Om børnearbejde

Mine piger har en ugentlig dag hver, hvor de laver mad og dækker bord, og to ugentlige dage, hvor de tager af bordet.
Sådan har det egentlig altid været, men da de var mindre, fik de mest de nemme opgaver: skære agurk, hælde oliven i skåle og den slags, men nu hvor de er større, laver de også de mindre glamourøse opgaver: skærer klistret kød, håndterer genstridig dej, eller snitter sviende løg.

Da jeg bladrede gennem tilbudsavisen – som min 8 årige altid entusiastisk pynter med tegninger, kunne jeg tydeligt aflæse hendes nylige erfaringer med løgsnitterier:

image

Som at se hende selv!

(Visited 99 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Om børnearbejde

  1. Det er bare en super ide. Min er nu 17 og 19 år og de hjælper (næsten) uden at brokke sig. De har opgaver hver dag. Uden opgaver ingen lommepenge. Nu har de begge fritidsjob og jeg har forsøgt mig med, at nu behøver de da ikke lommepenge. Men næh, nej lommepengene vil de ikke af med. Så de hjælper fortsat gerne 🙂

  2. Hvor er det super flot, at dine børn hjælper til med maden og pligterne. Vi har med forskellige niveauer af succes forsøgt det samme herhjemme, men nu har børnene snedigt fået byttet sig til andre pligter end løg-hakkeri… De er næsten gladere for at tømme opvaskemaskinen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *