Om glædes-helium

“Se!” Siger hun, slipper min hånd, og peger på en tom sølvfarvet lattergaspatron på jorden “ Jeg ved godt hvad det der er, det har mine storesøstre selv fortalt: det er glædes-helium!”

Jeg ved ikke noget om lattergas, ikke noget om hvordan det virker eller hvorfor unge mennesker tager det og smider patronerne overalt – men jeg ved noget om glædes-helium. Det er følelsen man får i maven, når man endelig har tid til at være rigtigt tilstede; ens barn er lille nok til stadig at sige forkert opfattede ord; og der er hele fem dages ferie tilbage.

(Visited 830 times, 1 visits today)

7 thoughts on “Om glædes-helium

 1. Jeg forestiller mig de unge mennesker tager det fordi det føles såååååå godt. Seriøst. Lattergas-høj er fedt – elskede at være hos tandlægen som barn, og har fået det under begge mine fødsler. Hjalp ikke en skid på smerterne men havde det fint-fint et øjeblik ?

  • Haha! Tænker bare det må være farligt at tage på den måde de gør? Der ligger flere hundrede af de små flasker fx på toftegårds plads, og jeg fatter det ikke helt

   • Jeg tror heller ikke det er helt sikkert, nej. Det skal blandes med ilt i den rette mængde. Men hvem ved, måske de unge mennesker nu til dags har sat sig ind i tingene, og er fornuftige i deres brug af rusmidler (omend ikke i deres forhold til affald, kan jeg forstå)

    Jeg har aldrig set sådan en patron ligge og flyde, men det er nok fordi jeg bor på en mark på Langeland ?

 2. Jeg kan ikke udtale mig om glædes-helium, for det har jeg ikke prøvet i de doser (tænk hvis jeg falder om med respirationsstop).
  Men din version er helt klart meget bedre og meget sundere. Glædes-helium-følelsen af at have en dejlig dag med sit afkom.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *