Om aflyste planer, thaibokseskader, og hjemmeferie

Da ungerne var små, arbejdede vi begge deltid, pengene var minimale, og vi begyndte på at bytte vores lille hus ud med lånt sommerhus på Mols, hvor vi ikke lavede noget der var mere eksotisk end at slå smut og male på sten. Selv om vores økonomi er meget bedre nu, og vi nok reelt godt kunne få råd til en billigere udenlandstur hvert år hvis vi sparede op, er der stadig ikke noget vi hellere vil, end roen og lyset og tiden sammen, på velkendte Helgenæs.

21 år i træk, hvor sommer er lig med lige akkurat den plet Danmark.(Har før skrevet om det bl.a. her). Sært nok, har vi aldrig været der på andre tider end året, og jeg kan slet ikke forestille mig hvordan der ser ud uden for Juli måned. Om det overhovedet eksisterer?

Selv om de største af pigerne for to år siden begyndte at knirke over at de syntes det var for længe at være væk fra venner HELE sommerferien, og vi sidste år derfor måtte undvære Ældstebarnet halvdelen af tiden, og istedet have en dele-veninde med til mellempigerne, så elsker de også stedet.

Mindstebarnet og jeg brugte meget tid i Madrids hede, på at savne de andre og glæde os til sommerhus. Glæde os rigtigt meget, til alle de velkendte steder og udsigter. Luftig brise. Køligt vand. Gåture. Ingen wifi, så man falder ikke i isoleringsfælden, men laver ting sammen (mest os voksne der glæder os til den del, hvis jeg skal være ærlig).

Vi kom hjem til noget, der ligner en aflysning af sommerferie…

Ninjaman har gået til thaiboksning de sidste 7-8 år. En ekstremt voldelig kampsport, der har givet ham en del knubs, men han har et psykisk belastende arbejde og har brug for at kunne lukke en masse energi ud. Og så giver det jo umanerligt pæne mavemuskler, så jeg har valgt ikke at klage over de blå øjne der indimellem er kommet med hjem. Også selv om de  har stået lidt i vejen for fx fødselsdagsoverraskelser.

Før han fik konstateret kræft trænede han op til at bokse en rigtig kamp, og kom derfor oftere hjem med småskader, men det er først for nyligt at han er begyndt at træne igen, og han tager (en lille smule) mere hensyn til sine mange operationsskader, og træner ikke så hårdt længere. Alligevel havde en ny ung fyr i klubben misforstået konceptet: sparring, ikke kamp, og havde slået og sparket alt, alt, alt for hårdt, da han var til træning, den dag vi tog til Madrid.

Ninjamans ben er et stort sort mærke på grund af blodansamling, fra tå til balde; kan ikke bøjes; og gør rasende ondt. Han har været sengeliggende og på krykker siden (med mellempiger som søde sygeplejersker, madlavere og hundeluftere, mens mindste og jeg var i Madrid, og den store på Roskilde festival).

På hospitalet sagde de at det kunne tage mindst 2-3 uger, før det blev normalt, og at det skal have meget ro, Da han ikke kan sidde, kan vi ikke køre bil, og kom ikke afsted i går, som planlagt – og kommer det måske heller ikke.

Virkeligt synd for ham – og ja: han har udmeldt sig af klubben, og skal finde en anden sport at lukke damp ud på. Jeg har foreløbigt foreslået kalaha-turneringer, skakklubber, synkronsvømning, men det var ikke lige det.

Men også synd for os allesammen, der ikke rigtigt kan finde feriestemningen frem. Der er foreløbigt gået wifi-misbrug og småskænderier i det, og jeg skal oppe mig lidt for at finde på noget der føles ferieagtigt for mig og de tre mindste, men ikke koster noget særligt.

Foreløbigt er det blevet til samvær med fætter og kusiner, og en gåtur inde i byen, med halvdårlig samvittighed over at skadet mand lå alene hjemme og gloede.

På biblioteket lånte jeg et bjerg af højtlæsningsbøger, så vi kunne kombinere feriestemning, med at være hjemme. Fandt der denne bingoplade, hvor man kan læse forskellige steder:

Hvis præmien blev en biftur, var der nogenlunde tilslutning til den – nogle af børnene med mere begejstring end andre, men alle med på den.

De har endda bygget en hule til formålet, og sovet i den i nat:

Indtil videre kan jeg kun høre tydelige netflix-lyde fra hulen dog, men intentionen var altså at vi også lille læse.

Så nu får læseferie en ny betydning, mens vi krydser fingre for at stakkels skadede mand måske bliver oppegående nok til at blive tranporteret til Helgenæs om en uge eller to.

Er der nogle af jer der har tips til hvordan man får hjemmeferie, til at føles ferieagtigt, mens vi krydser fingre og venter?

(Visited 1.300 times, 1 visits today)

31 thoughts on “Om aflyste planer, thaibokseskader, og hjemmeferie

 1. Vi har lavet en sommerferie-ide-plan på et stort stykke papir hvor hvert familiemedlem har skrevet ting de gerne vil lave hvis det er solskin, gråvejr og regner. (Ja det er ligesom et stort Excel ark/en matrice hvor de tre vejrtypen har en række for sig, og så har hvert familiemedlem en kolonne)
  Mors og fars er lidt kedelige ting på gråvejrsdage som fx sætte gardiner op eller fixe seng i soveværelset. Men på børnesiden står der bla: komme på biblioteker vi ikke kender, tegne på et STORT papir, på museum. På solskinsdage er familiens ideer pluk selv jordbær, bygge hule i skoven, lege vandkamp, lave en vandrutchebane (kræver en bakke et sted), på loppemarked (eller måske afholde loppemarked/vejsalg/saftevandsbod).
  Håber I får en god ferie trods alt!

 2. Øv øv, men kun I ikke gøre noget med Ninjaman på bagsædet med strakt ben, dig på forsædet og børnene med toget, eller dig, der kører først pigerne derop og så retur efter ham? Over to dage, evt…
  Ellers så så jeg denne liste med ferie ikke-ferie for nyligt (og de er stort set gratis):
  https://www.dr.dk/nyheder/regionale/midtvest/hvad-skal-vi-laaave-saadan-faar-du-en-nem-og-billig-ferie-med-boern?fbclid=IwAR1cuTbQKY84kwshZjxTreNda1r96pt-_ijjlq1POLqTaEks67WeFNLZVrk

  • Det er lidt pinligt – men jeg kører ikke over 70 km i timen i bil, og helst også kun omkring 50. Fik et decideret angstanfald den ene gang jeg forvildede mig ud på motorvej som chauffør, og har ikke turdet siden. Bare tanken gør mig bange…
   Tak for link, det lyder godt!

   • Så må I gøre det til en sport at finde vej udenom motorvejene, hvis I kan. En slags alternativ sightseeing.
    Jeg vil helst slet ikke sætte mig bag rattet og at skulle køre ombord på Molslinjen Odden-Aarhus kommer nok aldrig til at ske. Så jeg har fuld forståelse for dine følelser for at køre bil.

 3. Vi har store børn (16 og 19), og vi kæmper for at finde “fælles fodslag” ikke blot i ferien. Noget der virker for os er, at vi skiftes til at præsentere en film/serie for hinanden. Man skal begrunde, hvorfor alle SKAL se den, og det er faktisk ret fedt. Vi får fælles referencerammer igen, og det er enormt hyggeligt.
  Aftensmad på stranden, og så er de mærkeligt nok begge tiltrukket af puslespil, der ligger fremme på spisebordet som fælles projekt, hvor alle går til og fra.
  Håber I finder frem til en god feriestemning og rigtig god bedring.

  • Virkeligt en god ide! Mine unger ser meget tv jeg ikke ved noget om, og det er en god måde at lære noget om dem. Tak!

 4. Åh hvor er det bare ærgerligt med boksningen!! Jeg thaibokser også, dog ikke på kampniveau, men det er en virkelig virkelig god måde at få brugt sin overskudsenergi! En skam at det endte med at Ninjaman har meldt sig ud, jeg håber der er nogen i klubben der taler et alvorsord med det pågældende medlem. Man er simpelthen nødt til at vide hvordan man passer på hinanden når man går i ringen. Hos os er drengene i hvert fald rigtig gode til at passe på os – men det er nok også noget andet for dem at slå på en pige 🙂

  Jeg synes der er kommet nogle gode ideer op til hvad man kan lave, og nogle af dem napper jeg også lige til os herhjemme 🙂

  Har altid synes at dine ferieposts er så hyggelige, og jeg er sikker på at I nok skal få en skøn og dejlig sommer 🙂

  • Han har slet ikke fortalt hvorfor han meldte sig ud, i klubben. Synes det er en skam. Det burde han – for at andre ikke kommer til skade

 5. Løbehjulsbanen i Fælledparken er dejligt om sommeren. Eller Frilandsmuseum i Sorgenfri (gratis for alle under 18 år). Eller Frederiksdal Friluftsbad når vejret er godt. En tur til Helsingør og til Kronborg Slot eller Søfartsmuseet (især Søfartsmuseet er et stort hit). Louisiana i Humlebæk har et fantastisk børneværksted og er gratis for alle under 18 år. Nogle af tingene er ikke helt gratis, men langt billigere end Tivoli 😉

 6. Føler med jer! Og jeg synes overhovedet ikke det er pinligt med max hastighed på 70. Jeg har det på præcis samme måde.. I er så meget bedre til at lave ting sammen end os, hvor det primært begrænser sig til gåture, film i biffen eller sofaen og restaurantbesøg. Men kom lige til at tænke på.. I sidste uge var jeg på Glyptoteket. Gratis om tirsdagen og virkelig en smuk udstilling med en fransk maler. Det var i hvert fald en oplevelse for mig.. Måske har i allerede været der 🙂 Derudover vil jeg lige anbefale Prinsen af Egypten på det kongelige teater. Jeg aner ikke, hvad det koster, men oplevelsen var så stor! Det var helt fantastisk. Så hvis I nu skulle en dyr ting i ferien, så vil jeg bestemt anbefale det. Håber I får en dejlig ferie i hvert fald. Kram fra Mette O.

  • Sjovt – gik faktisk forbi det kongelige, og så plakaterne for prinsen af Egypten. Googlede billetter, men alt, alt for dyre. Godt tip med glyptotektet, tak! Vidste ikke de stadig havde en gratis dag

 7. Hvis dine børn kan lide Harry Potter (og hvorfor skulle de ikke kunne det), kan man evt. også hente app’en Wizards Unite, som er ligesom Pokemon go – bare med Harry Potter!

 8. Sikke en omgang. Måske Geocaching, hvor man går rundt efter gps og leder efter små skatte, som andre har lagt. Vores børn synes det er ret skønt og det giver ligesom noget at gå efter. Og så fik vi for flere år siden et vidunderligt ritual med aftentegninger – inspireret af Anna Skyggebjergs gamle blog: Hver aften i ferien er det rundt om bordet og bruge ne halv times tid på at tegne oplevelser fra dagen. Superfint ritual, hvor alle mødes og man kan samle tegningerne. Det er også med til at give fornemmelse af at der sker lidt, selvom der ikke sker det store 🙂

  Og så er det altså ret skønt at cykle rundt om Amager på diget. Det kræver at herren efterlades hjemme, men de 30 km kan ret små bør også klare fordi det er fladt som en pandekage.

  Og så giver det os os ret meget feriestemning at ændre mad og måltidsrutiner: brunch (og så rugbrød til aftensmad), picnic i have til aften eller morgenmad (eller dessert) til aftensmad). Det giver bare fornemmelsen af noget andet end hverdag).

  God sommer!

 9. Børnenes dyremark i Sydhavnen (gratis)
  Byoasen på Nørrebro (gratis)
  Bellahøj svømmehal. Svømmehallen er lukket, men friluftsbadet er åbent, og jeg mener, at det er gratis (og der er vandrutsjebane).
  Bemandede legepladser, hvis børnene ikke er for store (både den i Nørrebroparken og den i HC Ørsted parken er gode – og gratis)
  Sommerdans for børn om torsdagen (og familiedans om søndagen) i Fælledparken. Her er også både trafiklegepladsen og tårnlegepladsen.
  For den mindste er der så ikke teatersommerskole i Riddersalen på Frederiksberg?
  Sidst! Bakken. Gå en tur i skoven. Hvis I kommer en onsdag, er det billigere at prøve forlystelserne (mener det er omkring 15kr), så kan man måske prøve en enkelt ting eller to, og så gå en tur i skoven til Eremitageslottet.

 10. Linda fra blogsbjerg lavede et indlæg med gratis/billige ferieaktiviteter sidste år. Det endte med at være for hele landet pga de mange kommentarer. Hun samlede op på indlæg og utallige kommentarer her i foråret, så måske kan I finde noget der?

 11. Hvor synd for jer alle, rigtig god bedring med ham.

  Når han er på toppen igen og vil prøve noget andet kan Wing Tsung anbefales. Der ligger et lille sted i Valby som drives af en fantastisk ejer og hans kæreste, som begge er virkelig seje. Dernede passer man godt på hinanden, men der er masser af mulighed for at få lukket damp ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *