Om at være en modvillig shopper, der ihærdigt opsøger morskab i skilte

Min mand og 75 % af min børneflok elsker at glo i butikker, og kunne gøre det i timer. Jeg har en enkelt veninde jeg virkeligt godt kan lide at se på kjoler med (måske fordi det oftest efterfølges af hvidvin), en anden veninde der er sjov at glo på gaver med (måske fordi det oftest efterfølges af rødvin), og jeg kan tilbringe uanede mængder tid i boghandlere, men ellers er det vindue hvor i jeg orker glo på butikker, meget lille. Jeg kan oparbejde cirka en halv times afdæmpet entusiasme når ungerne skal have nyt tøj, når der skal handles ind eller hvis der skal findes noget i Matas, men alt med skoindkøb eller telefoner slukker min vilje til at leve betragteligt.

I lørdags skulle jeg på biblioteket og hente nogle bestilte bøger, og selv om jeg godt vidste at min mand og pigerne skulle i centeret for at købe et par sko til den mindste, lave en ny nøgle, og tale om et eller andet kedeligt i en mobilbutik, kom jeg alligevel til at sige ja til at få et lift af dem.

De var stadig langt fra færdige med deres ærinder, og trallede lallegladt rundt og lod sig begejstre over kedelige ting i Telia, og bagefter prøvede barnet alle de sko der overhovedet fandtes i verden. Det hjalp kun lidt at min mand galant bar min bibliotekspose og konstant gav mig komplimenter – han ved at der skal hårde skyts til, for at jeg ikke får center-nedsmeltninger.

Til gengæld kunne jeg, ganske alene, oparbejde en vis mængde morskab over absurd apostrof på et skilt:


De andre ignorerede høfligt mit selvsving over det:”haha! Den apostrof får det til at ligne at det er et udsagsnord i bydeform! Hvad tror i det betyder at tulipanere? Det lyder ikke særligt rart, vel? Kan man mon blive tulipaneret, eller er det bare noget man gør?”

Jeg var lige så alene om at komme op og køre over de smart markedsførte “sunde snacks”: poserne med gløgg mix. Intet siger Rødovre, som en pose sprut-grøntsager i madpakken,vel?

Heldigvis forbarmede næstyngstebarnet sig over min desperate trang til at finde sjov i skilte – eller bare i et eller andet – at hun udpegede denne pakke såler i låsesmeden med et:”se mor, det er sådan noget du synes er sjovt! “ og det var det.

Intet produkt kræver et emballagebillede der emmer af nært forestående sex, mere end et par såler. Frækt.


Er jeg den eneste der synes den slags er sjovt? Send mig endelig fotos, hvis I ser den slags.

(Visited 1.642 times, 1 visits today)

32 thoughts on “Om at være en modvillig shopper, der ihærdigt opsøger morskab i skilte

 1. Det er megasjovt. Jeg opdager desværre ikke skiltene selv, så jeg er helt afhængig af, at du videreformidler dine fund ?

 2. ? Jeg griner stadig over skiltet med HAMSTAMEDISIN i min barndoms dyrehandler, eller bagerens berømte SABANARKAGER, men dels må man jo ikke grine ad folk, det bare ikke kan stave, dels har jeg ingen fotos…Det var før mobilen blev opfundet…så gammel er jeg… ?

 3. Takker for skiltegrin
  og foreslår, at du putter mad i madpakken i stedet for på (jep jeg har forholdsordstics).

 4. Du er ikke den eneste, jeg er med på holdet! En kollega og jeg er glade for at billede-Google “Engrish signs”, “engrish translation” eller bare “engrish”. Hvis du ikke kender det, så prøv lige, det er så sjovt ?

  Min datter er også god til skilte, men lidt på en anderledes måde ?

  – Vi holdt (i bil) et sted hvor der var en dobbeltrettet cykelsti. Hun pegede og sagde, helt casual, “Se mor, der er to der kører ind i hinanden lige om lidt!”
  (https://www.colourbox.dk/billede/vigepligt-skilt-med-advarsel-om-dobbeltrettet-cykelsti-billede-15359962)

  – Vi skulle med toget, og der var et piktogramskilt der angav at man ikke må færdes uden for perronen. Hun kigger længe på det, så på sin bror og konstaterer: “Der er altså no for drenge her.”
  (http://www.sikkerhedseksperten.dk/produkter/faerdselsskilte-forbudstavler/forbudstavler-fodgaengere-forbudt)

  – Vi var på cykeltur og skulle over vejen. Jeg bad hende stå af cyklen fordi vi skulle over fodgængerfeltet. Hun spurgte om jeg ville løfte hende af cyklen, “ligesom faren på skiltet?”
  (EAIaIQobChMIndKVx5eR4AIVmsmyCh1d8QlHEAQYASABEgK97_D_BwE)

  PS: Hun er “fire år om ét måned” ?

 5. Kom muligvis til at spritte af grin på et ret uheldigt tidspunkt midt i min mands lange, kedelige historie, fordi jeg smuglæste dit indlæg i stedet. Jeg vil gerne med dig ud og handle! ?

 6. Elsker også sjove skilte. Vi har det sidste halve års tid boet ved siden af en opgravet cykelsti, hvor der skulle lægges fjernvarmerør. Området har været fyldt med maskiner, materialer, opgravet jord og mænd i orange veste. Stien var afspærret med skiltet: færdsel på “byggepladsen” forbudt. Hvem sætter anførselstegn på den måde? Er det ikke en ægte byggeplads? Hvornår er noget en byggeplads? Spørgsmålene trænger sig på!

 7. Præcis samme skilt gik jeg forbi i lørdags, og jeg tog også billede. Jeg har endnu ikke fundet ud af at tulipanere 🙂

 8. http://www.jakoboester.dk/fremviser_nordkoreaweb.html?billednr=07&antal=08&hoejde=1

  I Nordkorea mødte vi for 13 år siden dette skønne skilt der reklamerede for Eric Crapton aka Eric Clapton ?
  Der er jo L & R forveksling i nabolandet Japan og åbenbart også på koreansk. Forstår stadig ikke man kunne købe musik med ham dér, men butikken var nok forbeholdt turister.

  På indonesisk bytter de rundt på F og P… så man ku få en kalender m måneden Pebruar, betale med pipty rupies og købe billetter til Perry’en (færgen) og ikke mindst få en flot “Fropessional tattoo” m. meget mere 🙂

 9. Da jeg ikke forstår at sætte billeder ind, kan jeg så fortælle at i Biltema kunne man i sommers købe det eftertragtede ‘børnenet’, i tilfælde man nu manglede flere børn… At nettet bare var sådan en til at fiske ting ud af badebasseinet med blev der ikke nævnt noget om..

 10. Haha, skønne skøre skilte ? Så engang et skilt i Netto hvor de solgte ‘Superior belgian ass’… Det var desværre bare chokolade – assorteret forstås ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *