Om tiltrængt solskin

De af jer der følger mig på instagram har sandsynligvis bemærket mine pigers heftige begejstring for regnvejr, de seneste dage.
image

Jeg kan sådan set godt lide regn.
Også om sommeren.
Det giver mig en legal grund til at foretage mig det jeg allerbedst kan lide: sidde i en stol og læse, mens regnen trommer på taget.
Men når man har fire unger der har ferie i fem uger, er heldagsregn det rene tortur. Sådan en flok surmulende tøser der keeeeeeeder sig er seriøst op ad bakke, og skænderierne står i kø.

I år er vi alle dog regnvejrsentusiaster, og grunden til dette er her:
image

Jeps. Det bliver vores uge – og at det regner hjemme, tidobler spændingen over at skulle rejse!
Ham der skal passe vores hus er netop ankommet, kufferterne er klar, og i nat flyver vi til London i et døgn, og derefter til Sicilien.
Normalt er vores ferie noget skrabet noget, med et lånt sommerhus på Mols, men i år – efter verdens værste år – trængte vi alle gevaldigt til at komme væk, få sol, opleve noget sammen, tænke på noget helt, helt, helt andet end sygdom.

Vi lånte nogle penge, og talte meget om hvad det skulle være for en ferie: Ninjaman orkede ikke et sted med en masse larm og fremmede mennesker, da han stadig har lidt ondt efter sidste operation og jeg orkede ikke noget hvor jeg selv skulle arrangere for meget. Den ældste ville gerne noget med god mad og shopping, de tre yngste noget med at bade.

For to år siden var vi på den eneste rigtige udenlands-ferie vi har været på: i Nordspanien, med Gulliver rejser.
Det var en fantastisk tur, med søde mennesker, og den rette kombi af privatliv/fælles og tid alene/planlagte ture, og da vi først havde nævnt Gulliver rejser, kunne vi ikke slippe tanken om at rejse med dem igen.

Min søster og hendes familie rejser jorden rundt, og er hvert forår et nyt og eksotisk sted henne – vi vælger noget vi kender igen, og det føles fuldstændigt fantastisk!
Der ser vildt fedt ud, der hvor vi skal hen, og hele konceptet bag rejsebureauet fungerede så fantastisk sidst.
Vi brugte nærmest ingen penge på sidste tur, fordi der var flere måltider inkluderet, og resten af tiden lavede man mad med nogle af de andre, og sad og hyggespiste sammen.
For at få flybilletterne så billigt som muligt flyver vi på fjollede tidspunkter af døgnet, og mellemlander et helt døgn i London på turen ud, og i Rom på turen hjem.

Blære-effekten i at skulle hele TRE steder hen er høj, og pigerne var meget, meget stolte den dag de kunne fortælle deres berejste skolekammerater om deres globetrotteragtige sommerferie i år.

I, søde læsere, var megagode til at hjælpe med at planlægge min og Ninjaens kærestetur til Berlin – har nogle af Jer gode tips til et døgn i Rom?
London har både Ninjaman og jeg boet i, så der har vi ret godt styr på hvad vi skal se, men Rom aner vi absolut intet om.

Hvad SKAL man se i Rom, når man ikke har længere tid? Og hvor skal vi spise, med vores madglade yngel?
Anbefalinger modtages med stor glæde!

(Visited 60 times, 1 visits today)

18 thoughts on “Om tiltrængt solskin

 1. Colosseum og/eller Skt. Peters Plads, vil jeg mene, man skal besøge, når man ikke har længere tid i Rom. Personligt var jeg ret så vild med den gamle bydel, Trastevere, men der er nok ikke så spændende at komme for de små, og det er vel også sejere at kunne fortælle, at man har set Pavens slot – og så da i øvrigt også kan føje en fjerde stat til listen, eh? 😉

  • Orv ja! Havde glemt at Vatikanet er en stat – det burde være grund nok! Hvor overrendt er closeup? Kan man komme til at stå og fortælle røverhistorier for sine børn, eller går man bare rundt i stor flok?

 2. Bare I ikke snyder jer selv for is på Quinto Geleteria. Det ligger ved en sidegade fra Piazza Navona og laver virkelig gode is.
  På Piazza Navona ligger også en legetøjsbutik, den er ret fin og på selve pladsen er der rigtig mange karikaturtegnere mv.
  I kan nok ikk få hele dagen til at få der, men der er ret fint.

  God ferie, håber den bliver fantastisk og alt hvad I drømmer om.

 3. Ved ikke noget om Rom, men vil ønske jer en fantastisk tur. I har om nogen fortjent solskin og varme, fri fra dagligdagen og nye oplevelser ?

 4. Hvor fedt for jer. Vi misser lige hinanden – vi er der med Gulliver ugen efter og vi GLÆDER os. Varm stedet op for os og god tur.

  • Ai hvor ærgerligt det ikke er samtidig! Tror mine piger ville elske at kunne lege med din;)
   Har i rejst med dem før?

   • Nej vi har ikke været med før. Og ja. Det kunne være så fedt med nogle flere piger. Vores to er ret alene om at være piger vores uge ?. Vi må koordinere bedre næste gang.

 5. Rom er fantastisk – jeg vil gerne derhen igen!
  Til jer med mindre børn, anbefales helt klart: Piazza Navona (inkl. fontæne) og is – og så en tur forbi Peterspladsen, Schweizer-gardisterne og evt Vatikanet – eller i omvendt rækkefølge – turen mellem de to attraktioner giver også en vinkel på Roms travle gader.
  Rom er stor og man kan hurtigt gå sine ben trætte, så planlæg det ud fra et kort.
  Bemærk, det koster altid ekstra at sidde på caféer og restauranter med udsigt, så sidegade pizza anbefales og coffee to-go. Man kan sætte sig på en trappe eller på en fontæne og spise/drikke 🙂
  Rigtig god tur.

 6. Jeg ville se Peterspladsen og Peterskirken indefra inkl. at komme op i kuplen og se ned i kirken (der er sygt langt ned) og ud over Rom. (Men der mange trin – nu ved jeg ikke hvad Ninjaman kan holde til) Vatikanet ville jeg derimod ikke prioritere – de gange jeg har været der har køen taget op mod en time, og det er meget ud af en enkelt dag. Desuden er det et kæmpe kunstmuseum indvendigt – godt nok med nogle fantastiske værker, men ikke så spændende for børn. Så hellere en kombination med Colloseum eller Piazza Navona.

 7. Det lyder som en fantastisk ferie 🙂
  Jeg ville helt klart vælge Colloseum og hele området omkring, og så ellers bruge penge på billetter til en Hop on-Hop off-bustur (I kan nå flere, billetten gælder 24 timer). På den måde kommer I omkring de store seværdigheder, og er der noget, der trækker, kan I jo hoppe af og tage den næste bus væk igen. Der er sikkert godt fyldt op med mennesker i byen i ferien, derfor kan I hurtigt komme til at bruge lang tid på at stå i kø, hvis I fx skal ind og se Peterskirken og Vatikanmuseet. Min erfaring er, at dér kommer man bare til at gå i én stor menneskeslange …(men jeg er heller ikke god til museer… ;-))
  Engelsborg er også ganske spændende, man kan både gå rundt på murene og nyde en fantastisk udsigt over byen og Tiberen, og se den indvendige del også.
  Ellers Piazza Navona, Pantheon og Trastevere – det er super hyggeligt. Og alle de andre små gader, bare det at gå rundt og suge stemningen til sig – aaahhhhhhh 🙂
  Rigtig god ferie

 8. Rom?!
  Hvor skal jeg starte… Vi var med alle tre unger i Rom sidste forår – for første gang, siden vi fik børn. Og de elskede det. De traskede byen tynd hele dagen uden at beklage sig særlig meget over de ømme fødder.
  Hvis det skal være med nuttethed, så besøg Roman Cats i de udgravede ruiner ved Torre Argentina. Jeg ved ikke, om man stadig må besøge og gramse på shelterkattene.
  Colosseum kan man sagtens nyde ude fra. Besøg Paletinerhøjen og Forum Romanun. Santa Maria Maggiore kirken. Generelt er det utroligt dejligt og hyggeligt lige at droppe ind i en lille kirke, slå sig ned på bagerste række og lade roen falde på sig, mens der afholdes messe og røgelsen bølger. Og kirker i alle mulige størrelser er der masser af. Der er spændende og små gader, man kan gå ad mellem Maria Maggiore og området ved Colosseum – f.eks Via Paolina. Trastevere er også dejlig, men på de 13-14 år siden jeg sidst var der, er det godt nok blevet meget mere turistet. Slå jer ned lidt bagved Castel saint Angelo (Engelsborg) over mod Peterskirken og beglo gademusikanter, udklædte gladiatorer og turister. Området mellem Engelsborg og Piazza Navona er også hyggelig.
  I kan jo også godt lide noget, der er lidt anderledes, så hvad med at besøge knoglerne af nogle gamle munke? Vi nåede det desværre ikke, men her er et link fra en rejseblog, jeg fandt: https://myscrapbookdiary.wordpress.com/2015/06/06/fra-toppen-af-peterskirken-til-dode-munke/ . Hvis jeg kun havde et døgn i Rom, ville jeg nok ikke tage dette som det første.
  Skal I op i kuplen i Peterskirken, skal I næsten prøve at gå hele vejen op i stedet for at tage elevatoren noget af vejen. Vatikanet er abnormt stort og det tager det meste af en dag at se – og man bliver ret hurtig mættet af indtryk.
  Sandhedens Mund er spild af tid! Har du set den i Roman Holiday, har du set det bedste.
  Undgå så vidt muligt at spise alt for tæt på de mest besøgte seværdigheder. Det er dyrt og ofte “Menu turistico” – altså noget ædelse af tvivlsom kvalitet. Nogle kaffevandhuller har også lækre pizzaslices. De små lastbiler med hurtig mad og saftevand i skrappe farver er heller ikke værd at spilde sine penge på. Jeg kunne godt finde på at leve af is hele dagen. Min mand drak ret mange espressoer til 1 euro. Så kunne vi andre myldre ind og låne toilettet – så han sørgede selvfølgelig for at udvælge caféerne efter det behov :-).
  Man kan sagtens købe noget mad og drikkelse og tage med sig. Der er flere steder, hvor man kan slå sig ned – f.eks nede ved Tiberen eller i en af parkerne. Nogle steder er der flot udsigt over Rom.
  Generelt synes jeg, vi havde de største oplevelser ved at gå ad de mange smalle gader og bare se på byen. Der er så smukt med planter ud over altanerne, skæve huse, slidte skodder og små kiosker, caféer, specialbutikker og grønthandlere. Man går ikke langt, før man her og der ser rester fra det gamle Rom. Seværdighederne skal man tage sig sammen til. Der er mange mennesker, gadesælgere og “fusentastere” i overflod og pengene får meget hurtigt ben at gå på.
  Hold godt fast på alle værdigenstande og forsøg at navigere uden om de helt ekstremt mange gadesælgere. De er meget insisterende.
  http://www.rom-guide.dk/emnesider/under_rejsen/sevaerdigheder/gader_og_pladser/emnesider/Hovedsiden_Pladser.htm

 9. Jeg synes I skal tage til Piazza Navona der med sine smukke dekorative springvand, barokke palæer og farverige gadekunstnere gør pladsen til en af Roms mest skønne, livlige og elegante torve.
  Og Pantheon, et 2000 år gammelt tempel, som nu er en kirke. Den er et af de bedst bevarede fortidsminder i Rom og en af de mest indflydelsesrige bygninger i den vestlige verden.
  Og så kan jeg kun anbefale at tage en tur ind og besøge Vatikanet. Helt skørt med det der lille samfund i samfundet. Bestemt et besøg værd.

  / Hanne ❤ Hjerte Under Ombygning .dk
  -En blog om livet: Kærlighed & nedture, livskriser, tanker, mindset & personlig udvikling

 10. Kirken S. Maria della Concezione på Via Vittorio Veneto er mit bud på, hvad I skal se i Rom.
  Det er godt nok længe siden, jeg sidst var i Rom, men det er klart denne kirke, der står tydeligst for mig.
  Jeg tror dine piger ville elske den krypt, der er under kirken. Man bliver lukket ind af en meget gammel munk, som stoisk sidder og sælger postkort, omgivet af sine forgængeres knogler, der er brugt til udsmykning af vægge og lofter. Der er fine mosaikker af ribben og hofteskåle. Surrealistisk og eksotisk!

 11. Vi er lige kommet hjem fra ferie i Italien og havde kun fornøjelsen af Rom én enkelt dag. Mine bedste råd må være; lad være at planlægge ret mange ting, aftal en rute imellem tingene og book billetter til det I ved I vil se hjemmefra.
  Det er kvælende varmt i Rom. Vi taler 35 grader og der er ikke en vind der rører sig. Vi har normalt intet imod sol og varme men vi var nok ca. på 75% af hvad vi normalt er og vores børn (3 og 7 år) søgte skygge, vand, is og pauser meget ofte. Rom er stor, og distancen mellem de ting man gerne vil se kan være stor og tage forholdsvis lang tid at tilbagelægge. Skal jeg nogensinde på rundtur i Rom med børn igen bliver det en guidet tur i golfbil som vi så mange andre gøre. Det koster 3500 for seks timer, men jeg vil vove at påstå at det er penge godt givet ud!
  VI havde købt billetter til Colosseum og Peterskirken hjemmefra og det sparede os 1 time i kø, hvert sted. Perfekt.

  Jeg ønsker jer en dejlig og velfortjent ferie! God tur 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *