Om de tunge mærkedage, efterårsferie og indretning

Jeg har ikke kunnet blogge den sidste uges tid, fordi jeg har været underligt trist og haft svært ved at formulere hvorfor. Synes jeg har tudet mere end jeg plejer, over ting der ikke plejer at gå mig så meget på.

Har sneget mig ud på badeværelset og har smugtudet over alt, fra teenager-trods til brændt mad, og da jeg en sen aften opdagede at mindstebarnet og hendes veninde havde hygget sig med at lege med pipetten i en flaske vanvittigt dyr creme, som jeg havde brugt et halvt år på at spare op til, og havde tømt den hele ud i håndvasken, brugte jeg en halv time på at tude ude i badeværelsesmørket over det.

Ja, det er ærgeligt når ens creme pipettes ud i håndvasken; og op ad bakke at komme hjem fra arbejde, og blive mødt af teenagere der har rodet det hele til, smidt noget væk eller vil diskutere, men jeg plejer ikke at tude, og jeg er normalt god til at ryste ubehageligheder af mig og finde noget man kan grine af i situationen.

Så hvorfor al det tuderi, og de søvnløse nætter igen?

Men så kom jeg til at se på datoen: det er tre år siden min mand blev opereret første gang (ud af 11 operationer), og disse tidlige oktoberdage har været tunge hvert år siden.
Hader den lortesygdom, der bliver ved med at trække sine triste spor hos os allesammen…

Ninjaman er begyndt at bearbejde sine tanker omkring sit sygdomsforløb på sin blog, og siger det hjælper ham at få sat ord på. Jeg bliver helt vildt ked af at læse hans indlæg og genopfriske forløbet, men har heller ikke gjort noget selv for at bearbejde det, andet end bare at stå det igennem. Måske jeg burde gøre det samme som han gør, og skrive det ned –  men nok uden at blogge om det?

Nå, det her indlæg er et af dem uden pointer.

Vi har efterårsferie nu, og det er tiltrængt.

Planerne er ikke mange: vi skal se noget familie, gå nogle ture, fælde et træ, hænge ud med naboerne en aften, og næstældstebarnet, der har husets mindste værelse, har brændende ønsket sig at få det gjort mere teenagesejt, så det er også en af planerne at få malet og fikset det. Lige nu ser det sådan ud:


Vi skal have pillet sengen ned fra væggen og foræret til min niece, og så skal vi have malet rummet (hun ønsker sig en grå væg), og vi skal have fundet en ikke for dyr sovesofa eller lignende i den blå avis.

Har nogle af Jer kloge mennesker foreslog til indretning af sådan et lille rum, hvis man ikke vil have køjeseng? Så tager vi med glæde imod tips og ideer!

Nå, jeg må hellere op og hjælpe mellempigerne med at plastafdække rum inden vi maler. Trængte bare lige til at blogge lidt tristhed ud, og love at puste liv i bloggen igen lige om lidt.

God efterårsferie til Jer også!

(Visited 1.609 times, 1 visits today)

28 thoughts on “Om de tunge mærkedage, efterårsferie og indretning

 1. Jeg tror aldrig det er for sent for en efterreaktion, men jeg håber for dig at det gode humør snart kommer stærkt igen. Og så er jeg virkelig imponeret over, at du græd over cremen bag den lukkede toiletdør – jeg havde stortudet i al offentlighed. Længe. Men jeg er heller ikke et særligt voksent eller modent menneske sådan af væsen. Bortset fra det, så synes jeg faktisk at det er et vanvittigt fint børneværelse som det er (men jeg er også meget glad for enkle linjer). Til gengæld så tænker jeg, at det kunne være eddersmart, hvis I tog noget af det træ, I fælder, og maler i en pangfarve og installeret i værelset med en lyskæde?… Bare en tanke.
  Stort kram til både dig og ninjamand i disse dage – det bliver godt igen (dumme dage er til for at gøre de gode bedre) ❤️

  • Tusind tak for dit søde svar.
   Jeg ærgrer mig også over at hun vil af med væghængt seng, men det vil hun altså: man kan ikke bare smide sig på den, og det kan jeg godt se. Så det er en slags sovesofa vi leder efter. Eller måske en briks, hvor der kan ligge to madrasser på? Til når der er gæster.

 2. Da vores kid ville have teenage-værelse på sine knap 7 kvm, købte vi som det første en alm. seng, med opbevaring under. Den ene af skufferne med hjul under, er nemlig i virkeligheden en puf – så man hurtigt kan lave en hyggelig siddeplads. Og hvem elsker ikke rod der er gemt hurtigt af vejen 😀 https://m2.ikea.com/dk/da/p/slaekt-sengestel-med-siddemodul-og-opbev-hvid-gra-s39239699/
  Udover det, er det noget med at tænke spartansk, hvidt og gøre hende 2 år ældre inde i hovedet, når hun forslår ting. Det bliver alle mest tilfredse af hahaha
  Nå ja, og lyskæder/hyggebelysning én masse. Og en krea plads (skrivebord med opbevaring under bordpladen – tak Ikea!)
  /Christine

  • Den er faktisk ret smart! Tak for ide! Hun sover alligevel ikke deroppe endnu alligevel, så de5 skal mest være hvis hun har gæster sovende

 3. Tror de er vigtigt at lade sig selv være trist indimellem så det ikke kommer snigende og sparker benene væk under en.

  Min yngste blev syg sidste år. Den der slags tabubelagte folk skal bare opdrage deres børn rigtigt syg. Autisme + ADHD gjorde hverdagen for meget. Det har været selvmordsforsøg, depresion, selvskade, altdominerende angst, spiseforstyrrelse. Sådan helt kort.. helvede.

  Nå men, pointen ? I lørdags var han i haven. Byggede hule I skoven ( dvs 5 træer i bunden af haven) med de 2 hjemvendte efterskole søskende. Det lokkede naboens besøgende børnebørn til og der blevet leget videre. Han har ikke leget med nogen, ikke en eneste gang i et år. Jeg tudede mig I søvn over alt det han har misset pga den forbandede belastningsreaktion.

  Har ikke tudet så meget undervejs som nu hvor det begynder at lysne. Tænker al den ikke tuden kommer senere.. over cremer osv. Så tror du er et sundt sted, hvor du indhenter de kriser du ikke havde plads til undervejs. I små bider, frem for den der SMAK! Ned at ligge stress måde.

  Baby skridt. Du er på teen 2, næsten halvvejs ?.

  • Årh for pokker… lyder simpelthen så barskt! Mine bedste tanker til jer alle. Håber det bliver ved med at lysne. Har han fået et godt skoletilbud så? Knus og mange tanke tog tak for dit overskud til at skrive noget til mig❤️

   • Meget barskt. Tænker sygdoms forløb, fysisk eller psykiske fungere lidt på samme måde, alt andet går i stå. Tænker lottogevinst og en flok minions ville fikse meget 🙂

    Sort humor kommer vi langt med, mine teens kalder hans sygdoms periode efterskole jackpot da vores kommune som søskende indsats har bevilget dem det.

    Og tak, håber også lysten til at lege hænger ved. Stor! nyder de gode dage, har ignoreret have, rod osv så længe det godt kan ignoreres lidt længere til fordel for at blive ladet op med gode dage.

  • Haha;) jeg vidste jo godt at de ikke havde vidst hvad de lavede. At den klare væske i flasken havde lignet vand. Så det var mest ærgrelsen over at jeg havde sparet op så længe til den, og så nåede jeg ikke at bruge den længere tid end en uge?.
   Hun var også vildt flov og ked af det dagen efter.

 4. Jeg var nok også blevet sur over det med cremen – synes da du håndterede det ualmindelig flot. Min ældste på 10 har denne seng, som har to madresser og kan trækkes ud til når man har overnattende gæster, nemt kan gøres til en sofa med et par ekstra puder, og der er opbevaring under…
  https://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/S69186114/?cid=ps%7Cdk%7Cshopping%7C201709010849455611_9&gclid=Cj0KCQjw9ZDeBRD9ARIsAMbAmoY716RAaJma9-gCz79AaX20xOt5yl8rVfS_TzhE40p-WebRwKXcFU0aAkn2EALw_wcB

 5. Jeg har trykket på linket og håber sådan at der er 19 andre der har gjort det samme, så du kan få dig en ny flaske!
  Mht tristhed kommer den måske nu, fordi der er (lidt) mere ro på i din ellers travle hverdag? Uanset lyder det som om du har en god idé om, hvad kan være hjælpsomt for dig. Og bare det at overveje, hvordan du kan arbejde med forløbet er vel at være gået lidt af vejen.
  Jeg ønsker dig i hvert fald en god ferie og håber der udover malerarbejdet også bliver tid til rolige stunder, så du kan lade lidt op ?

  • Fedt tip, tak! Er nu bare ret stor fan af den der bioeffect, men tror ikke lige jeg får råd igen til sne foreløbigt

 6. Vi har netop bygget en seng til vores datter som har base af Ikea kommoder der hedder Malm – der er sygt meget opbevaringsplads under, og det er blevet ganske hyggeligt. Vi fandt alle kommoderne brugt på DBA, så det blev ganske billigt. Google evt. “ Malm kommode seng”. Jeg lavede også et tøjstativ af et kobberfarvet vandrør vi havde liggende og hængte det op fra loftet i nogle kroge og natursnor – med sådan nogle renseribøjler fra søstrene grene, kan der hænge meget tøj, og min datter elsker det:)

  • Ih gode ideer! Tak! Er gået helt i stå med eftersøgning – synes ikke vi kunne finde det rette brugt. Dette er en god ide, tak!

 7. Dengang min mand var syg, stod jeg det også igennem. Fordi … det gør man nok bare. Og jeg troede selv, at jeg havde det fint. Det regnede min læge heldigvis ud, at jeg ikke havde, og så sendte han mig til psykolog. Det var guld værd. Og det er min anbefaling – en eller anden form for terapi. Måske kan du få en henvisning fra lægen, så sygesikringen dækker noget, eller også har Kræftens Bekæmpelse måske et tilbud, der passer til dig. Vi er så gode til at bilde os selv ind, at vi har helt styr på det, men en dødssyg ægtemand sætter altså gang i noget angst, som en raskmelding altså ikke gør det af med. Du skal passe på dig selv – jeg har lært, at det er det vigtigste, jeg kan gøre for min familie. Kram til dig!

  • Tak for dine kloge ord. Hvor længe har du fået hjælp? Vi fik noget psykolog hjælp lige efter, og jeg havde en periode på to mdr, hvor jeg ikke arbejdede en dag om ugen. Det hjalp meget. Men der er selvfølgelig ting der bliver ved med at fylde. Og ting vi aldrig har talt om med hinanden, fordi vi er hvert vores sted i det. Der er forskel på at være pårørende og den syge.
   Børnene har også alle forskellige former for ting der er svære, på grund af angsten og sygdomsforløbet, så den slags sætter bare spor.

   • Må jeg skrive til dig privat på Insta eller en mail? Vil meget gerne svare dig udførligt, men det bliver både langt og lidt privat ? (det er mig op Insta, der gerne vil hænge dine malerier op i min stue).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *