Om den brutale sandhed bag spisning af kød

Min næstyngste datter er blevet vegetar, efter en skoleudflugt til et slagteri. Hun kan simpelthen ikke få sig selv til at spise noget der har været levende, og er blevet behandlet dårligt.

Jeg var selv vegetar i mange år fra jeg var teenager, forstår godt hendes argumentation, og bakker gerne op.

Selv var jeg en usund vegetar, der levede af cola light, prince light og  dandy light tyggegummi, hvilket ikke er den vej jeg synes hun behøver at gå, så vi eksperimenterer løs med linser, bønner, tofu og grøntsager, og det går sådan set udemærket.

Hun er barnet bag de makabre tegninger i tilbudsaviser, og jeg havde derfor rustet mig til at blive mødt af lignende propaganda, for at få resten af os helhjertet med på vegetar-vognen.

At det ambitiøse barn ligefrem havde tænkt sig at fremstille en større mængde brochurer, der i explicitte tegninger viser brutaliteten bag drab på dyr, var dog en anelse mere imponerende end jeg havde ventet.

Første del af den stort anlagte brochure-serie handlede om fremstillingen af henholdsvis sushi og burgere :

IMG_1104

Zoomer man ind på de brutale detaljer, ser man hvordan den uskyldige fisk møder sin død på en dejlig solskinsdag:

IMG_1101

Brutalt bliver den hugget ihjel, mens den spræller ynkeligt:

IMG_1102

Historien bag koens endeligt er endnu værre:

915B7EEA-6747-4EED-9B5A-7E86CC5DF1E4

Den afstumpede motorsavsfører, med blodsprøjt omkring sig, er ganske rigtigt temmeligt vegetarlokkende.

Jeg er spændt på at læse næste omgang propagandamateriale i rækken – og tror faktisk ikke jeg behøver spise oksekød lige foreløbigt selv.

…altså ikke fordi propagandaen virker, jeg fik bare mere lyst til falafler lige pludselig.

(Visited 152 times, 1 visits today)

12 thoughts on “Om den brutale sandhed bag spisning af kød

 1. Min datter på 15 er også blevet vegetar (fiske-tar, faktisk – fisk er stadig på menuen). Aldi har åbenbart meget og ret velsmagende vegetarmad.

 2. Hvor er hun skøn – og meget klog, din datter! Jeg er kæmpe fan af oplysning og ærlighed omkring kødindustrien. På godt og ondt. Og også med blodstænk, som kun er en slagter (okay, nogle gange også en jordemoder) værdig.

 3. Hvor er hun sindssygt god til at tegne og få alle følelserne med, og hvor har hun altså ret!
  Jeg er også blevet vegetar – har ikke selv handlet kød ind i omkring to års tid, og jeg savner det ikke. Jeg forsøgte i starten at være pescetar, men der var for langt imellem snapsene ift. at finde fisk, der er fanget bæredygtigt.

  Aarstidernes vegetarkasse holder os meget fornemt kørende.

  Jeg fornemmer i min omgangskreds, at vegetarismen virkelig er på vej frem! It’s a thing now a days!

 4. Madmedvenner.dk – masser af opskrifter helt uden dyr, og uden alle mulige specialprodukter (ud over gærflager, der er et absolut must), som min planteædende kæreste har fremtryllet 🙂

 5. Min datter er blevet vegetar for et år siden efter hun så Cowspiracy på Netflix – som hun selv siger så handler det ikke om at det er synd for dyrene (vi har altid spist fritgående og økologisk) men om at hun gerne vil kunne være her uden oversvømmelser og miljøødelæggelser om nogle år. Jeg er så hoppet med (var vegetar i min ungdom) og det er heldigvis ikke så svært mere som det var engang for der er masser af nye produkter. Alt hvad der ellers er hakket kød i kan erstattes af hakket soya (fås økologisk i fx Meny til 32 kroner for det der svarer til 1.5 kg kød). Så vi laver lasagne, spaghetti med uden-kød sovs, chili sin carne osv som vi altid har gjort – og så selvfølgelig burgere med linsebøffer. Det bedste er at min mand (som ellers træner 5 gange om ugen og er tømrer) og søn spiser det hele uden vrøvl for det smager jo fantastisk (og der er lige så mange proteiner i bønner og soya mv som i kød) og tager ikke lang tid at lave når først man har standardretterne på rygraden. Jeg spiser dog en bøf en gang om måneden og også lidt fisk. Ønsker jer held og lykke med det nye mad-liv. Og for helvede hvor din datter tegner godt!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *