Test af sære madkombinationer del 1 – et mandagstip

For noget tid siden skrev jeg et indlæg om hvor glad jeg er for at spise ost med nutella eller pålægschokolade under, og efterfølgende var der rigtigt mange af jer der kommenterede eller mailede med jeres mystiske opskrifter på madkombinationer.

Min modige madglade ti årige har testet alle de indsendte forslag, sammen med skiftende med-testere, og giver hermed anmeldelser af nogle dem – resten kommer i en del to.

IMG_1257
Test: flødeboller med bugles
A, ti årig madanmelder: “HM, ja det ser jo pænt ud sammen. Næsten smart. Jeg kan godt lide at det er sprødt og blødt sammen, sødt og salt. Men majsen fra bugles smager meget igennem, og drukner skumsmagen lidt.
Jeg ville måske ikke vælge at købe det sammen, men jeg ville blande det igen hvis begge ting var der!”
Stjerner: 3/5

C, 8 årig hjælpetester: “Altså jeg vil helt sikkert helst spise det hver for sig. Begge ting er lækre, men blandet er det underligt. Folk er mærkelige…”

Stjerner: 2/5

IMG_1258

Flæskesvær dyppet i hindbærsyltetøj:
A, ti årig madanmelder: “det smager lidt af juleaften. Eller IKEA. På en virkeligt, virkeligt dårlig måde. Jeg kan spise det uden at kaste op, men det er altså ikke godt. Jeg vil aldrig smage det igen i mit liv…”
Stjerner: 1/5

Ninjaman, 44 årig flæskesværsconnaiseur: “Det er meget salt og fedt, og bliver rundet af, af det søde. Lækkert! Man bliver slet ikke smagsmæt. Jeg har fået det før på en bar, bare med hjemmelavede flæskesvær og brombærsyltetøj, og det var godt til cocktails. God tømmermændsmad – jeg tror faktisk jeg skal have købt en pose mere til min morgenmad dagen efter festen på lørdag!”
Stjerner: 4/5

IMG_1259Toast med hamburgerryg, karry, banan og ost, bagt i ovnen til osten smeltede:
A, ti årig madanmelder: “Det lød afskyeligt. Jeg troede det ville være værre, men det er ikke værst. Det smager som boller i karry. Jeg er ikke vild med banan der er varm og blød, og i starten var jeg ved at kaste op over det, men smagssammensætningen er okay tænkt. Det er sødt, salt og krydret. Jeg ville gerne lave det igen, men uden bananen, for den er lidt weird og jeg er ikke vild med banan. ”

Stjerner: 2/5 med banan, 4/5 hvis man dropper den

N, 12 årig storesøster:” Ad ad ad ad ad ad ad!!!!”

Stjerner: 0/5

IMG_1266

Is toppet med salte popcorn:

A, madanmelder på ti år:” Popcornene blev ulækkert bløde, og kolde. Normalt er popcorn lune. Det er ikke den bedste sammensætning, men det var fint nok. Salt og sødt fungerer godt samme, men det er ærgerligt med konsistensen, det trækker ned at den bliver så klammo.”

Stjerner: 3/5

IMG_1272

 

Banan med ketchup og ristede løg.

A, ti år:” det er det VÆRSTE jeg har smagt i mit liv! Hele mit liv. Det smagte seriøst af røv – af satans røvhul! Det er som om mine smagsløg døde, og kom til helvede. Jeg brækkede mig i skraldespanden. Jeg troede jeg ville kunne synke det, men jeg kunne bare ikke, det var helt forfærdeligt.”

stjerner: minus 5/5

Mig, 41 og ikke modig:” ketchup og ristede løg smager af så meget, at det overdøvet banansmagen. Jeg ville til hver en tid foretrække det med en pølse, istedet for banan, men det var ikke decideret klamt. Kommer dog ikke til at smage det igen…”

stjerner: 1/5

Alle jeres forslag med leverpostej nægtede hun at teste, da hun ikke kan lide leverpostej… Måske tør en af jer læsere teste dem? Jeg er virkeligt overrasket over hvor opfindsomme I er, når det kommer til leverpostej!:

“Knækbrød med leverpostej og rosiner”

“Leverpostejsmad med ketchup”

“Leverpostej på rugbrød toppet med bananskiver”

“leverpostej med ost på”

“leverpostej med hindbærsyltetøj”

“Leverpostej med remoulade og ristede løg”

“Franskbrød smøres med leverpostej og ovenpå kommes rødbede og ost og så skal det en tur i ovnen”

Tak for jeres input – nye tests kommer snarligt, da den modige madanmelder synes det er enormt sjovt.

(Visited 374 times, 1 visits today)

39 thoughts on “Test af sære madkombinationer del 1 – et mandagstip

 1. Hun er meget modig
  hvis Buggles er formeret med flødeboller, hvordan mon så gode salte kartoffelchips er?
  Selv vild med mor chokolade, karamelmog salt… men ser det ikke som mærkeligt da det kan købes færdiglavet.
  tema til næste fødselsdag, sær mad….

 2. Haha, fantastisk indlæg! Det er nogle gode anmeldelser, så behøver man ikke forsøge sig med den slags kombinationer selv.

 3. Hils hende og sig det var nogle skarpe og præcise anmeldelser (helt alvorligt ment, stor ros) – det var ligesom at smage det selv nærmest…
  Hej hej. Jeg skal lige lægge nogle skumle madrelaterede forestillingsbilleder væk igen ??

 4. Årh! Jeg døde af grin hele 2 gange over banan med ketchup og ristede løg! Første gang da jeg læste det, anden gang da jeg læste det højt for min mand ? Tak for nogle fantastiske anmeldelser ?

 5. Det her er uden tvivl et af de mest geniale blogindlæg, jeg nogensinde har læst!
  Og så er jeg svært stolt af, at I har prøvet min toast med banan/skinke/karry/ost, selvom jeg jo slet ikke forstår, at det fik så lave karakterer, haha.
  Glæder mig til at læse fortsættelsen!

 6. Jeg kunne nok bedst forestille mig at teste flæskesvær med syltetøj. Det ligger ikke langt fra forloren hare med tyttebærsyltetøj, eller andesteg med tyttebærsyltetøj og de kogte æbler med ribsgele og det smager faktiske ret godt. Det der syrligtsøde sammen med sovs, kartofler og kød.
  Derfor er leverpostej med syltetøj nok heller ikke det værste. Tror nok, jeg spiste det med ribsgele som barn.
  Men jeg grinede meget af kommentaren om smagen af røv. Jeg vil ikke vide, hvordan hun ved det, tror jeg.

 7. Haha,hvem er ham stodderen, der lurer på Satans røvhul? Da jeg så billedet af Bananen med Ketter og ristede og fik øje på en bleg mand i baggrunden, troede jeg et øjeblik, det var Glistrups spøgelse, der var på besøg. Men det er en porcelænsfigur af en art? Den er lidt uhyggelig synes jeg. Men madanmeldelserne – de er dælme gode! Jeg glæder mig allerede til del 2!

 8. Genialt. Synes beskrivelsen af jul of IKEA “på en virkelig dårlig måde” er fantastisk.

 9. HAH – jeg kan hverken lide ketter (med mindre det er blandet op med djoin), bananer (jo, altså kan da godt spiiise en, men virkelig – må jeg så ikke bare tage et æble) eller kaster om mig med ristede. Jeg tror så meget på røvsmag!

  – A

 10. Jeg er særdeles imponeret over at en 10årig har så stor forstand på salt, sød, bittert og den slags. Det har jeg slet ikke lært at kunne kombinere i min madlavning og slet ikke tænkt over at det smager godt pga disse kombinationer. Når det så er sagt, prøv lige rugbrødsmad med leverpostej og spegepølse. Se DET smager godt!

  • Hun har dyrket madprogrammer og kogebøger siden hun var ganske lille – har altid været bidt af det med at lave mad

 11. Min søster spiste (spiser?) toast med leverpostej og ost. Det smager bedre end jeg vil indrømme, for selvom jeg har smagt det og det er smager fint, så synes jeg stadig det lyder voldsomt ulækkert.

 12. Vildeste madanmelder. Hun er god! Præcis og sjov på en gang. For min skyld måtte hun godt få endnu flere madindlæg.
  PS
  Leverpostej med remoulade er helt normalt. Mums!

 13. Modig madanmelder. Glæder mig til næste omgang.

  Flæskesvær med syltetøj? Ah men jeg forstår det ikke. Ligesom glaseret skinke eller ribsgele i sovsen – hvorfor? Mad for sig og dessert for sig, tak!

  (Er det mærkeligt at spise makrel i tomat – uden majo – med et æg ovenpå?)

 14. Hey vent. Er leverpostej med ketchup weird? Dem spiste jeg ellers mange af som barn… Er ostemad med ketchup så også mærkeligt?

  • Ost med ketchup spiser jeg også – folk synes generelt det er sært, men ikke så sært som ost og chokolade

 15. Fik I forslaget nutella med hindbærsyltøj? Ellers vil jeg foreslå det til puljen.

  Fantastisk indlæg. Skraldgriner

 16. Jeg har lige spist en spegepølsemad med friske jordbær i skiver og purløg og sort peber. Frisk koriander er også lækkert med jordbær. Det var lækkert og skal prøves. Jeg er også glad for ristet brød med tyndt lag smør og honning med saftige tomatskiver på, og evt lidt friskhakket mynte på toppen.

 17. den ultimative guld kommentar er: det smager af røvhul- af satans røvhul” …. så det går mine børn så og siger nu og mener det er helt i orden, fordi det er noget jeg har læst højt for dem. ….så tak for den ?I øvrigt spiser. Vi popcorn med ketchup ( altså hver enkelt dyppes et ketchup klatten) og kan slet ikke spise det uden. Gør det lidt besværligt at være i biffen.

 18. Min nevø spiser varm leverpostej med rejer ?

  En af mine favoritter, som måske ikke er så underlig (eller hvad?) er macFlurry med Pommes Frites 🙂

 19. Leverpostej med remoulade og ristet løg er the s****! Er gennemtestet rigeligt her i husholdningen. Faktisk vil jeg udfordre den ti-årige til at prøve det – jeg vil tro det kan ændre hendes indstilling til leverpostej. Jeg tror faktisk så meget på det, at jeg sætter en 20’er på højkant, hvis hun prøver ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *