Om “rigtig” mad

“Det har bare været den BEDSTE dag i mit liv i dag!” bedyrede mindstebarnet, der ikke er bange for superlativer og overdreven begejstring.

”Jo, for vi legede restaurant i dag. Ja, altså: det var nogle af drengene der havde startet en restaurant ude i gården, og så kom jeg bare forbi og fik lov til at være tjener. Og vi havde SÅ mange kunder, men ved du hvad? Der var ÆGTE rigtig mad, ikke bare sandkager!”

Jeg forestillede mig at “ægte, rigtig mad” nok dækkede over et eller andet fra deres madpakker de solgte, men blev virkeligt overrasket da jeg spurgte ind til det: der var nemlig både myrer, mælkebøtteblade og bøgeblade på menuen.

”Vidste du ikke engang at man kan spise myrer? De smager af citron, men man skal spise dem hurtigt, for at de ikke kribler. Bøgeblade smager både af citron og af salat. Det er virkeligt lækkert – jeg spiste vildt mange bøgeblade!”

I dag så jeg så reklameplakaten for restauranten hænge på skolen:Betalingsformen er x antal bøgeblade – meget bæredygtig økonomi.
Jeg spurgte ind til forskellen på retterne, og lærte at “myretaco” er når bøgebladet er rullet rundt om myren, og “myreburger” er en myre mellem to bøgeblade.
Jeg googlede om det virkeligt er rigtigt at man kan spise dem uden problemer, og det er det. Man kan åbenbart også spise bænkebiddere (der ristede, smager af rejer) og edderkopper.
Umkddelbart ikke noget jeg selv drømmer om at spise – men godt at børn er modige!

(Visited 518 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Om “rigtig” mad

 1. Vi skal altså heller ikke være så mange for superlativer… myrer og bænkebiddere som mad tillader jeg mig dog fortsat at være temmelig tilbageholdende over for. Rejesmag eller ej.

 2. Er lidt i tvivl, om betalingsfod er europæisk bøg? Kan dansk bøg så gå, når vi står uden for valutasamarbejdet?

  Var det i øvrigt ikke Noma, der havde myrer på menuen? Eller har? (Kommer ikke så fine steder… ?)

  De er mega fremsynede, er det ikke noget med, at insekter/myrer/osv. er fremtidens proteinkilder?

  Jeg tror også, jeg springer over, indtil der ikke er andre udveje ?

 3. Sjovt, det mad – modigste af mine børn spiste også engang myrer og rapporterede, at de smagte af hindbær. Jeg har ikke testet det.

  • Tror faktisk myrer generelt smager syrligt, da de jo har myresyre? Men har aldrig spist en rå, så skal ikke gøre mig klog;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *