Om at have dekadente planer, for børnefri tid

De tre mindste piger er på lejrture med skolen denne uge, og ældsteungen er på efterskole, så for første gang i 17 1/2 år er vi helt uden børn i mere end et døgn. Vildt!

Altså – jeg kan generelt virkeligt godt lide mine børns selskab og føler mig allergladest i situationer hvor alle fire er hjemme; ingen er sure på hinanden og jeg kan sidde og lytte til deres sniksnak, men sådan er det alligevel ikke hele tiden, og jeg har savnet tid med deres lækre far længe.

Ingen der skændes; skal skyndes på om morgenen; mindes om madpakker/pligter/aftaler; puttes eller bespises på faste tidspunkter; og ingen opvasker der skal tømmes 9000 gange om dagen, fordi de -ellers meget miljøbevidste – små skiderikker, tager et nyt glas for hver tår vand de drikker – al den frihed er jo fuldstændigt berusende!

”Hvad skal i dog lave med fire hele dage alene?” Spurgte en veninde mig misundeligt i torsdags, og jeg kunne ikke komme i tanke om en liste på mere end to ting:

1. Spise aftensmad på et andet tidspunkt end 17.30

2. Knalde, uden at låse soveværelsesdøren.

Egentlig ikke verdenshistoriens mest kontroversielle liste over vilde ting man kan foretage sig, men vi er jo heller ikke i træning med at planlægge kærestetid.

Punkt 1 på listen – den om at spise aftensmad på et andet tidspunkt end 17.30 – var egentlig tænkt som noget med  at vente til klokken 20, nu der ikke sad sultne børn og ventede. Teknisk set kunne punktet også opfyldes ved at spise aftensmad klokken 16, som vi kom til at gøre efter en virkeligt lang gåtur i går, hvor vi kom forbi en koreansk restaurant der duftede godt. Udover de to punkter på listen, har vi skejet ud og gjort en masse ting vi ikke plejer med børnene i huset: drukket cola til morgenmad, set voldelige film tidligt på eftermiddagen og spist takeaway i sofaen. Thug life!

Tiden har været fyldt så godt ud med arbejde og vilde planer, at jeg ikke har savnet ungerne før i dag, hvor jeg kom hjem tre timer før Ninjaman, og kun havde hunden som selskab. Hunden ved at pigerne plejer at komme hjem nogenlunde samtidig med mig, og trippede i pendulfart klynkende og fisene frem og tilbage fra hundekurv til havedør, hvor han forgæves spejdede efter dem.

Jeg er for tiden i fuld gang med en masse spændende skriverier, og havde tænkt mig at bruge alenetid effektivt, men frustreret hund endte med at sætte sig og stirre hårdt på mig, og tage al koncentration.

Folk der ikke kender mig særligt godt, plejer at sige at jeg er meget udadvendt. I virkeligheden er jeg det modsatte: jeg trives bedst med folk jeg kender eller eget selskab, men skjuler det ofte ved at fylde stilhed ud med speedsnak, af varierende kvalitet. Også i busser og den slags.

Når den sædvanlige lyd af storsnakkende børn byttes ud med tavst stirrede hund, aktiveres mit smalltalk-forsvar åbenbart også, så da Ninjaman endelig kom hjem tog han mig i at forsøge at stable en samtale på benene med hund, med den klassiske samtalestarter for hunde:”Katte… så nederen, ikke?” Hårdt presset af grinende mand, kunne jeg godt huske at jeg nok havde smalltalket på hunden noget tid, uden rigtigt at have opdaget hvor bøvet det er at sidde og fyre spørgsmål efter dyr.

Nå, men de kommer hjem fredag, så vi skal lige have lavet nogle flere vilde alene-hjemme-uden-opsyn-ting. Sikkert noget med at spise aftensmad klokken 15 eller gå en tur på et helt crazy tidspunkt. Det bliver vildt.

Og det eneste svar jeg fik på smalltalk med hund, var iøvrigt at han stadig synes den nye kurv er ALT for lille:

Slet intet plads til en hel hund, i den mikroskopiske kurv. Stakkel…

(…og hvis nogle af jer skulle ligge inde med forslag til dateagtig ting man kan lave i dag, efter 19 hvor jeg har fri, så sig endelig til! )

(Visited 559 times, 1 visits today)

7 thoughts on “Om at have dekadente planer, for børnefri tid

 1. Gin og tonic på Det Gamle Hundebad på Rødovrevej. Eller en cykel ind til Celsius i Oehlenschlægersgade 53.

 2. Aner det ikke, men jeg taler meget med vores dyr. De svarer ikke nær så meget igen som børnene. Og faktisk tror jeg, at de også synes, det er hyggeligt.

  Nå ja…. er der ikke noget med gincruise med kanalbådene? Men nok ikke på en torsdag..

  • Lyder sjovt med gincruise! Det må vi prøve en dag, tak for tip. Bare man kan komme uden om tonic – synes det smager af armhule?

   • Der findes flere forskellige slags tonics, så det er bare at finde den, der ikke smager af armhule. Coop har f.eks en Fentimans med rosenolie. Men jeg kan godt følge dig. Jeg har det ikke helt godt med G&T, når det er for bittert. Jeg ved ikke, om det smager af armhule, men det smager i hvert fald ikke helt godt.
    Og nu kommer jeg til at tænke på, om jeg egentlig har lyst til at vide, hvorfra du ved, hvordan armhule smager…

    • Haha – ok, det er måske også bare et gæt, det med armhule. Vil prøve den med rosenolie, tak! Føler jeg er lidt dor voksne til at hade al gin – folk er altid enige om at det er the shit med gin

     • Gin kræver tilvænning. Nogle gange vil jeg egentlig hellere have en lidt sødere drink, en lækker Asti eller en Irish Coffee….
      Øl bliver jeg nok aldrig voksen nok til. Jeg er ikke så pjattet med den lidt bitre, brækagtige humlesmag. Kender en ølkender, der mente, at hun kunne finde en øl til mig, men det er ikke lykkedes endnu. IPA giver mig kuldegysninger. Det må være min udgave af armhulesmag. Nogle øl kan jeg godt drikke, men der er ingen, der inviterer til umådeholden indtagelse… udover nisseøl ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *