Om Star wars – et mandagstip

Mit mindstebarn har været glødende fan af Star Wars, siden vi i vinterferien så alle syv film. Star Wars kasket, samlemapper og et brændende ønske om at eje et ÆGTE lyssværd fylder rigtigt meget for tiden
Heldigvis er jeg selv gammel starwars-nørd, og kan derfor godt sætte mig ind i hendes passion – omend jeg bliver lidt træt af hendes lyssværdstandbørste med lyd, som hun svinger i mit ansigt i tide og utide.
Mine bedste barndomsminder er dem hvor min søster og jeg splejsede om en ny actionfigur hveranden lørdag, og brugte timer på at genskabe de bedste scener fra filmene – så jeg forstår en med-nørd!
IMG_20160324_084630
Nå, men mininørd synes selv, at et mandagstip om Star Wars ville være nyttigt til de af jer der har børn der går op i det, men ikke selv fatter hvad det handler om.
Så her er et resume af hele Star Wars handlingen, fortalt af en entusiastisk 5 årig:
“I Star wars kan jeg huske at allertilsidst der var Anakin.
Anakin boede i en lille by, og han var meget sjælden. Så blev han til en Jedi. Jedier er sådan nogle der skal kæmpe imod alle og slutte fred i byerne.
Men så gad han at være på den onde side, fordi så troede han at en som han var forelsket i, som var en dronning, hun kunne blive beskyttet.
Ud af dronningens mave kom Luke Skywalker og prinsesse Leia, men dronningen hun døde.
Anakin blev meget ond og så blev han til Darth Vader. Man ved ikke hvorfor.
Men han dræbede sin lærer.

Den meget onde hed Kejseren. Darth Vader var faktisk Luke Skywalkers far, så han tog Kejseren og tog ham væk og smed ham. Og så døde de begge to. Det var fordi at Kejseren ville dræbe Luke, og det ville Darth Vader ikke have alligevel.

Så kom der et nyt kapitel.
Der var Luke Skywalkers ven Han Solo blevet gammel og kæreste med prinsesse Leia.
Han Solo er bedste ven med et meget stort skovdyr der hed Chewbacca. Han boede faktisk i skoven, før han lærte at skyde.

Men så skete der…
Der skete det at der kom en der hed Rey. Da hun var lille havde hun nogen mor og far og hun troede de ville være sammen med hende, men de allesammen flygtede.
Hun troede at hun ikke var en Jedi, men måske var hun det alligevel.
Så ville hun finde Luke, som gemte sig, så han kunne træne hende til Jedi.

Der var også en ond der hed Kylo Ren.
Og en stormtroopersoldat der hed Finn, som blev god. Han var forelsket i Rey.
Men de kyssede ikke.
Det er megaklamt at kysse!
Min mor syntes at Han Solo var lækker. Det kan jeg ikke forstå. Det er megamærkeligt. Og klamt!

Drenge kan godt lide Star wars. De vil alle sammen låne min Darth Vader hat. Så siger jeg bare;”nej fister!”

Nå. Håber at det var en forståelig redegørelse!
God mandag.

(Visited 95 times, 1 visits today)

18 thoughts on “Om Star wars – et mandagstip

 1. Jeg elsker det! Fantastisk resumé;) Herhjemme har vi et Star Wars ur i køkkenet, og der lander et salt- og peber sæt til fars dag:)

 2. Hey, jeg synes også Han Solo er lækker 😉 måske er det aldersbetinget?!! Kh. Birgitte (Star Wars fan siden første film… altså episode IV).

 3. Wauw. Nu forstår jeg det meget bedre. Du må sige tak til hende 🙂
  Min ældste datter skal til at starte i klub 1. juni, nu hun skal i fjerde efter sommerferien. Kunne man få nogle gode tips til at få en god start set fra pigens side – og hvad skal mor her huske på at gøre og ikke mindst ikke gøre ifm. klubben?

  • Mine piger ved ikke noget om klub, desværre. På deres skole må alle børn godt blive på skolen til 16.30, hvor der er et par pædagoger. Men det er ikke decideret klub.
   Held og lykke med dem!

 4. SW er altså også noget af det fedeste. Min kæreste fik lokket hele min familie med på holdet, så nu er alle SW-nørder omkring mig. Så forstår hende godt.
  Jeg er (også?) ret forelsket i Han – han er altså lidt skøn.

  – K

 5. Hvad gør I: oversætter I, har I dem på dansk, eller er hun bare herregod til engelsk?
  Min 5-årige vil også gerne se dem, men får besked på, at hun må lære at læse eller tale engelsk først.

  • Hun har set dem som lego star wars på netflix selv først. Samme historier,men uden blod og med humor. De er faktisk sjove.
   Derefter så vi de rigtige film, hvor jeg læste undertekster højt, og vi bad hende lukke øjnene ved de få uhyggelige steder. Hun har set dem flere gange nu, også uden at få læst undertekster.
   Så jeg anbefaler lego star wars serien

 6. Har aldrig set filmene, og kommer nok heller ikke til det, så jeg er virkelig glad for resuméet 🙂 TAK!

 7. Du må hilse og sige tak for et brugbart tip:) Jeg har aldrig selv set filmene, men har en søn der hedder Anakin, hvilket får mange børn til at dåne af misundelse ? og voksne til at tro at vi er kæmpe fans ? plejer i spøg at beklage at vi ikke kunne få skywalker godkendt som mellemnavn, men folk tager det som regel seriøst, så må hellere lade være fremover?

 8. Af hjertet TAK … Jeg fatter nada af det Star Wars halløj, men nu er jeg opdateret! Min søn på 6 1/2 er bare helt inde i det og masseproducerer lyssværd i karton i mini-sfo’en, fordi moren tilsyneladende er gået over på den mørke side og forbyder ham at tage sit ÆGTE lyssværd med i mini-sfo.
  Sådan er verden eller galaksen så ond og uretfærdig 😀
  Knus fra Gitte K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *