Anbefalinger af film og serier du skal se lige nu, december 2017

Juleferien venter om hjørnet, og hvis man ikke orker bøger, er film og serier næstbedste bud på god underholdning. Her er mine anbefalinger til hvad man skal se i sin ferie – et indlæg om hvad man skal læse, er på vej!

Biografanbefalinger.

Bifture er yderst sjældne, dyre begivenheder herhjemme, men for en gangs skyld har vi været vildt meget i biffen, og har kun set gode film. Her kommer nogle anbefalinger:

Jeg er William.

I dag var vi inviteret til gallapremiere på “Jeg er William”, fordi min næstældste datter var til casting på en af de større roller, og fik en lillebitte statistrolle i filmen. Man kan ikke rigtigt se hende, men mellempigerne syntes det var vildt spændende at være til fancy gallafest, og filmen var enormt  god!

Kan totalt anbefales, hvis man har mellemstore børn, og får fniller af nuttede far til fire agtige film – denne her har langt mere kant, godt skuespil, og er decideret morsom flere steder. Den gider man altså godt se med sine børn!

Paddington 2

En af mine piger vandt fribilletter til “Paddington 2”, og deres far og jeg lovede hinanden guld og grønne skove for at være den der slap for at tage med – han vandt ved at love at vaske og folde al vasketøjet, og støvsuge hundehår op i stuen. Vi har ikke set etteren, og jeg var sikker på den var tåkrummende, men jeg kunne ikke sige nej til hans tilbud.

Den var overraskende god! Hugh Grant er en ret øretæveindbydende skurk, men udover det var den både sød og sjov og havde et helt fint plot. Tænker den vil appellere til børn fra 4-5 år og helt op til teenagealderen, og den er absolut til at holde ud som voksen også. Jeg blev ægte rørt flere gange.

Star wars

Jaja, jeg har været fans af Star Wars siden jeg var seks år gammel. Passioneret, glødende fan, og alle mine børn er smittet af det samme, så en anbefaling her fra er ikke en overraskelse, men: den ER fed!

Helt på højde med “Empire strikes back”, der ellers er min absolutte favorit!

Jeg gav billetterne til min ældste i fødselsdagsgave, og så den i fredags, og sjældent har jeg rost mig selv så meget for at give en god gave. Vi havde begge gåsehud flere gange, og jublede og klappede lige så højt som alle de andre nørder. Kom nu med på vognen, vantro ikke-Star wars fans: I går altså glip af noget stort!

Og ja: jeg ligner en idiot. Men jeg er også ret meget oppe at køre over den film, og har nynnet temaet lige siden.

Mordet i Orientekspressen

Jeg blev inviteret til forpremiere på Mordet i Orientekspressen af Lindhardt og Ringhof, forlaget bag bogen, så denne anbefaling skal mærkes som “reklame”; men jeg skriver altså kun om det, fordi jeg kunne lide filmen.

Det var inde på Nordisk films område, et lukket arrangement i en hyggelig lille biograf. Jeg har hverken læst Agatha Christie eller set ældre versioner, så jeg forventede ikke noget særligt.

Jeg var vild med den underspillede humor, der kom helt bag på mig. Lo højt af Hercul Poirots tørre humor og mimik adskillige gange. Superflot film, spækket med gode skuespillere, og bestemt en tur i biffen værd: den gør sig godt på større lærred.

Netflix-anbefalinger

Mindhunters

Hvis man ikke har et problem med vold, blod og grusomheder, så er “Mindhunters” en vanvittigt spændende serie. Den foregår i 1970erne, hvor to FBI agenter kortlægger morderes psyke, for i fremtiden at kunne opklare forbrydelser ved hjælp af det. Den er bestialsk og grum, men også fængslende og velspillet.

The Crown 

Hvis man ikke er til blod, kan serien “The Crown” også stærkt anbefales. Man behøver absolut ikke være royalist (selv er jeg det modsatte) for at finde fortællingen om engelske dronning Elisabeths yngre år meget fascinerende. Verdens dyreste serie er den, og det kan man se! Hovedrollerne spiller røven ud af bukserne, og det hele er overbevisende gennemført og meget interessant. Sæson 2 er netop kommet ud.

Vi er netop blevet færdige med “the Crown”; og med “Stranger things”. Mangler noget nyt at se, men kan ikke finde noget godt. Har forsøgt at starte på nogle stykker, der ikke fængede. Har I ikke nogle gode anbefalinger?

(Visited 121 times, 1 visits today)

25 thoughts on “Anbefalinger af film og serier du skal se lige nu, december 2017

  • Tak for forslag – har set halvdelen af første sæson, men syntes den blev langtrukken… skal man give den et skud mere?

 1. Hvis du var vild med mindhunter bør du virkelig se manhunt som lige er kommet på Netflix. I sæson et følger man jagten på Unabomberen. Den er virkelig også god.

 2. Har i set Ozark? Den synes jeg var spændende og velspillet. Designated survivor er også fin.
  Better things er sjov og rørende og Pamela Adlon er skøn.
  Følger lige med, mangler også en ny serie.

  • Elsker better things! Den må jeg have anbefalet videre også, tak! De andre har jeg ikke set. Men tak! Skal undersøge

  • Bliver den god? Har kun set et enkelt afsnit. Kunne ikke hitte rundt i personer, og faldt fra. Bil prøve igen så

 3. Har I set Anne With An “E”? (Kan ikke huske, hvad den hedder på dansk, måske bare “Mit navn er Anne”?)
  Den er simpelthen bare god! Har tudet til alle afsnit indtil videre, selvom jeg kender den historie ud og ind. Det er en genindspilning af “Anne fra Grønnebakken”, og jeg troede ikke, jeg skulle se den, fordi ingen kan spille Anne som hende fra den oprindelige serie, men… Det skal man. Det skal man altså bare! Også selvom man ikke kender den i forvejen ?

  • Jeg troede, det var helligbrøde med en genindspilning med en ny Anne – men man skal måske give den et skud alligevel?

   • Det er på én gang to helt forskellige serier – og alligevel præcist den samme. Hvor originalen er lidt tuttenuttet og ufarlig, er man meget mere på nåle i “Mit navn er Anne”.
    Jeg troede ikke, originalen kunne overgås, men det kan den. Se den! Hende, der spiller Anne, er så god!

  • Har også hbo. Så en sæson. Fik pip af at de havde fuld makeup på. Tror min mand så den færdig alene…

 4. Hvis I er til lidt mere blod og vold end Mindhunter, så er Punisher på Netflix virkelig god, spændende, uhyggeligt og fed 🙂

  • Uh… jeg synes mindhunter var slem nok – lige ved at måtte give op. Udpenslet brutalitet er jeg ikke altid god til…

 5. Designated survivor er klart seværdig. Orphan Black er fed og mystisk. Er I til historie og noget ikke så tungt, er Store forretninger egentlig også fin (om Selfridges i London). Er I til romantik (og historie) er When calls the hearth god.

  • Har set selfridges og designated survivor, men gik i stå i orpham Black i sæson tre. Den sidste har jeg ikke set, men lyder sim noget jeg kan se med mine piger? Vi elskede Call the midwife

 6. Jeg er håbløst bagud med serier (har lige akkurat, som i sidste uge, fået set sidste afsnit af Game of Thrones), så jeg kan nok ikke anbefale noget, du ikke allerede har set. Til gengæld har jeg skrevet nogle af dine forslag ned. Lige i forhold til The Crown – hvor meget fylder det politiske kontra relationerne?
  Jeg overvejer om det var en serie, min mand og jeg kunne se sammen. Vi har nemlig ret svært ved at finde overlappende serie-interesser, men han er ret historie-interesseret, særligt i forhold til 2. verdenskrig, og jeg kan bare godt lide velfortalte historier med interessante karakterer, men jeg magter ikke hvis det bliver for sødsuppe eller for fladt og skabelon-skåret.
  Men jeg synes umiddelbart, at den ser ok spændende ud og at karaktererne virker interessante og ikke for flade, og så synes jeg det kunne være spændende at se Matt Smith som andet end The Doctor fra Doctor Who.

  • Synes den dækker begge emner fremragende. Har alle store politiske begivenheder med, men personerne er flerdimensionelle og spændende

 7. Åhhh StarWars! Det var alle 24 pakkekalendergaver i et til min 12-årige søn. Vi tog på verdenspremiere i onsdags, så han måtte have fri fra skole. Der blev nørdet igennem og hele kuppelen på vores største sal her i Oslo var dækket af multimediashow med stjernekrig og romskibe før filmen. Jeg får stadig gåsehud. Jeg må snart se alle de andre igen.

 8. Hop på Dark på Netflix – det’ tysk og det’ godt:) på HBO skal jeg have set den der med The Slenderman; en dokumentar vist nok, men lyder ret spændende…

 9. Jeg vil klart anbefale Leftovers på HBO, den vildeste historie og så spiller de alle fantastisk. Kort fortalt handler den om at 1 % af verdens befolkning er pist forsvundet, og dem der er tilbage bliver langsomt skøre af det der er sket, og som ingen forstår. Westworld på HBO er jo også genial, og The Deuce på HBO .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *