Om effektfulde beskrivelser

Mindstebarnet – ophavsbarnet til den helt særlige disciplin “kokasse-solo”, gav en koncert med sit band til skolens sommerfest i fredags.

For en ordsamler som mig, er det ret fascinerende at opleve mennesker der ikke rigtigt er opmærksomme på ord. Min mindste unge er svært glad for at fortælle; beskriver godt; og er meget energisk når hun fortæller, men detaljer som nye ord er knapt så spændende.

Således rundede hun en lang fortælling om hvad de skulle have på af tøj ved optræden; hvem der var med i bandet og hvordan deres indbyrdes relationer var; hvordan de havde fundet på sangen og hvilke rekvisitter de skulle bruge, af med erklæringen:”og ved du hvilket instrument jeg spiller? Larmende cirkel!”

Det tog mig meget, meget lang tids udspørgen at finde ud af hvad betegnelsen “larmende cirkel” dækkede over, for ordet havde hun helt glemt.

Kan I gætte det? Det giver virkeligt god mening, og jeg vil fremover aldrig kalde den andet selv.

(Visited 894 times, 1 visits today)

7 thoughts on “Om effektfulde beskrivelser

    • Haha – jo! Du er hurtigere end mig til at gætte. Det tog mig virkeligt det meste af en dag at regne den ud

  1. Min første tanke var: hun mener vel irriterende trekant!?
    Så: nåh nej, der er jo også den dersens…
    Og så ku jeg pludseligt ikke komme på et bedre ord end Larmende Cirkel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *