Ti random facts om mig, del 1

Jeg kan selv godt lide at læse de der “random facts indlæg” andre bloggere indimellem poster,mig har her ladet mig inspirere.

Til at starte med spurgte jeg mine børn om de gad hjælpe mig med at finde på facts om mig der var bare en lillebitte smule overraskende, og efter lang tids tænkepause kom den yngste af dem frem til:” du prutter virkeligt meget” – hvilket ikke er en fact jeg gider have med på listen, så det bliver elegant udeladt.

Så her er TI TING I (nok) IKKE VED OM MIG.

1. Jeg har flere typer slik som jeg spiser på en måde andre mennesker opfatter som neurotisk – og jeg kan (inde i mig selv) blive ægte irriteret, hvis jeg ser nogen spise de ting på den “forkerte” måde.

Hey – chokoladeskildpadder skal IKKE bare knases, der er altså et vigtigt ritual, hvor man forsigtigt bider bunden af og slikker cremen ud først! I går glip af noget vigtigt, folkens! Det samme ritual gælder sig for flødeboller, og toffefee kan også kun spises på en særlig måde, hvor de deles op i deres forskellige elementer.

IMG_1134

2. Nødderne fra toffefee er iøvrigt ikke kalorierne være, og skal gemmes til husstandens hamstre. Man får også bedre samvittighed over at tyre en hel æske selv, hvis man ved at man har delt dem med en der har større kinder og mindre talje end man selv har. Ja – det giver mening i mit hoved.

3. Jeg elsker chokolade (surprise!), men er meget diskret når jeg spiser det sammen med ost. Det synes folk åbenbart er klamt…. Prøv at snig et stykke pålægschokolade under en skive ost på et rundstykke. Det er altså ret godt!

4. Jeg kunne godt tænke mig at tabe mig en 6-8 kilo. Det har jeg villet siden jeg fødte mindstebarnet – men sådan noget eftergraviditetsflæsk sidder ret godt fast. Når jeg læser de første tre punkter kan jeg måske godt forstå hvorfor…

5. Der var engang en måge der stjal en nykøbt sandwich ud af hånden på mig, på en havn i Cornwall. Den tabte den i havet på vej væk. Jeg bærer stadig nag.

IMG_1135

6. Der er også engang en abe der har stjålet en flaske vand ud af hånden på mig. Overvejede at skrive et blogindlæg med titlen “fem ting dyr har stjålet fra mig”, men kunne ikke komme i tanker om andre ting end de to.

7. Jeg synes helt seriøst min egen mand er den pæneste mand jeg nogensinde har set, og når han har bar mave om sommeren har jeg svært ved ikke at miste koncentrationen i samtaler.

8. Hver gang jeg går på toilettet på min arbejdsplads, danser jeg en voldsom dans i mørket, for at aktivere det automatiske lys.

9. …Og hver gang jeg har danset tænd-lys-dansen opdager jeg at jeg ikke har fået trykket på kontakten først, sådan at lyset vil reagere på min dans.

10. … og når jeg så endelig får kombineret tryk-på-kontakt med den rette mængde dans, og lyset tænder, så tænder det sådan langsomt, med halvmørke i et splitsekund, og HVER ENESTE gang lyset tænder sådan halvt, får jeg et citat fra en John Irving roman i mit hoved:” hun kunne høre en lyd, som af nogen der prøvede på ikke at lave en lyd”. Det citat giver jo ikke mening i den sammenhæng, tænker jeg hver gang, og når frem til at det er fordi lyset laver et lys, som af en der prøver på ikke at lave et lys. Og det funderer jeg så over mens jeg tisser. Hver eneste dag. Det giver overhovedet ikke mening.

(Visited 183 times, 1 visits today)

37 thoughts on “Ti random facts om mig, del 1

 1. Ost og pålægschokolade for the win!!!! Jeg har gjort det siden barndommen, og den første mand jeg mødte, som gjorde det samme – ham har jeg sq giftet mig med.
  Har faktisk lige præcis det med ost og pålægschokolade med som et random fact i et lignende indlæg på min egen blog (for lidt tid siden)…

  Marie / krøllerier

 2. Nummer 3 er min guilty pleasure. Jeg har aldrig mødt nogen, der havde det lige sådan 🙂

  Det der eftergraviditetsflæsk endte jeg med at være så træt af, at jeg faktisk tog mig sammen, bestilte et forløb hos en diætist og nu har smidt 15 kg på et år. De første to måneder var mildest talt røv-syge, men jeg er glad for resultatet. …og det var ren nærighed der fik mig igennem. Det skulle ikke hedde sig, at jeg havde spildt pengene, så jeg blev jo nød til at tabe mig.

  • Sejt!!! Respekt! Har også betalt for en diætist. For fem år siden. Glemte at gøre det hun sagde. Synes det Er pinligt…

   • Øv. Jeg var overrasket over hvor meget det i virkeligheden var det økonomiske perspektiv, der fik mig igennem 🙂
    Jeg må være lidt fra Skotland…

 3. Skildpadder skal spises ved først at spise den ene ende, så den anden, så biden bunden af, så har man kun den tynde skal med cremen i til sidst!
  Var engang i selskab med tre andre kvinder og vi fik en skildpadde hver og vi spiste den på fire forskellige måder, så der er mange forskellige ritualer omkring dem?

 4. Skildpadder spise kun ved at bide hoved og hale af, og så suge cremerne ud af skildpadden. Så må der gerne knases. Basta!
  Ost og pålægschokolade … hm, det må vist prøves. Gad vide om det med appelsinaroma ville egne sig?

  • Uglemor – vi er på samme team her!

   Til gengæld havde vi et ritual til spejder at hvis man ikke spiste bunden af flødebollen først, måtte de andre tvære den ud over een (og dét gjorde de). Det gør at vi alle – vi er stadig venner – af ren refleks 30 år senere stadig spiser flødeboller på den måde. Skørt.

 5. Har ikke smagt pålægschokolade og ost, men kan stærkt anbefale Nutella og ost. Det skal dog foregå i skjul, hvis man vil undgå en storm af forargelse over, hvor klam en kombi det åbenbart er:-) Men prøv det!!!

 6. Toffifee er helt sikkert bedst, når de spises en del ad gangen og nødden gives væk.

  Og så undrer jeg mig meget over, hvad idéen med automatisk lys egentlig er, hvis man alligevel skal trykke på en kontakt først?

  • Ja det undrer også lidt mig. Tror det er meningen at man ikke skal slukke på kontakten, men det gør folk automatisk.

 7. Jeg har (åbenbart) en meget lille mund og bliver altid beskyldt for at tage musebidder, når jeg spiser. Til gengæld kan jeg spise en chokoladeskildpadde i én mundfuld. Det er dog en relativt kort fornøjelse så, og derfor ynder jeg at indtage den på samme måde som dig. Spiser gerne hele pakken med fire styks på en og samme aften; særligt hvis jeg er alene hjemme 😉

 8. Åhhhh nummer fire er bare mig…. Fjerde barnet er åbenbart farligt at få ???. Men skal jeg kigge indad, så er 1 & 2 nok også ret meget mig, og så kan prinsessen nok ikke få hele skylden……

 9. Er helt med på nr. 1 og 2. Jeg lærer aldrig helt at forstå, hvorfor der overhovedet skal nødder i toffefee. Eller i slik generelt. Nødder for sig, slik for sig!
  Nr. 7: SÅ fantastisk dejligt at have det sådan :>

 10. Chokoladeskildpadder skal være køleskabskolde. Det må nougatmus og flødeboller også meget gerne være.
  Sammen med chokoladetingen, er den stigende alder også medvirkende til, at graviditetskiloene har bidt sig så godt fast, at de nu også er nærmere før-fødselsvægt end før-graviditetvægt
  🙁
  Har stadig chokolade og ost kombien til gode. Jeg tror, at jeg skal tage tilløb.

 11. Nr 3: jeg har en datter på 13 der lystigt gør det og jeg troede helt seriøst hun var verdens eneste med den lyst…. but nooo 🙂

 12. Ih den lys dans får mig til at tænk på flere steder hvor lysføler dims var indrettet efter folk der var HØJRE end mine 165 + arme… for jeg skulle næsten op på stole for at den “så” mig….. eller på toiletter hvor den igen er sat for højt i forhold til hvad den “ser” og samtidig slukker efter ALT for kort tid, og så sider man jo der…

 13. Ost og pålægschokolade har jeg aldrig prøvet. Har dog altid været ret vild med franskbrød med rejeost og pålægschokolade. Banan ovenpå hvis det skal være ekstra festligt. (Graver altid udenom rejerne, dem kan jeg nemlig ikke lide – og nej, jeg kan ikke bare købe naturel i stedet. Det smager jo ligesom ikke af det samme.)
  Ristet brød med smeltet pålægschokolade og knor aromat krydderi er også godt.

  Man SKAL spise bunden først når man spiser flødeboller. Kigger ofte fortvivlet på personer, der ikke har fanget konceptet…

  • Åh ja. Rejeost med skinkepålæg på knækbrød. Divine. Og hvem hulen lægger de klamme rejer i rejeost… ? Ud med dem!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *