Om festplanlægning – og kjoler!

Jeg bruger en hel masse tid på at planlægge, og glæde mig til, min fødselsdagsfest for tiden. 

Fandt ud af at det distraherede mig ud af min åh-hvor-jeg-bare-ikke-gider-blive-40-krise – så går all in på havefest-begejstring i stedet.

Har altid virkeligt godt kunne lide at holde fester, men har ikke holdt helt nok de sidste 5-8 års tid, fordi børnene var små, men nu er det blevet sjovt igen!

Festen starter allerede om eftermiddagen, med min søsters fabelagtige kagebord, drinks, solskin – og så chili con carne senere.
Eller også er der noget andet: jeg skifter mening om maden hele tiden… Ninjaman laver en fabelagtig chili, men indimellem bliver jeg i tvivl om hvorvidt det er en festlig nok menu. Er det det?

“Hvad med kjolen???” kan jeg høre jer spørge, og det kan jeg godt forstå i spørger om, nu hvor i hjalp mig så fint, med råd og tips!

Jeg har snævret kjolefeltet ned til tre kjoler nu:
image

Og ja: jeg er ikke modeblogger, og står derfor som en idiot, med kunstigt smil, og arme jeg ikke ved hvor skal placeres. Hader at posere for kamera…

Kjole 1, er købt brugt, mærket hedder “Stella”.
Kjole 2 er købt i morrison i Frederiksberg centeret, og jeg har glemt hvad mærket er.
Kjole 3 (der er min favorit) er af mærket “Daisy dapper”, købt i sneaky fox – men jeg har efterfølgende set den lidt billigere her. Eneste ulempe: den er varmere end de andre.

Hvad siger i: er det kjole 3 der er pænest – eller hvad?

(Visited 87 times, 1 visits today)

74 thoughts on “Om festplanlægning – og kjoler!

 1. Først og fremmest; hvor er du bare den smukkeste snart-40-årige! Wow. Og hvor ligner dine piger dig meget 🙂

  Når det så er sagt, så er kjole 1 klart mest “fin-sommerfest-i-haven”-agtig, fordi den er lang og har schwung – men jeg er nu vildest med mønsteret i kjole 2, som jeg synes står virkelig godt til dig! Kjole 3 er smuk, men noget mere konservativ, hvilket måske ikke er så sommer- og fest-agtigt 🙂 Bare lidt input herfra!

 2. Jeg er vildest med kjole nr. 2. Godt snit, flot mønster. Men skoene går altså ikke… Jeg kender din aversion mod at købe sko, men der skal noget enklere til de kjoler. Nogle sorte sko, måske?

  Hvor ligner dine piger dig dog helt vildt!

  • Haha jamen det er rigtigt – jeg haaaader at købe sko. Kan godt lide de røde. Mest fordi det er de eneste jeg har

 3. Kjole 1 og 2 passer klart bedst til havefest (selvom kjole 3 også er MEGET smuk og klassisk). Så jeg stemmer for en af de to første – måske med en blomst i håret, hvis du er til den slags? Til have fest må man jo gerne være lidt boheme-agtig 🙂

  Ps. Du er en meget smuk 40-årig (jeg er selv 25 og helt misundelig på din flotte barm 🙂 ).

 4. Jeg er helt klart på kjole nr. 1! Så perfekt til en hyggelig sommerhavefest, og hvornår har man ellers lige en gulvlang blomstret kjole på?? De andre kjoler er også virkelig fine, men dem kan du bruge i alle mulige andre situationer. Nu er du fødselsdags-midtpunktet, og der er stor fest og god stemning og måske lidt dans på græsplænen. Gå all in!

 5. Haha, ja det hjælper jo ikke en skid, at jeg skriver ”kjole nr 3”, når kommentarerne stikker i så vidt forskellige retninger. Du er stang hamrende flot i den dog. Og om jeg fatter du har givet liv til 4 børn. Gotta love them good genes… Nyd din havefest og at du har mennesker, der vil fejre, at du er til.

 6. Helt klart nr 3. Farven er så flot til dig, snittet på kjolen klæder din flotte figur og den er bestemt ikke for fin til en sommerfest. Jeg ønsker dig den allerbedste fødselsdag

 7. Gud, hvor er du smuk!
  Jeg synes personligt at nr. 2 og nr. 3 er pænest til dig, men du stråler i dem alle tre! 🙂

  God fest! 🙂

 8. Jeg stemmer også for 1’eren – smuk og sommerlig!

  Og WOW – hvordan bærer man sig ad med at se så godt ud som 40 år og mor til fire?!?!

 9. Kjole nr 3 klader dig rigtig godt og fremhæve alle din flotte figur helt perfekt. Om den er sommer-havefest materiale er jeg ikke helt overbevist om – måske hvis det, mod alle forventninger, skulle blive en lidt kølig og blæsende dag. Kjole nr 1, som også er rigtig fin til dig, skriger derimod sommer-havefest og ville være mit valg nr 1. Ved nr 2 har jeg lidt svært ved at abstrahere fra strømpebukserne og skoene (som kjole nr 3 imo godt kan bære) hvilket er synd, for kjolen er faktisk super fin til dig og udstråler sommer. Synes du skal gå efter den der føles rigtig, alle 3 klæder dig og ofte er det sidste touch det man udstråler, når det føles rigtig og man har det godt i det man har på 🙂

  • Skal nok droppe sorte strømpebukser… Havde ikke tænkt over det faktisk, men kan se det nu. Er hudfarvede mere tjekkede? tak for råd!

 10. Hvis det bliver 25 grader, strålende sol og I skal feste i haven til kl. 5, så skal det helt sikkert være kjole 1 (med tilhørende klipklappere)

  Hvis vejret ikke opfører sig ordenligt, så skal det helt sikkert være varme kjole 3 🙂

  Rigtig god fest og hip hip hurra for dig 🙂

 11. Nr. 3 er rigtig flot. Elsker den farve! Og selv om den er varmere og du får fantastisk vejr til din fest, så ER det altså dansk sommer…
  Sender lidt 40-års-fødselsdagsfest-vejr til dig. Holdt min 7. maj for nogle år siden, vi sad ude (uden telt!) til kl. 02.30, levende musik (naboerne satte sig også ud og hørte med) og det hele.
  Min bror gav mig drikke til hele banden, ca. 30 personer, i fødselsdagsgave og de tog selv noget med til grillen. Nogle fik i opgave at tage salat og kager med. Jeg stillede bare med festen. Det må man godt når man bliver 40.
  Glæd dig!

 12. De er virkelig fine alle tre, men jeg synes, 1’eren og 3’eren er de mest festlige. 🙂
  Man kan sagtens servere chili til middag, hvis du spørger mig. Det handler bare om at gøre tilbehøret lidt lækkert (salat, guacemole, godt brød o.lign.), så har du i hvert fald solgt den til mig. 🙂 Jeg har i øvrigt selv gjort det før, dog med chili sin carne.
  Rigtig god fest!

 13. Nr 3 er sindsygt flot, (og jeg synes også det er den flotteste af dem), men den er lidt højtidelig, hvor jeg synes de andre to (som også er rigtig fede) er mere fest-agtige. Såeh…nr 1 eller nr 3. Og hvis det bliver nr 3, ville jeg fjolle den op med et eller andet. En eller flere store spraglede emalje blomster brocher, eller smykker, eller…? Noget med lidt humor. For at tage lidt af “fin dame”-stemningen væk fra den. Den er virkelig flot.

 14. Jeg er slet ikke i tvivl om, at du skal vælge nummer tre; den blå kjole. Den klæder dig så godt oG fremhæver alt det den skal. Nummer et er for meget mormor, synes jeg. Nyd din fest ???☀️

 15. Kjole 3 er så smuk til dig og klæder din figur bedst af de tre kjoler. Det er også min yndlings til dig!Men som mange er inde på, er de andre måske lidt mere havefest-agtige. Og så stemmer jeg på nr. 1, hvis det skal være.

  Og ja, man kan tydeligt se, hvor meget dine piger ligner dig. Spillet i øjnene….især på det midterste billede.

 16. jeg hepper på nummer 3, men uden strømpebukser eller
  med nogle lette lyse netstrømpeagtige tingester…

 17. Helt klart nummer 2 – den sidder virkelig flot på dig. Og hvor er det VILDT hvor meget dine piger ligner dig :O Det er virkelig sødt (er selv gravid med mit første barn, er nok lidt rørstrømsk!) <3

 18. Kjole nr. 3 sidder absolut finest. Tyndere strømper og en lettere sko vil være rigtig fint til. Måske endda bare ben og en sandal – hvis vejret arter sig. God fest.

 19. Min favorit til dig og til den anledning er helt klar nr. 2. Snittet, farverne – den signalerer bare 100% sommerfest! Dernæst kommer nr. 1, som også er festlig og lækker, men fordi den er lang, synes jeg den bliver lidt mere formel, trods mønsteret, som så gør at den alligevel er mit andetvalg.

  3eren synes jeg er for pæn/kedelig og hverdagsagtig, slet ikke sommerfest-fin. Sorry!

  Og så er jeg enig med dem, der kommenterer skoene – alle kjolerne og anledningen fortjener en lettere sko, gerne en sandal med åbent til tæerne. Hvis du ikke kan overskue skokøb, så synes jeg godt du kan bruge de røde, men så helt klart med en lys nylonstrømpe til. Dine ben er så pæne, at det er synd for dem at du gemmer dem i tætte sorte strømper!

  Rigtig god fest!!

 20. Jeg synes nummer 2 er sofistikeret og flot og samtidig festlig, så den stemmer jeg for!

  Og i øvrigt, så som andre har sagt – gud hvor ligner dine piger dig!

 21. Med det vejr, vi har nu (og da det jo også bliver aften og køligere), gør det ikke noget, at kjolen er lidt varm. Min hitliste er kjole 3, skarpt fulgt af kjole 2. Begge kjoler fremhæver smukt din figur. Kjole 1 er romantisk og sommer-havefest agtig; men må se sig slået af kjole 3 og 2..

  • Min mand siger, at du skal tage nr. 3 på. Den klæder dig bedst. Han synes, se andre er lidt mere konede. Han er selv den klassiske type med et par kontorbukser og en polo uden særlig interesse for tøj. Så jeg vil helt klart tage hans ord til efterretning, da de er førstehåndsindtrykket uden mange overvejelser om for og imod osv..osv… Og så som andre siger – en flot halsklde, tyndere strømper og mere festlige sko (selvom dem du har på er pæne)

 22. Du er simpelthen så yndig! Kan godt forstå, at Ninjaen er faldet for dig 🙂
  Sjovt endelig at få lov at se dig ‘rigtig’ efter at have fulgt dig i en del år.
  Mht. kjole ved jeg ikke rigtigt… men det er der heldigvis så mange andre, der gør jo – men enig i, at nogle sorte sko ville gøre underværker
  Anne

 23. helt klart nummer 3. Jeg er pjattet med den.
  Men hvis det bliver for varmt, så nummer 1.
  Du kan også være snedig, og skifte til nummer 3 senere på aftenen når det bliver koldere. Så gør det heller ikke noget hvis du spilder i løbet af festen 🙂
  Skoene og også rigtig gode til nummer 3.

 24. Du skal vælge den du har det bedst i. Synes dog kjole 1 skjuler din flotte figur. Hvem der dog så sådan ud efter 4 børnefødsler. Hav en rigtig god fest.

 25. Helt klart nummer 3. Nummer 1 er en flot kjole, men måske lidt “teltagtig” og den skjuler din flotte figur 🙂 OG vigtigst af alt: nye sko ;))

 26. Nr 3, udfra din udstråling på det billede ser det ud som den du befinder dig bedst i.
  Og hvad er der lige med alle de kommentarer hvor der står at du ser godt ud, selvom du bliver 40!!!:-) 40 år betyder da ikke at man er færdig med at se godt ud, snarere tværtimod, skriver hende som er 40 1/2;-)

 27. Jeg hepper på nr 2 til havefest og nr 3 hvis det er køligt. Du får figur I begge to. Men lyt til de mange der siger at skoene og de sorte strømper er no go. Gave til dig selv kunne være nye sandaler med lidt eller meget hæl. Et par brune læder er pænt til sommeren. Pøj pøj

 28. Nr 3 er pænest – og jeg forstår ikke helt din bemærkning om at den er varmest – sidst jeg kiggede ud af vinduet var der ikke meget er tydede på, at havefest i små kjoler ville blive en succes….! 🙂

 29. Nr 3, helt sikkert (men uden strømper) – den må jeg også prøve! 🙂
  Men Åååhh, hvor jeg savner monsoon, som nu kun kan købes over nettet eller i England. Og deres kjoler var i eget navn…

 30. Jeg ved ikke om jeg er for sent på den, men jeg synes virkelig kjole nr. 2 er fab 🙂

  Og så synes jeg altså bestemt ikke, at billederne er slemme. Faktisk tværtimod – du ser da skide godt ud!

 31. En af grundene til, at jeg følger din blog er jo netop, at du fortæller historier fra hverdagen – ikke opstyltet eller med selfies med kyssemund! Smuk og naturlig ser du ud på billederne. Kjole nr.3 er smuk, men lyder ikke særlig behagelig en sommerdag – mit råd vil være at tage den kjole på, som vil vær rarest at have på fra aften til morgen 😉 ønsker dig en god fest – og mht menuen, så ville jeg nok vær enig med dig om at chili er god til hverdag men som festmenu kræver det en overflod af tilbehør for at være både lækkert (er set jo altid) og festligt. Endnu en gang tak for din blog – og god fest.

 32. Kjole 1 er nu min yndlings, den udstråler bare sommer-have-fest! Dog ville kjole 2 også være super fin, bare uden strømpebukser og med en anden sko (tilslutter mig lige sko-kommentatorene). Håber, du får en super fantastisk fest! Du kommer i hvert fald til at se fantastisk ud uanset hvad 🙂

 33. Kjole nr 2 med bar ben – hvis vejret er godt.
  Kjole nr 1 med cardigan – hvis vejret er dårligt.
  Kjole nr 3 – hvis du spilder chili på de to andre.

 34. Pingback: Vind gavekort på 500 kroner til “coolstuff” | Superheltemors bekendelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *