Om maling, et københavnertip og ikke så meget andet

Vores efterårsferie er delvist druknet i maleprojekter: næstældstes maling af værelset har bredt sig til hele huset – primært fordi det var hendes far der stod for indkøb af maling.

”Gad vide hvor meget maling man skal bruge?” Spurgte han, inden han kørte op efter det.

”Sikkert vildt meget, med de fedtede vægge. 20 liter?” svarede jeg, og glemte at sige, at jeg altid spørger fyren i butikken før jeg køber maling.

Det gjorde han ikke: han købte bare 20 liter hvid og fem liter grå (hun vil have en grå væg). 25 liter maling er pænt meget skudt ved siden af, til et værelse på små 6 kvm, så vi besluttede os for også at male de to vægge som børnene har fedtet deres fødder op af når de står på hænder: dem op af sofaen og op af vores seng; tillade den ældste at male det fine (men i hendes øjne forhadte) skovtapet på hendes værelse over, og så male gangens lysebrune vægge hvide. En væg i badeværelset burde også få maling igen, men så er det også kun køkkenet der ikke bliver malet i, resten af huset flyder, og der er gang i maleriet i stort set alle rum på en gang.

Da vi er lidt sjuskede, har gulvene også fået godt med klatter, og jeg kommer hele tiden til at tænke på en pixi-bog vi har, hvor en klodset malermester maler alt hvad han spilder på, og ender med at have malet hele verden. Han stopper kun, fordi solen går ned. Jeg tænker vi stopper, når ferien gør det – og det vi ikke når, står halvfærdigt for evigt, for sådan er vi.

Fandt mange malertaperester i gangen, fra da vi flyttede ind. For 18 år siden…

Der er laaaaaang vej igen, og døre og trappegelænderet ser pludselig også ekstra gulnede ud mod det hvide, så vi skal have sparet op til noget træmaling – selv om jeg ikke ved om jeg tør, for hvor ender vi så, hvis der købes for meget?;):


Men det er ret hyggeligt alle seks at være i gang med pensler til god musik, og det bliver fedt når det er færdigt!

Vi maler gerne hele aftenen, men har indlagt lange gåture hver dag for ikke at blive tossede, og har således både været i Frederiksberg have, i Hillerød og inde i København og gå smukke ture.

Det her efterår gør sig altså pænt i solskin!

Her et lille tip (ikke sponsoreret, bare et tip min søster gav os), til hvis man skal ind til København med børn i efterårsferien: Torvehallerne sælger en 50 kroners madbillet, hvor ungerne kan gå rundt i de fine små butikker og få lækkerier. Der er både mad, drikke og snacks på madbilletten. Mine tre yngste havde det utroligt hyggeligt med det, og havde masser af snacks med hjem til videre malearbejde!


Igen: afrundende pointer arbejder jeg ikke med her i ferien. Dette var mest et sludreindlæg!

(Visited 1.064 times, 1 visits today)

5 thoughts on “Om maling, et københavnertip og ikke så meget andet

 1. Det er jo en sund holdning at male det I når og så lade tiden gå…………..
  Dårlig samvittighed når vi ikke langt med, men at nå det vi når – den er go:-)

 2. I ved godt, at resultatet bliver bedst med to lag maling, ikke? ? Ellers kommer der sjove og sære skygger på væggene.

  • Jo, det kunne vi godt se. Det har fået 2 1/2 gang nu. Forhåbentligt er det nok, men det var lidt svært at se her om aftenen. Gider ikke rigtigt mere nu;)

 3. Det lyder ret meget som vores efterårsferie… bortset fra at vores børn er for små til rent faktisk at være en hjælp, så dem sendte vi i eksil hos mormor.
  Her retrospektivt kan jeg dog godt se, at I har fat i den lange ende ved at indlægge obligatoriske daglige gåture. Jeg har seriøst været ved at falde i søvn på arbejde i dag, og følelsen af at have brug for ferie efter ferie står i tredje potens.

  Men til gengæld er hele overetagen tapetseret og malet, og der blev byttet rundt på værelser, så ældsten nu har fået sit EGET værelse. Riiiimeligt sejt, synes den snart 10-årige, som har sukket efter denne dag de sidste 3 år.

  God hverdag til jer! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *