Om elegant planlagte fester, vs den slags vi holder

På lørdag, d. 9-9, er det to år siden at Ninjaman fik sin cancerdiagnose – men det er også præcis 20 år siden vi mødte hinanden, og for at slette alle de dårlige minder knyttet til den dato har vi tænkt os at feste det væk. Sådan en slags 20-års-kærlighed/fuck-cancer kombi.

Vi har inviteret 40 venner; øvet os i at lave drinks; sat venner på opgaven med at lave dansevenlige playlister; nasset os til at låne naboens festtelt; og planlagt at bruge en måneds madbudget, på dyr der kan grilles.

Efter lang tids debatteren, nåede vi frem til at “trope-tema” ville opveje for eventuelt gråt efterårsvejr, og få en havefest til at virke lunere. Ældstebarnet – der har en veludviklet æstetisk sans – tilbød at være pynt-planlægger, og talte om naturfarver, og smagfuldt anrettede blomster.

Hvad hun ikke havde kalkuleret med var:

1. Hendes yngre søskendes intense trang til at fremstille pynt

2. Hendes mors amok-shopping på ebay, efter alt der var plastik, flamingo, ananas og blomster.

Hun opsagde sin selvvalgte stilling i protest, da de første pakker tacky flamingo-sugerør ankom i posten, og bunkerne med hjemmelavet pynt begyndte at hobe sig op på lillesøstrenes værelser.

IMG_1429

Uden en tjekket over-pynte-planlægger har pynteindkøb virkeligt taget overhånd. Oprindeligt forestillede jeg mig at der kunne komme til at se lidt sådan her ud:

D0C5032E-4C9B-4188-9EA0-BDA9E83FFF44

Men med de rå mængder oppustelige flamingoer og palmetræer jeg har fået købt, er det nok usandsynligt at vi når op på en standard der er bare tilnærmelsesvis så classy…

IMG_1422

Til gengæld har alle fire piger håndmalet nogle awesome drinksbilleder, som jeg skal have lamineret, med opskrifter på bagsiden, så alle kan gå op og amatør-bartende. (I den generøst pyntede hoolahoola-bar).

IMG_1423

Det bedste af det hele er dog skiltet til over baren, malet af den stortegnende, absurdtænkende ti årige.

IMG_1424

Skiltet i sig selv ser ret tjekket ud, men detaljegraden er foruroligende.

Her et “A”, med resterne af en fest, og en aktiv graffitimaler:

IMG_1427

Og her et “L”, med trampolinhoppende mennesker:

IMG_1428

Min favorit: et “C”, med katte der fester virkeligt hårdt. Bemærk den der knækker sig ud over kanten.

IMG_1426

Og den mere mystiske: et “T”, der åbenbart handler om Trump. Der bygger en lille mur…. Det barn formår altid at twiste ting lige en tand ekstra, ud i det ganske absurde!

IMG_1425

Så ja: der er riiiiigeligt styr på pynt. Og vi glæder os fuldstændigt vanvittigt meget, til at feste alle de grimme ting helt væk igen, og fejre kærligheden, med alle de mennesker der betyder noget.

Er der nogle af Jer der ligger inde på nemme, billige, gode opskrifter på salater, kager eller lignende? Så smid dem endelig i min retning! Vi arbejder begge to sindssygt meget hele ugen, så det skal være noget vi kan nå at indkøbe til og lave lørdag inden festen – mens ungerne voldpynter telt.

(Visited 160 times, 1 visits today)

26 thoughts on “Om elegant planlagte fester, vs den slags vi holder

 1. Vandmelonsalat: vandmelon, feta, mynte og græskarkerner!
  Grøn salat på den gode måde: rucola,ærteskud, blandet bladsalat, avocado, agurk, friskefigner, kerner af en art, evt friske bær. Dressing.
  Grøn salat m hindbærdressing: grøn salat,agurk, avocado, friske ferskener. Dressing: olie, eddike, hindbær (bare optøede), mynte.
  Quinoasalat: quinoa, rosiner, saltmandler, avocado, spinat, stegte squash og aubergine (evt bare dem på Rossi olie). Olie/eddike/citron dressing.

  Ellers – tjek Jamie Olivers hjemmeside. Der er mange nemme. Green kitchen stories har de lækreste, men også lidt mere besværlige.

 2. Glædelig fest! Awesome bogstaver i det skilt – Jeg ville elske at have det C hængende 😀
  Vil gerne høre, hvor du har fundet palmetræer henne? Har en 10 års fødselsdag med strandtema coming up 🙂

 3. Grønkål, kan købes hakket og skyllet i pose, æble, rødløg, granatæble, fetaost og valnødder. Dressing: olie, citron, honning og sennep evt et drys lakrids. Må I få en helt fantastisk og uforglemmelige fest.

 4. Det ser fantastisk ud!
  Vandmelonsalat er altid et hit. Hvis man kan klare mere feta er kikærter/tomat/feta/persille også en god kombi. Eventuelt med finthakkede løg og så bare en god olie/eddike-dressing over.

  Spidskål/Feta/Ferskner/solsikkekerner er også lækkert (Ja, jeg har nok noget med feta..)

  God fest!:)

 5. Jeg vil bare lige slå et slag for at droppe kage og køre med is i stedet. Super sommer/trope-agtigt og meganemt.

  3-4 forskellige liter-is smage, købte vafler, eventuelt noget pisket guf og masser af pynte/krymmel-muligheder for børn

 6. Jeg er først lige faldet over din blog her til aften, og sikken en skam. En skam at jeg ikke fandt den noget før, altså. For jeg er vild med den. Du har i hverfald lige fået en ny læser med i bagagen herfra 😉

  nouw.com/lillelyng

 7. Kager der altid er et hit, købte bunde, lagt sammen med ½ ltr fløde pisket med nutella (også på toppen)
  Og chokolade knapper ovenpå.
  Rigtig god fest
  Hilsen Rikke

 8. Vildt kreative børn, og vildt flot skilt!
  I får en fantastisk fest!

  Hvis I kan lide grønne bønner, er den her god:

  Perlebyg/bulgur vendt i grøn pesto, let kogte grønne bønner, græskarkerner, mandler, bløde løg (uden sukker).

 9. Tænk i farver, brug store fade i stedet for skåle og brug de ting I kan lide og som budgettet holder til. Min veninde og jeg kalder det pizza-salat, for det bygges op som en pizza:
  et stort fad dækkes med fx grøn salat eller gulerodssalat eller en anden ‘bund’. Derefter pyntes med forskellige ting I godt kan lide, det meste passer sammen! Pigerne kunne jo lave hver deres? Tænk i farver og evt sødt/sur/blødt/knasende. Top med krydderurter eller blomster for wauw-effekt og noget crunch som nødder/kerner/ristet brød. Dressing og crunch kan med fordel stå ved siden af, nogle salater bliver kedelige hvis de blandes for tidligt.
  Rigtig god fest!

 10. Pavlova!! En bradepandefuld bund af bagt marengs, gigamængder flødeskum, øverst frugt efter hjertet (alle bær dur, frugt skåret i småstykker er også fint) Man kan toppe den med is, men det behøves ikke. Det er verdens nemmeste kage, og så er den pæn

 11. Sikke noget flot pynt. Jeg er helt vild med de bogstaver. De er geniale! Jeg spår en stor fremtid i design for den 10-årige. Det er virkelig kreativt tænkt.
  Jeg håber I får en skøn fest på lørdag.

 12. Jeg har ikke en konkret opskrift, men brownie er altid bedre dagen efter = kagen kan laves dagen før.
  Det samme gælder tit og ofte for banankage. Da min kæreste og jeg holdt fest sidst serverede vi frugtsalat med vaniljecreme (købt, vi er ikke så vilde) og chokolade. Kæmpe hit og meget nemt at lave dagen før

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *