Om vinterferie-syslerier

Egentlig ville jeg have lavet sådan en hvad-skal-man-lave-i-ferien-guide i god tid inden vinterferien, men i virkeligheden har vi ikke rigtigt planer og har indtil nu meget dalret rundt i nattøj og set de to første sæsoner “badehotellet”, som ungerne er vilde med. Så her bare en status over første halvdel ferie, og et par hurtige tips til hvad man måske kan lave.

Vinterferien startede med det fineste fredagsbryllup, hvor to af mine ældste og bedste venner giftede sig med hinanden, på bare tæer hjemme i stuen i det kollektiv de bor i. Jeg blev så glad af stemningen, at jeg drak mig bimlende fuld, og brugte resten af weekenden på at krumme tæer over mig selv – der gik virkeligt damen-med-de-blå-tænder-kramning i det.

Søndag havde Ninjaman fødselsdag, og for længe siden faldt vi over en deal til Ystad saltsjøbad og bookede en overnatning. Det er altså et fantastisk fint sted – omend noget dyrt – og vi nød at blive varmet igennem af svømmeture og saunaer, og jeg fik læst en hel bog i et rum fyldt med senge og pejs.

De sidste par dage har vi jo så stenet badehotellet, gået ture og spillet spil. Trænger vist til bare at være sammen, synes hverdagene har været maste det sidste lange stykke tid!

I dag har vi malet og lavet mosaik – det med mosaik var noget vi startede på før jul, hvor pigerne lavede fine bakker i gaver til familien, og jeg lavede en fisse-bordskåner til min veninde. Ja, jeg er barnlig.

Det er ret sjovt med mosaik,og relativt nemt. Vi købte tingene til det her(adlink), og fik materialer nok til laaaang tid for ca 300 kroner.

Ninjaman og jeg er ved at lave et maleri sammen, istedet for dette, som vi malede sammen for 20 år siden og han er dødtræt af at glo på.

Kan allerede nu mærke at det bliver en god øvelse i rummelighed og tolerance – vi maler MEGET forskelligt, og har foreløbigt brugt en halv dag på at blive enige om farver og tema, mens vi synes den andens forslag er tåbelige.

Nå, hvis man ikke lige gider være krea i sin ferie, kan jeg anbefale et flødebollekursus. Vi gav mellempigerne et kursus i julegave, og de hyggede sig helt vildt med det. Det var købt her.(også et adlink).

Skal man være kulturel kan jeg varmt anbefale Amadeus, som næstældstebarnet og jeg var så heldige at blive inviteret ind og se med min veninde og hendes datter. Fantastisk godt!

Ellers har jeg ikke mange anbefalinger. Vi skal ikke lave meget andet end det vi har gjort indtil nu, og så fejrer vi næstældstebarnets fødselsdag i weekenden.

Hvad laver I, Jer der har vinterferie? Kunne måske godt bruge et udflugtsmål på fredag, for at forebygge hjemmekuller!

(Visited 763 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Om vinterferie-syslerier

  1. Vi benyttede os af at den sædvanlige skiftedag denne gang var en fridag og gav Barnet en eftermiddag med alle sine tre voksne – noget så eksotisk som en tur i biografen med efterfølgende McDonald’s orgie. Men ellers har vi kørt den sædvanlige stil hvor der ikke er specielt stor forskel på dagene, uanset om de hedder lørdag, mandag eller ferie. Det kompenserer Barnets far dog nok lidt for her den sidste halvdel af ugen, hvis jeg kender ham (og Barnet) ret ?

    Personligt skal jeg holde FRI fra hele verden i en hel uge. Kan faktisk ikke huske hvornår det sidst er sket at der ikke har været andet i kalenderen end at rydde op på kontoret og grave lidt i haven. Var den god, den bog du læste?

  2. Vi skal en tur på Arken. Vi var mega imponerede for den udstilling med voksfigurene (bl.a kæmpebabyen) og der er en tilsvarende udstilling lige nu, med et andet tema. Vores unger på dengang 6, 10 og 15 var vilde med det ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *