Om tømmermænd og festdrømme

Den ting jeg ærgrer mig mest over ved at blive ældre, er tømmermændene. Shit, altså: hvis man troede den slags er slemme når man er i tyverne, kan man virkeligt se frem til at være i fyrrerne!

Det er nu mandag; jeg skal på arbejde om et par timer – og har teknisk set stadig tømmermænd fra fest i lørdags. Bare lige sådan et nydeligt strejf af kvalme, iblandet ømme dansetæer, og trang til at æde et eller andet voldsomt fedtet.

Dagen i går gik ellers med at ligge i fosterstilling på en madras i skyggen, mens jeg lyttede til mindstebarnet og nabopigens leg, og på skift fik lov til at ligge og kramme på mellempigerne. Det er ikke den dårligste måde at have tømmermænd på, men det ville nu have klædt mig at være oprejst, bare lidt.

Jeg har fødselsdag på fredag, men kommer ikke til at holde noget festligt, grundet andre arrangementer: 40 års skolejubilæum på de mindstes skole; afslutning på efterskolen og en middag. Weekenden efter rejser mindstebarnet og jeg til Madrid, på aleneferie, så der bliver det heller ikke. Og selv om min lever nok er voldsomt begejstret for at der ikke skal festes mere lige foreløbigt, så ærgrer det mig.

Det var vores søde naboers kobberbryllup vi fejrede i lørdags, og HOLD nu op – det var sjovt! Og helt vildt gennemført, med 1920er-tema, ca 50 udklædte gæster, og gode drinks (kvalmelyd).

Der var både et guld og glitterpyntet telt, med gamle møbler og ting, champagnetårn og cocktailbar, og så et hemmeligt telt med smugkro, hvor fadølsanlægget var gemt i en halmballe, og man drak “moonshine” af syltetøjsglas.

Helt genialt, og meget stemningsskabende – og det giver mig virkeligt lyst til at holde noget stort. Næste år! Og med et tema, der kan være med til at give stemning. Den slags tager sikkert også et helt år at udtænke og fremstille pynt til, så det er nok fint at vente et år.

Er der nogen af Jer, der har gode forslag til hvilke festtemaer der er sjove, og nemme at få folk med på? Så vil jeg rigtigt gerne høre!

 

(Visited 1.094 times, 3 visits today)

20 thoughts on “Om tømmermænd og festdrømme

 1. Hvor er du bare fin!

  60/70/80/90’er-fest, Oscar-fest (kom som en kendt), Halloween/Dommedag/Zombie-fest synes jeg, plejer at tage kegler.

  Så kan folk nemlig stadig tage noget lækkert og smart på, samtidig med man er udklædt, og behøver ikke ifører sig kostumer ala Cowboy og Indianer eller Voksenbaby, hvor det er ret meget enten/eller ? Det er der hvertfald nogle der stejler lidt over, hvis det bliver fór låst i temaet og gøgleriet.

  – A

  • Ja, vi holdt engang, for ca 20 år siden, en udklædningsfest med himmel/helvede tema. Der var mange der meldte fra pga det med udklædning. Det blev sjovt alligevel for resten, men vi har ikke turdet udklædningsfest siden. Det her med 1920ertema føltes mere bare festligt end latterligt, og det holder jo godt! Det samme med mange af dine forslag: mulighed for at klæde sig pænt på, bare i den for tema. Springer klart over det med zombierne – ville aldrig turde selv!

 2. 50’er /60’er fest med swingkjoler (det ved jeg, du kan lide, når jeg ser din skjortekjole fra Collectif) og petticoats og musik, man kan danse jive/stroll/swing/boogiewoogie/rock’nroll/freestyle til.

 3. Det ser super fedt ud, men nu du spørger, så stejler jeg faktisk over enhver form for udklædning. Måske en dag, når det ikke er en udfordring i sig selv at have tøj på uden tomat/snot/makrelpletter og i øvrigt umuligt at få babysitter til alle unger, kommer jeg til at kunne se det sjove. Måske!

  • Det er der mange der gør, det med at stejle over udklædning. Men der er bare noget magisk over at pynt og tøj passer sammen, synes jeg? Det behøver jo ikke være klovne og zombier, men bare noget festligt?

 4. Jeg har rigtig gode erfaringer med bogstavstemaer! Så vælger man f.eks. bogstavet “S” og så er det op til folk selv at vælge, hvad de vil klædes ud som (Spice Girls, Snøvsen, Synkronsvømmer, Smølf o.lig.). Så er det helt op til folk selv, hvor meget de går op i det og har man et stramt budget, kan man finde det ud fra hvad man har derhjemme. Det kan godt virke som et lidt fladt tema, men det er helt vildt sjovt, hvor meget gæsterne pludselig kan finde frem til, når det ikke er et helt fastlåst tema 🙂

 5. Kææææft, det lyder som en gennemført fest!

  Sikke nogle gode idéer, der allerede er kommet.
  Hvad med country-tema? Med hillbilly musik, cowboystøvler og linedance. Sådan en fest gad jeg godt.
  Yeehaw!

  • God ide! Ja, vi er heldige med de naboer. Fantastiske mennesker, der holder vildt gode fester. Og laver god mad;)

 6. Som KÆMPE fan af temafester og udklædning generelt, har jeg gennem årene måtte erkende to ting, når det kommer til udklædning.
  1) ikke alle elsker udklædning ligeså højt som jeg.
  2) tema-fester er klart fedest, hvis alle er med på den og klædt passende ud.

  Da jeg for et par år siden blev 30, valgte jeg derfor at holde fest med sømands-tema. Nautiske striber går aldrig af mode, så selv dem, der ikke går all-in på udklædning kan være med. Nogen kom i en stribet Nørgaard kjole eller blot en t-shirt, andre havde merskumspibe med og var iklædt hat, fuldskæg og rub-on tatoveringer. Men alle passede ind.
  Dekorationer blev klaret med et par oppustelige måger fra Amazon, en kæmpe lyskæde (typen med de store el-pærer) og en masse af de der trekants-flags guirlander fra Tiger. Borddækning var ‘stofservietter’ (de billigste viskestykker fra IKEA) bundet med sejlgarn, vejkantsblomster og fyrfadslys i syltetøjsglas. Jeg havde lejet borde/bænke (ala Oktoberfest) og service fra et udlejningsfirma – hvilket klart kan anbefales, hvis økonomien er til det og opvaskekapaciteten er begrænset. Det skulle ikke vaskes op, blot skylles, og de leverede på dagen og hentede dagen efter.

  Da selskabet bestod af en del små ‘gruppper’, som indbyrdes kendte hinanden, men som ikke kendte andre, havde jeg også brugt energi på at lave en skattejagt som icebreaker. Ikke med kort og egentligt skat, men med en liste over ting, som holdene skulle finde/gøre rundt omkring i kvarteret (eks: et foto med hele holdet under vejskiltet, en take-away menu fra det lokale pizzeria, tidspunktet for den lokale fodboldklubs næste hjemmebanekamp osv.). Holdene blev inddelt på tværs af vennegrupper, og de sad også senere hen til bords sammen. Det spillede max!

  • Bortset fra kolde håndbajere og Skipper’s Piber som velkomst drink/snack, var maden ikke særlig temabestemt. Jeg er sommerbarn, så havde bestilt sommergrill-menuen fra Meyer’s Køkken (inkl. en kok til at styre kødet).
   Jeg har familie på Fyn, så i forbindelse med et familiebesøg, hentede jeg et shit-ton af Ale Nr. 16 fra Refsvindinge bryggeri. De koster det samme som en Tuborg på tilbud, hvis man køber direkte fra bryggeriet. Til maden var der noget rødvin og hvidvin, men folk drak faktisk mest øl. Og efter maden var der gin-bar.

 7. Charter-tema. Vi holdt grisefest med sangria og check in, velkomstmøde, underholdning v guiderne, alle de badedyr og parasoller vi sku skaffe. Folk ku komme i fine sommerkjoler eller som jeg i vintage badedragt med torpedobabser inden under 70er frotté funky suit. Det var mega skægt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *