Om at være en gammel mor

Min mor fandt et puslespil,med motiv fra bøgerne om “børnene hedenold”,og gav det til min fire årige, der er vild med at lægge puslespil for tiden.
Jeg var ret vild med de bøger som barn – de foregår i stenalderen og handler om en lille familie.

image

Ikke helt historisk korrekte, men underholdende.
Jeg har desværre ikke nogle af bøgerne mere, men sad og fortalte det jeg kunne huske, mens barnet lagde puslespillet.

Samtalen lød nogenlunde sådan her:

Mor:” det foregår i stenalderen. Det er meget længe siden. Dengang havde man ikke fjernsyn, eller store byer, eller biler, eller en masse andre ting, som vi kender fra i dag. Man kalder det stenalderen,  fordi de redskaber folk brugte, var lavet af sten.”

Barn(koncentreret om puslespil) :”nå. Var alt dit legetøj så også lavet af sten dengang?”

Følte mig pludselig en del ældre, når barnet går ud fra, at stenalderen var en del af min barndom!

(Visited 101 times, 1 visits today)

9 thoughts on “Om at være en gammel mor

 1. Lidt i samme stil, spurgte min den otte årlige om:
  ” Mor, var verden egentlig i farver da du var barn, eller var det hele i sort/hvid ?”
  SÅ føler man sig lidt gammel 😉

 2. Minder mig om da jeg skulle forklare Darwin og arternes oprindelse for min den gang 7-årige. Om fisk der kravlede på land og fik ben og det hele. Efter et tænksomt stykke tid kom det: “Men mor, dengang du var en fisk…” Needless to say, min mand hylede af grin!

 3. Dem var jeg så vild med
  Kan bare slet ikke huske hvad der skete eller hvorfor jeg syntes så godt om dem.
  Jeg er SÅ gammel

 4. Hos os var det min mand, der forklarede vores søn om, at menneskerne stammer fra aberne. Han fik sagt noget med, at over mange år blev aberne så til mennesker. Drengen kigger kritisk på sin far og siger så: Hvornår bliver en abe så egentlig til en mand? -Underforstået at faren vist stadig var i den proces… 😀

 5. Oh, jeg kan også huske de bøger. De var simpelthen SÅ spændende at læse. Jeg er også SÅ gammel 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *