Om festivitas og ordmangel

Nå, men de der fire fridage i træk i sidste uge, hvor alle andre jeg kender slappede af, og sov længe og lavede ingenting? Dem brugte vi på et tætpakket program af fejringer: en konfirmation, en barnedåb, en omgang gæster og en børnefødselsdagsafholdning.

Jeg har det svært med kalendere der ser proppede ud – uanset hvor hyggelige det der propper dem, lyder til at blive – og har sparet på både ord og nattesøvnstimer op til.

Unødvendigt, viste det sig: fantastisk hyggelige dage, trods den tætte pakning. Der er noget ganske særligt over at fejre både dem der står sidst i barndommen og dem der lige er ankommet, og jeg var grådlabil/glad over både fejring af vores venners dejlige konfirmationspige og min søster nuttede dåbsdreng.

Særligt når søskende tør stille sig op og demonstrere kærlighed hiver det i mine tårekanaler, og jeg måtte snøre dem hårdt, både da konfirmandens storesøster sang en hjemmeskrevet sang på en “Oh land” melodi, og da dåbsdrengens storesøstre holdt taler, om hvor glade de var for at have fået en uventet lillebror.

Her er et bevis på hvor populære efternølere bliver i en familie med to storesøstre og fire kusiner:

En skov af kærlige pigehænder, til at hjælpe ham videre.

Helt udmattede efter flere dages dejlig festivitas, stod vi søndag morgen tidligt op, og bagte boller og pustede palmetræer op, til mindstebarnets børnefødselsdag. Hun havde inviteret hele klassen, da hun både leger med drenge og piger. Hendes tre søstre har alle haft en enkelt sød og livlig drengeven hver, så vi tænkte at vi var godt klædt på til at håndtere sådan en flok, trods manglende erfaring med drengefødselsdage.

Ha! Drenges livlighed i flok er åbenbart et gear over det gear de bruger enkeltvis, og mens alle pigerne og to af drengene hyggeligt byggede en Playmobil landsby, mandsopdækkede Ninjaman og jeg resten af flokken, og måtte til vores overraskelse sige sætninger som:”nejnej, i må da ikke jage hinanden med en økse!”, “læg den grensaks, og lad være med at klippe store bidder af hækken!” og “det er IKKE i orden at jage naboens kat med en kæp!”

Heldigvis endte alt godt, og jeg tror at både gæster og fødselsdagsunge syntes det havde været en god fest – trods den manglende lov til fri leg med haveredskaber.

Resten af juni byder på fester de fleste fredage og lørdage – bl.a vores naboers stort anlagte “Gatsby fest”, som jeg går og småpanikker over kostume til – men jeg har mere ro i maven nu, og forventer ikke at bruge alle ord op inden.

Skal lige op på hesten rent blogmæssigt igen dog, så hvis I har spørgsmål eller inspiration til indlæg, så bare smid dem i denne retning!

(Visited 526 times, 1 visits today)

15 thoughts on “Om festivitas og ordmangel

 1. Haha, unge, glade voldsmænd, lyder det til – mon militæret ikke bliver glade for den del af flokken, en skønne dag ?
  Pjat, det lyder tophyggeligt med alle festlighederne – jeg er også en sucker for søskendekærlighedserklæringer i alle aldre?.

  • Haha, okay! De kommer stille og roligt. Lige om lidt er vi oppe til der hvor jeg startede blog, så ved ikke om det bliver dobbelt?

 2. Det lyder som en travl tid, men også mega hyggeligt.
  Jeg må med skam sige, at vi vist kun har præsteret at holde én børnefødselsdag for min 9-årige dreng. Jeg magter ikke drenge i flok, og han magtede sket ikke tanken om dem i fri dressur på hans værelse (ulempen ved vinterbørn – man kan sjældent vippe alle unger udenfor). Men vi har en enkelt gang sluppet dem løs til fødselsdag i legeland. Godt nok et nederlag som perfekte forældre, men med børneværelse intakt. Nu har han så godt nok også fødselsdag på et gudsjammerligt tidspunkt i forhold til så mange andre arrangementer, så det har generelt været svært at få til at gå op.

  • Lige et pro-tip fra en mor til 3 drenge… Hold en “gamerfødselsdag” ;-). Inviter fra 16-19 eller 17-20 og bed drengene medbringe computer, spillekonsol (og skærm) eller ipad. Når de kommer hjælper forældrene ofte med at stille udstyret op, og du er naturligvis klar med wifi passwordet på en lille seddel til hver dreng. Og derefter er der relativt ro mens de spiller. Når det er madtid skubber du en masse pizza (køb færdigdej og tomatsovs) ud på paptallerkner. Derefter spiller de stille og roligt mens du ser netflix til de bliver hentet. Evt kan du sikre succesen med at sætte nogle chips på bordet efter maden.
   Det bedste er at den slags dage bliver kåret til årets fest i klassen!

  • Et nederlag som perfekte forældre? Næ. I gjorde jeres dreng og hans kammerater tæskeglade for turen i legeland – og tro mig, det er de glade fødselsdage, man husker, når man bliver større <3

   • Hvor er jeg glad for at du siger det. Jeg er ikke den mindste spirrevip, men det har aldrig afholdt mig fra at tæske rundt i legeland sammen med ungerne, da de var mindre. Det har givet nogle ret pinlige landinger, når har været for meget fart på ned ad rutsjebanerne. Men de der bildæk, man kælker i på sådan nogle børster er grove løjer at trække op ad slisken for børn. Jeg synes, jeg ofte blev mødt af hundeøjne, når jeg hver slæbt dem op.

    • Så fedt med andre forældre der gider alt den slags vildskab også! (Og dejligt ikke at være den eneste voksen der kaster sig ud i pinlige stunts på legepladser – jeg kan heller aldrig styre mig når der er trampoliner og rutchebaner)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *