Om søndagstanker og sommerfugle

Denne uge har været ekstra hektisk, med skiftevis gode, triste, travle og drøje dage, der har budt på så forskellige ting som møder, sygt barn hjemme, cirkus, begravelse, og børnefødselsdag.

Fredag blev en af mine bedste veninders fantastisk dejlige mor begravet, og jeg var stadigt grådlabil da vi dagen efter blev invaderet af 12 glade fødselsdagsgæster til en vild omgang næstenteenage-fejring. Da sidste begejstrede barn gik klokken 21 kollapsede jeg i sofaen, og vågnede op til en helt utroligt stille solskinssøndag. Kæft det var tiltrængt!

Som de ikke-kyndige haveejere vi er, flåede vi lidt ukrudt op med løs hånd i en times tid, og syntes så vi havde fortjent ikke at lave mere den dag. Mellempigerne smuttede i svømmehallen, Ninjaman snuppede en lur, ældstebarnet lagde sidste hånd på noget lektier, og mindstebarnet og jeg besluttede os for at gå en tur, og måske lede efter nye løbesko til hende.

Jeg har sagt det før, men det overrasker mig lige meget hver gang: der er altså noget fuldstændigt tankerensende vidunderligt over den måde mindre børn bare kan knevre på, når man har dem på tomandshånd! Hele ugens hektiskhed blev stille og roligt blæst ud af mit hoved, mens jeg gik der i solen, med hendes lille hånd i min.

Barn: “Mor, det er rigtigt at tigre og katte ligesom er i familie, ikke? Og ulve og hunde? Men hvad så med elefanter og sommerfugle?”

Mor:” øh nej, hvorfor tænker du at elefanter og sommerfugle er i familie?”

Barn:” jamen de har jo begge to snabel og noget der ligner sådan nogle runde vinger på siden. Men det er rigtigt at elefanter er MEGET større. De vejer sådan noget med 140 kilometer. ”

Mor:” elefanter er ihvertfald tunge, det har du ret i.”

Barn:” Jeg tror der skal mere end fire af min onkel til at løfte en elefant, og han er ellers den stærkeste i verden, er det ikke rigtigt? Og høj. Han er virkeligt høj. Vi er ikke høje, men det er også fordi dig og far kommer fra nogle andre lande, ikke? Jylland, eller hvad det nu er det hedder.”

Projekt finde-løbesko løb ind i problemer, da hun først forelskede sig i et par der kostede mere end der står på vores konto til resten af måneden. Vi endte derfor i H&M, hvor hun fandt sko, der var så billige, at hun også kunne få et helt sæt tøj, med T-shirt, bukser og solbriller, til under det halve af hvad de første sko havde kostet. Når man er barn nummer fire, der arver tøj fra både søstre, kusine og nabo, får man aldrig lov til at vælge noget selv, så hun var tindrende lykkelig, da hun kort efter stod og poserede i et selvvalgt mintgrønt sæt, dækket af de sommerfugle vi lige havde talt om.

IMG_2429

Det virkede forkert bare at gå hjem, når nu en af os var så velklædt og iøvrigt stadig havde masser at fortælle mig om, så vi delte en børnemenu på sticks og sushi, hvor hun lænede sig tilbage i sin stol, med vaskekluden til håndaftørring draperet over øjnene, og sukkede: ” det her er altså livet!”  som en anden lille verdensmand.

IMG_2430

Og det er det altså. Sådan en uventet dag med tid til bare at være sammen opvejer alle de dage hvor der er for travlt til det hele.

(Visited 72 times, 1 visits today)

10 thoughts on “Om søndagstanker og sommerfugle

  1. Det er altså fineste sammenligning, jeg længe har hørt om. Det giver jo fuldstændig mening, for elefantører minder jo faktisk om sommerfuglevinger.
    Og så elsker jeg at læse om, at der er andre end os, der ikke altid har så mange penge på kontoen. Jeg er virkelig chokeret over hvor mange penge man bruger, når man har børn. Og så undrer det mig at det mig at det nærmest er lidt tabu for mig at tale om det. Egentligt synes jeg, at det er fint at vores børn får et realistisk forhold til penge, så de ved at man ikke kan bruge ubegrænset. Omvendt er jeg nervøs for at de skal tro, at vi er helt på spanden, for det er vi jo ikke.

    • Den balance kender jeg godt. Vores børn ved udemærket godt at vi ikke hr mange penge; at vi fører omhyggelige budgetter hver uge for at have råd; og at de ikke skal regne med bifture, mærketøj, tivolibesøg osv selv om deres venner får den slags – men vi er jo ikke fattige alligevel, og det skal de heller ikke tro. Vi har trods alt mulighed for at spare op til ting, og det gør vi også – fx har vi spare top til at holde børnefødselsdag og er bedst spare op til en tur i biffen alle seks

  2. Hvor cute. Vores mor var ikke stolt, da mig og Kit sendte en sms og spurgte om hjorte blev til rensdyr, og dernæst til elge.. eller om det var tre forskellige dyr?
    Det var åbenbart ikke synderligt charmerende. Måske fordi vi var 19 og 23 :p

    – A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *