Om mængden af viden og forskelle på mennesker

Når man har børn, og i særdeleshed når man har mange børn, er det fascinerende at se forskelle og ligheder mellem børn, der genetisk og opvækstmæssigt har haft det samme udgangspunkt.

To af mine børn er introverte; de to andre mere udadvendte. De har alle fire humor, men på fire forskellige måder: en er grov, en er sjov med krop og mimik, en er meget sarkastisk og en kører pruttehumor De er alle fire ret kreative og meget empatiske. To af dem er let ordblinde og knokler for at følge med i skolen; en af dem har nemt nok ved det, men fokuserer mere på alt der er sjovt eller socialt. Og så er der min næstyngste, der har den vildeste klæbehjerne og interesserer sig glødende for alt der minder om naturvidenskab, sprog og eksperimenter.

I går var jeg alene med pigerne, da deres far skulle tatoveres, og vi besluttede os for at bruge et gavekort til brunch som jeg engang havde fået i gave.

Megahyggeligt, men mens vi spiste kom jeg til at gentage en historie jeg havde fortalt før (en af mine spidskompetencer), og pigerne stoppede mig fornærmet.

Herefter blive vi enige om at skiftes til at fortælle en ting, som de andre ikke vidste, og forskellen på hvad vi fortalte cementerede klart forskellen på lille frøken klæbehjerne, og os andre almindelige dødelige.

Mig: *anekdote om noget jeg oplevede i min barndom

Det ene barn: *anekdote om noget hun oplevede i skolen sidste uge

Det andet barn:*info om at klassekammerat skal have en lillesøster.

Frøken klæbehjerne:”under sidste istid, var dele af Danmark begravet under fire kilometer is. Man kan stadig se hvordan isen har formet det danske landskab…”

Vi fortsatte:

Mig: *anekdote om noget min farmor engang fortalte om sin barndom

Det ene barn:*anekdote om noget hun oplevede da hun lavede teater i skolen sidste uge

Det andet barn:*information om hvad venindes nye marsvin skal hedde

Frøken klæbehjerne:”I middelalderen kunne de rigeste blive begravet under gulvet i selve kirken, for at være nærmere Gud. Det er derfra at udtrykket “at være stinkende rig” stammer, for det har lugtet med rådnende lig under gulvet”

Meget informativt, men det tog også noget af appetitten, så vi valgte at stoppe legen der og spise bacon uden at tænke mere på lig.

Og jeg kunne fortælle noget jeg havde fortalt før. Det virkede på en eller anden måde sikrere

 

(Visited 779 times, 1 visits today)

10 thoughts on “Om mængden af viden og forskelle på mennesker

 1. Jamen er der ikke også noget med at det kun er 25% der lærer bedst ved konventionel boglig læring? I så fald rammer dine unger jo statistikken rent ?

  (jeg er også en af de der bog-klæbe-langt-mere-info-end-nødvendigt-typer og det kan ind imellem godt føles lidt ensomt ?)

 2. Det er noget af det, som jeg synes er allermest fascinerende ved at få børn, for det kan godt være man har held til at lave en tre-fire styks, som udadtil ser relativt identiske ud, men når det så kommer til selve indholdet af de dersens unger, så er de bare helt igennem deres egne! ❤️

 3. Hvor er de bare søde; og det er da fedt at have et lille leksikon med sig på tur. Apropos klæbehjernebarn. I skulle tage en tur ud til Roskilde. På Stendertorvet ligger tårnet fra en gammel kirke tilbage. I flisebelægningen er omridset af den gamle kirke – hvor resterne ligger under torvet og kan besøges. Man kan se resterne af de gamle grave i gulvet dernede og så vidt jeg husker, ligger der også et skelet udstillet. Turen derned er ad en smal vindeltrappe og bagefter kan man gå op i tårnet og lure ud på gadelivet, hvor gaderne har navne efter de gamle håndværk. Indgangsprisen er ganske overkommelig, og jeg tror, at det giver rabat på entre til Roskilde Museum samme dag. For enden af gågaden ligger en gammel købmandsbutik.
  Sanktlaurentius.dk
  Roskildemuseum.dk
  Lützhøftskøbmandsgård.dk

  • Tusind tak! Havde faktisk tænkt lidt på det, da hun gerne ville se domkirken og jeg heller ikke har været der siden jeg var teenager, men de andre steder kendte jeg ikke, tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *