Anbefalinger af lidt af hvert, December 2018

Ja, jeg undskylder det lange spring mellem indlæg for tiden, men mit arbejde sluger min overskud for tiden. Vi mangler en kollega på mit arbejde, og for at det hele ikke skal vælte har jeg taget en større del af hans arbejdsopgaver over til mig – flere af dem nogle jeg ikke har nogen som helst erfaring med, så al min fritid går med at sidde og researche og tage noter, for at kunne løfte dem. Det er i orden, og vi har et godt samarbejde omkring det –  men jeg glæder mig seriøst meget til juleferien!

Er ikke i stand til at skrive noget særligt interessant ellers – har virkeligt abstinenser over at komme ud og hænge ud med venner snart, for at kickstarte min hjerne – men her er nogle enkelte anbefalinger af ting jeg har haft optur over de sidste måneder.

Absalon folkehus

Absalon folkehus er en ombygget kirke på Vesterbro, hvor der sker en masse fede ting: babyrytmik, yoga, cafe’, banko, koncerter og en masse mere. Programmet kan ses her.

Jeg har været der et par gange om eftermiddagen da jeg sidste år tog uddannelse, for det er en billig cafe’, med plads til at sidde og skrive opgaver osv, men fællesspisningsaftenerne havde jeg ikke prøvet før nogle kolleger inviterede mkg med en fredag.

Genialt koncept! Alle hverdage er der fællesspisning til ca 50 kroner, men om fredagen er der skruet ekstra op for luksus: 100 kroner for to retter, med efterfølgende liveband. Man sidder ved langborde og henter maden ind på store fade, som man så deler ved sit bord. Vellavet, utroligt lækker, mad, og et hyggeligt koncept. Der skal jeg helt sikkert ind igen! Overvejer allerede om jeg skal holde min fødselsdag der til sommer.

(Eneste lille minus er at øl og vin er så billigt, at man bliver generøs med at give omgange – jeg havde tømmermænd i to dage, da mådehold ikke er mit mellemnavn..)

Bodyflight i airtunnel

Efter at min mand havde været syg, gav pigerne ham en tur i vindtunnel i julegave. Han blev glad, men har ikke rigtigt turdet, fordi han var bange for at skade sit opererede ben eller kæbe. For nogle weekender siden fik de ham alligevel overtalt – de søde mennesker der stod for det var også meget forsikrende om at det ikke var farligt og gavekortet var ved at løbe ud.

Det var en fed oplevelse! Vægtløs, flyvende og med mig og ungerne der klappede begejstret. Han var SÅ glad bagefter, og det er en oplevelse der klart kan anbefales!

Her er et reklamelink til oplevelsen: du glemmer det aldrig, bodyflight. Virkeligt en god gave, til en der er træt af at få sokker!

Netflix serie: “the Kominsky method”

Michael Douglas og Alan Arkin som smågnavne gamle mænd, med aldersblues, og mange fuldstændigt fantastiske replikker. Jeg var helt vild med den!

Nu ved jeg så ikke havd vi skal se. Kan nogen anbefale noget nyt? Vi genser “six feet under” – hvilket er fint, når man er mentalt flad – men trænger til noget andet også.

(Visited 675 times, 1 visits today)

21 thoughts on “Anbefalinger af lidt af hvert, December 2018

 1. Jeg faldt over Charité på Netflix i går og slugte 3 afsnit i træk. Det er en tysk serie fra 1888, der foregår på et hospital. Den kan anbefales 😉

   • Berlin i 1929 hvor alle har en form for granatchok og er dekadente på den ind imellem ret fede måde.
    Tak for en fantastisk blog i øvrigt som har givet mig meget at tænke over og en del grin angående sjove børn ?

   • Det, Lotte siger. Krimi/drama i Berlin i mellemkrigstiden, natklubber, social nød, mord, sex, gangstere og stigende politisk uro. Klassisk plaget politimand/krigsveteran og sej sekretær med fordækt dobbeltliv i hovedrollerne og masser af gode biroller. Smukt filmet, smukt spillet, historisk interessant (Berlin i 20’erne er en fantastisk baggrund) og bare helt vildt spændende. Jeg hedder Mie, og jeg er fan!

 2. Lyder som et vildt hyggeligt koncept, det første – og serien den skal jeg hvertfald anbefale min kæreste, gnavne mænd er altså altid morsomt og ved han pt leder efter nye bud.
  Jeg brygger faktisk også på et anbefalingsindlæg, jeg formentlig får stablet på benene i morgen formiddag – det er så hyggeligt med gode tips, både at dele og få ??.

  A

  • Enig med Matilde. Den serie er fantastisk! Det samme er Babylon Berlin.
   En anden serie, som er i en helt anden genre er Please Like Me på Netflix. Australsk sitcom, som ikke er bange for at deale med de tungere sider af livet også. Og sidst, men ikke mindst, vil jeg også lige nævne Pose på HBO. Ballroom culture i 80’ernes New York. Farverig og fantastisk.

 3. Jeg må indrømme, at jeg til familiens store irritation ser julefilm på TV. Og jeg indrømmer blankt, at det er så pladderromantiks kvalmt og forudsigeligt, at man næsten er ved at kaste op. Men det er herligt bare at sidde og se dem, mens hjernen kører i tomgang. Jeg har næsten gjort det til min egen private sport, hvor jeg skal spotte det mest dårligt udførte kunstsne, vildfarne statister i for lidt tøj til årstiden, mens hovedpersonen render rundt i stor frakke i “frostvejr” uden synlig ånde ud af munden (det forekommer meget ofte) eller hvornår jeg kan genkende rekvisitter fra de andre film. Det er næsten sim at spille Vildkat på et lidt anderledes plan.

 4. Nu ved jeg ikke helt hvad du har set, men her kommer lige et udsnit af mine top favoritter!
  -Orange is the new black
  -Stranger things
  -The 100
  – Black mirror

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *