Anbefalinger af HBO serier

Som flere af Jer nok har opdaget, er vi serie-o-maner her hjemme, og ser rigtigt mange serier sammen. I en travl hverdag er der intet hyggeligere end at krybe sammen under en dyne om aftenen, og sluge et afsnit aller to af en serie sammen. At se serier kan på ingen måde sammenlignes med at se film: det er altså nogle helt andre muligheder for nuanceret historiefortælling når man har flere timer til rådighed, og jeg føler ofte at vi læser en god bog sammen,

På mange opfordringer kommer her en stribe anbefalinger af gode serier man kan se på HBO nordic – Netflix anbefalinger følger snarest!

1. Game of thrones.

Min absolutte favoritserie i hele verden!  Nuanceret, flot, gennemtænkt, velspillet serie, hvor magtfulde familier kæmper om retten til at herske over de syv kongeriger. Man kan aldrig vide sig sikker på, hvem der får lov til at leve og hvem der dør brutalt, for serien er lige hård ved skurke som helte.

Personerne udvikler sig også i løbet af serien, så dem man holder med i starten bliver kyniske og hårde af deres magt, og dem man finder latterlige, tager kontrol. Vi bruger MEGET tid på at diskutere personernes bevæggrunde, og gætte på fremtidig handling, herhjemme.

314CEE50-2569-4B6E-AAA3-04C3A229A04E

Jeg har hørt mange affærdige serien med at de ikke kan lide drager og zombier og den slags, men det er slet ikke det overnaturlige der driver historien. Intrigerne, magtkampene, forfædrenes synder, familiebånd og stolthed er det der brænder igennem, og jeg vil vove at påstå at selv den største fantasyskeptiker vil kunne omvendes, hvis man bare gider se en 5-6 afsnit!

2. Westworld

Historien udspiller sig i en eksklusiv forlystelsesverden, vilde vesten tema. Gæsterne kan gøre hvad de vil med personerne i parken – inklusiv myrde og voldtage dem, for det er kun robotter, der kan repareres og sættes ind igen bagefter. Men flere af robotterne udvikler menneskelig bevidsthed og følelser…

711728E1-1872-471F-A9F5-8C815B96CC50

Fremragende skuespil af bl.a Sidse Babett Knudsen og Anthony Hopkins, og en kompliceret, tankevækkende historie.

3. A handmaids tale

Helt vildt skræmmende fremtidsdystopi – og iøvrigt også en rigtigt god roman.

4.Big little lies

Nicole Kidman, Laura Dern, Reese Witherspoon spiller nogle af hovedrollerne i denne interessante serie, om hemmeligheder, løgne og familieliv. Helt vildt god!

64D5CB92-817C-428A-A474-4AE49EDBBCBE

5. Ældre klassikere.

HBO har nogle af de allerbedste ældre serier, som alle er et gensyn værd – og hvis man ikke har set dem, så kom i gang!

Disse er mine favoritter:

Sopranos. Fedt gangsterdrama!

The wire. Politi, pushere, aflytning. Vildt spændende, meget realistisk. Hver sæson ses fra en ny synsvinkel.

Entourage. Komediedrama, om en gruppe barndomsvenner, hvor den ene får stor succes i Hollywood.

Dexter. Den sympatiske massemorder. Langt ude, men underholdende.

Californication. Selvlede, alkohol og ekstremt mange dårlige beslutninger.

Er der nogle af Jer der har andre gode anbefalinger? Så skriv dem endelig – mangler nyt at gå i gang med!.

(Visited 116 times, 1 visits today)

21 thoughts on “Anbefalinger af HBO serier

 1. Jeg kan virkelig anbefale ‘A Night Of’, også på HBO. Virkelig fængende historie – en forbrydelse og en retssag fortalt på otte afsnit. Se den!

 2. Mr. Robot! Den er så sygt god – især første sæson, hvor man er så helt fantastisk lost på hvad fanden der foregår.

  Hilsen fantasy-elskeren der ikke kan udstå Got hverken som bog eller serie. Ha.

  • Seriøst?? Forstår godt bøgerne – de er tunge – men serien bliver kun bedre og bedre. Synes jeg. Hvor meget har du set? MR robot har jeg kun set to afsnit af. Virkede kedelig. Nu giver jeg den chance. Tak:)

   • Jeg har stort set ikke set noget af serien. Så nok til at konstatere at det lod til at den indeholdt alt det jeg hader ved bøgerne. Haha. Jeg duer slet ikke til alle de intriger – og slet ikke når halvdelen af dem kun lader til at være der for at fremme plottet (kan af samme årsag heller ikke udstå langt det meste chick-lit)

    Ved ikke om Mr. Robot vil fænge så hvis den ikke allerede har gjort det. Jeg var hooked efter første afsnit – men ja, giv den i hvert fald et par afsnit mere. Kan ikke huske hvornår det er det begynder at blive rigtig underligt det hele 😉

 3. Ray Donovan! Bedste anskueliggørelse af, hvad der sker, hvis forældre vil realisere sig selv l i d t for meget.

   • Det er et godt spørgsmål. Den handler om en nylig fraskilt kvinde (hun er psykolog) som flytter ind hos hendes bror, sammen med hendes teenagedatter. Det siger ikke så meget om handlingen egentlig. Den handler måske mest om relationer og reaktioner på de oplevelser vi alle bærer med os gennem livet. Den er ikke sådan ha ha sjov, men den er heller ikke dybt alvorlig. Der er mange morsomme episoder og kvajede handlinger fra alle personerne, men fremstillet på en måde så der er noget at reflektere over. – Også selvom jeg ikke lige kan relatere til alt.
    Jeg er virkelig dårlig til at referere handlinger, så måske synes du at den handler om noget andet? Google er måske vejen frem…

  • Gik i stå i the affair. Syntes den kørte i ring? Den anden har jeg ikke set, men nu er den skrevet på listen! Tak!

   • Ja, The affair er til tider lidt langsom… Men synes I skal give den en chance til. Nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor I gik i stå. ☺️

 4. Happy Valley er eminent. Jeg har i mit liv set så mange film og serier at jeg efterhånden er ved at kaste op over mandlige hovedpersoner og mandlige producenter og screenwriters, så det sidste år har jeg kun set serier og film med kvinder i hovedrollerne og helst også som producere og instruktører mv. (som fxBig little lies). Det åbner en helt ny verden! Happy Valley er en helt “almindelig” krimiserie, men skrevet super godt og med kvinder i hovedrollerne som er helt normalt skøre og kloge og dumme og menneskelige og jeg elsker det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *