Om bekymringer og glæden sig

Noget af det grimmeste ved sygdom, er at det trækker værdien ud af alt andet, og dækker selv de hyggeligste dage med et fedtet lag af bekymring.

Det er Ninjamans halvårlige cancer-tjek der har spøgt de sidste måneder. Denne gang endnu mere end ellers, da første scanning viste en skygge, der muligvis bare var fra de kunstige tænder – men den skulle altså ekstra-scannes.
Ventetiden har været lang.
Der er nogle ting det ikke hjælper at tale om. Hvor det at sætte ord på sin egen frygt, bare kan antænde noget unødvendigt hos den anden.

Så det eneste jeg har sagt om det, har været det beroligende indlysende: hvorfor skulle det komme tilbage på præcis det samme sted, når alle de dele der før sad der, er blevet erstattet med nye dele?
Det lyder jo usandsynligt.
Bortset fra i mine søvnløse nætter, efter klokken 02, hvor min bitch-hjerne altid har haft det med at afspille skrækscenarier.

Selv fra en erfaren søvnløshedsrytter som mig, har der været ekstramange af den slags nætter.
Når jeg endelig har sovet, har der så været skruet op for drømmene: nogle lede små kavalkader af rædsel, hvor jeg mistede ham på hundredevis af måder, og vågnede gispende op, uden at føle jeg kunne tillade mig at vække ham. Min skræk har ikke haft noget at gøre i hans hoved, når det er ham det hele handler om, så jeg har forsøgt at forsegle den i små lommer inden i mig selv.

Nu er ventetiden ovre: han er stadig kræftfri.

Det begynder faktisk at føles lettere, det med scanningerne, her efter tredje gode resultat. Selvfølgelig bliver han ved med at være rask!

(Nogen må godt minde mig om dette, når vi om et lille halvt år venter på svar igen, ikke?)

IMG_3126

Nu kan jeg så igen bekymre mig om alle de ting sygdomsskrækken har blegnet.
Zombie-fobien jeg har, byder jeg således hjerteligt velkommen, som en mindre skræmmende ting at frygte.

Når søvnløsheden stadig melder sig, uvillig til helt at slippe mig, kan jeg også panikke over nye ting der skal ske:

– jeg er kommet ind på en uddannelse, som jeg har villet tage i årevis, og skal tage den sideløbende med arbejdet næste år. Er megaglad og spændt – og en smule  bekymret for hvordan det bliver at jonglere studie og fuldtidsjob

– jeg har søgt og fået job, hvor jeg allerede nu skal bruge det jeg skal uddanne mig i. Starter efter ferien og er behørigt nervøs – men selvfølgelig også glad.

– mit ældstebarn – hende der for ca tre sekunder siden var et lille 0. klasses barn med tynde fletninger – havde sidste niende klasses eksamen i torsdags. Stor og smuk og sej og klar til at komme videre i livet. Det er så fantastisk, men alligevel kan følelsen af hvor hurtigt tiden går, skræmme mig helt firkantet i perioder.

Sommerferien venter heldigvis lige om hjørnet, og vi skal lave så velsignet lidt, at jeg kan nå at få noget ro oven i hovedet igen. Jeg glæder mig helt overdrevent meget til ferie i år, med planer der ikke strækker til mere end:

Læse bøger og glo på skyer.

Grille fisk og slå smut.

Fiske krabber og bygge sandslotte.

Spille spil og gå ture.

og, vigtigst af alt: nyde lige det sted vi er i lige nu i vores liv.

Det er et godt sted at være.

og det skal nok gå.

 

(Visited 71 times, 1 visits today)

10 thoughts on “Om bekymringer og glæden sig

 1. Jeg mener at du engang har beskrevet dig selv, som værende en tryghedsnarkoman (måske jeg husker forkert?). Alligevel begiver du dig nu (igen) ud i nyt job – og endda uddannelse samtidigt. Det virker så mærkeligt, sådan at synes du er sej – jeg kender dig jo ikke. Alligevel sidder jeg med et kæmpe smil på læben og vil gerne fortælle dig, at det er præcis hvad jeg føler. At du er mega sej og modig, fordi du tør gøre det du drømmer om!
  Tillykke med den gode scanning – og det sted I er landet. Det lyder som en fantastisk sommer I går i møde. Rigtig god fornøjelse 🙂

  • Du husker rigtigt;)
   Jeg har derfor også blevet længe i mine jobs (11 år et sted, og 3 det andet), så da jeg tog mit nuværende job, som er et et årigt vikariat, var det med stor nervøsitet. Det har været rigtigt fedt, men nu er jeg blevet fastansat, og det føles federe – for tryghedsnarkomanen;)

 2. Åh det er dejligt at høre han stadig er kræftfri!!
  Jeg håber du har et andet sted hvor du kan få talt om den angst det sætter i dig – for det er ubeskrivelig hårdt at være pårørende og det må man altså gerne bede om hjælp til at være…
  Og tillykke med job og uddannelse!

 3. Dejligt at han stadig er kraftigt, lad det blive ved det.
  Håber du får ro på og at I alle nyder sommeren.
  tillykke med den lille store pige.

 4. Stort, varmt tillykke med den veloverståede scanning, det var dejlige nyheder. Og tillykke med jeres store pige, håber hun kommer godt videre i livet. ❤❤

 5. Dejligt med det gode resultat! Og tillykke med jobbet! Håber ferien kan give ro til hovedet ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *