søster, der har fødselsdag i dag, og denne bog står faktisk på hendes ønskeseddel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *