Barn tester gerne mad – kom med input

For et års tid siden testede min næstyngste beredvilligt en del af de mystiske mad-sammensætninger I læsere kan lide at (smug)spise.

Indlægget kan læses her, og er virkeligt morsomt.

Barnet vil gerne udsætte sine smagsløg for køkkeneksperimenter endnu engang, så hvis der er nogle af Jer der selv spiser nogle kombinationer af mad, som andre rynker på næsen af, så kom med dem her! Eneste krav er at det skal være noget I selv (eller nogen I kender godt) virkeligt godt kan lide; og så nægter hun at smage på noget med leverpostej i.

Ellers er der frit slag!

39 thoughts on “Barn tester gerne mad – kom med input

 1. Min mormor lærte mig som barn at spise rugbrød med fedt, skiver af kartofler og spegepølse ovenpå, og jeg elsker det stadig. Hun lærte mig også at spise rugbrød med skiver af jordbær drysset med sukker, så godt. Det er en skam din datter undgår leverpostej, for jeg spiser jævnligt en leverpostejmad med et jævnt lag Dijon sennep på, eller en ostemad også med Dijon på eller eller ostemad med skiver af rå hvidløg på. Det sidste er også min mormors påfund. Hun hævdede, at det var sundt og holdt sygdomme væk. Og det virkede. Til min store ærgrelse havde jeg ikke en eneste sygedag i hele min skoletid. Og her som voksen har jeg stadig et jernhelbred. 7-9-13.
  Jeg ønsker hende held og lykke med smagningerne og dig med afleveringen.

 2. Da jeg engang for længe siden var barn, lavede man øllebrød selv, rugbrødsskorperne, der blev til overst, blev smurt med fedt, derefter dyppet med sukker. Øllebrød lovede jeg alle, at jeg ikke ville spise, når jeg blev stor. Det løfte har jeg holdt, men rugbrødsskorper med fedt og sukker. Herligt.
  Når der er event på Nicolaiviertel i Berlin, halser der en gammel kone rundt, for der er nogen, der går rundt og sælger fedtemadder, dog med salt og ristede løg.

 3. Jeg ynder at spise en rugbrød med smør (Lurpak), mørk pålægschokolade (Galle & Jessen) og hamburgerryg (Pålækker) – mums! Ikke rynke på næsen, før det er smagt 🙂

 4. Jeg skulle til at foreslå leverpostej og syltetøj, som min svigerfar spiser.
  Min chef spiser ost, spegepølse og sennep på rugbrød, men ved ikke hvor mærkeligt det i virkeligheden er?
  Glæder mig til anmeldelserne 😁

 5. Vi spiser popcorn med en god klat ketchup til at dyppe dem i. Det er noget min søster lærte da hun var på efterskole for over 30 år siden, som hun lærte videre til mig. Vi synes ikke selv det er mærkeligt, men andre mennesker kommenterer at de synes det er en underlig kombi. Det gør det ret kompliceret at spise popcorn i biografen 😜

 6. Hvis jeg ikke allerede gav det her tip sidste gang, så er det tid til en bananmad på rugbrød med et drys salt på. Saltet tager noget af den ret intense, søde fedme der jo er i sådan en banan. (Jeg har ikke spist det siden jeg var barn)

 7. Jeg spiser ristet rugbrød dyppet med god frugtig olivenolie, flagesalt og mørk pålægschokolade. Det lyder jo næsten sundt 😀. Til gengæld sværger jeg til smør i alt med tomat. Tomatsauce “jævnet” med smør, smørkonfiteret små tomater med timian og tomatsuppe pisket med en god klump smør. Og så spiser jeg madder med rygeost, kartofler og røget laks med purløg. Og Chips i sandwich med tun eller æggesalat. Men det er måske ikke vildt underligt..

 8. I min familie spiser vi peanutbutter med alt det som andre kommer på leverpostej (ikke på én gang). Min favorit er nok rugbrød, peanutbutter og et godt læs asier. Men friske agurker eller syltede rødbeder er heller ikke helt skidt😋

 9. Min mands bedstefar er for vild. Jeg trykker her hans top to over madder:

  1) Markral i tomat, remoulade og spejlæg.
  2) Kommenost og banan.

  Om nogen andre mennesker elsker det så meget (…. eller bare indtager det) som ham er ok uvist.

 10. Min søn (som er 19) elsker rugbrød med pålægschokolade og masser af remoulade. Jeg kan stadig ikke se på, når han spiser det.

 11. Min datter på 9 år har en klar favorit ved frokostbordet:
  Rugbrød uden smør med en skive fløde havarti på (den runde ost), ovenpå kommes honning og godt med ristede løg.
  Den først del har hun lært af mig, der også elsker den runde ost med honning, men de ristede løg har hun selv tilføjet, og dem må hun for min skyld gerne beholde…

 12. Chips giver crunch i en ellers blød sandwich.. og så spiser jeg frugt på spegepølse madder. Jordbær, fersken eller friske figner med krydderurter og peber er altså lækkert til fed salt pølse..

 13. Min far spiser gerne til morgenmad en rugbrødsmad med en tyk skive rullepølse (den man skærer selv), en halv banan, mayo og et drys rosiner.

 14. Da jeg altid har været lidt af en slikmund, eksperimenterede jeg i mine unge dage lmed madder med slik på. Således fandt jeg ud af, at en rugbrødsmad med smør, frikadelle og labre larver faktisk smagte ret godt. Og jeg kan stadig godt finde på at spise en franskbrødsmad med smør og bastognekiks, hvis jeg er lækkersulten

 15. Franskbrød med pålægschokolade og kødpølse. Kan virkelig ikke se problemet, men alle jeg kender synes jeg er en freak!

 16. Jeg har ikke selv smagt det. Men da jeg var i Edinburgh var der en der til morgenmad bestilte burgerboller med pommes frites i – som det eneste. Altså en pommes frites sandwich!
  Her har kærestens mormor lært os at spise rugbrødsmad med smør og marcipan (Det er godt men måske ikke så underligt?)
  Og så er der jo de tossede svenskere med deres hotdogs med rejesalat… Den må de gerne beholde…

 17. -Og hørte i radioen om en kvinde, der i sin tossede gravidspisemani, valgte at drysse ristede løg på sin koldskål, fordi der ikke var flere kammerjunkere.. Jeg tør ikke teste det 😉

 18. Franskbrød med rejeost og pålægschokolade. Mums.

  Pålægschokolademad med knor aromat strøet på.

  Rugrød med makrel i tomat (uden majo) og et spejlæg ovenpå. Lige en skive spegepølse under makrellen hvis det skal være rigtig godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *