Om decembertravlhed

December måned, er den måned på året, hvor logistikken i det at have mange børn strammer allermest.

Denne uge har foreløbigt budt på både forældrekonsultation, koncert med ældstebarnets band(hun spiller trommer), skolejulefest, og i morgen og overmorgen har vi balletforestilling og børnehavefest…

Oveni har jeg lidt søvnmangel, pga de seneste weekendens ret våde julefrokoster, og denne uge, hvor pigerne og jeg selv har været syge på skift, så der er ikke meget hjernekapacitet tilbage!

I dag gjorde jeg således pigerne klar til fest, og følte mig for en gangs skyld lidt ovenpå, fordi jeg havde husket det hele:
– klippede negle på barn 1, barn 2, barn 3,
– vaskede hår på barn 1, barn 2, barn 3
– nystrøgne kjoler på alle 4,
– satte hår på barn 1, satte hår på barn 2, satte hår på barn 3, satte hår på… Arh! Hvad var det klistrede stads i barn 4’s hår?

Aha: glemte at skylle balsam ud…

Nå, men festen var fin, børnene optrådte med Luciaoptog på allermest rørende vis, og ingen bemærkede lille fedthår.
Det værste af det hele er nok, at noget lignende er sket før – og sikkert vil ske igen…

20141213-191253.jpg

20141213-191403.jpg
I år filmede jeg det smukke luciaoptog på mobilen, og kom til at slette hele filmen, da jeg ville vise den til min veninde….
Ærgrer mig enormt over ikke at have billeddokumentation i år – men har da heldigvis billederne fra de to foregående år her.
Ved ikke helt hvad det er med luciaoptog, men det giver mig det vildeste gåsehud, og jeg synes det er så smukt.
Er altid tæt på at tude.
Har i det også sådan?

12 thoughts on “Om decembertravlhed

 1. Jeps, sådan har jeg det også, det behøver man ikke at have fået børn for at gøre 😉
  For mig er det det der højtidelige i det. Lysene, sangen, det langsomme tempo… Så smukt 🙂
  Teknik er noget værre tis, men sikke dog nogle flotte billeder, du så fik taget de forrige år!

 2. ja helt sikkert:) Vi er lige kommet hjem fra prinssepigens julemusical med musicalskolen hun går til drama på. De var så seje og det var en fed musical:) Rørt til tårer flere gang:) vi har kun to børn men det med logistikken kan godt drille i december med alt det der juletam tam. Vi rejser til England og holder jul på fredag. Glæder os:)

  • God tur til england! Lyder og fint med musical – så rørende når de gør sig umage og faktisk er gode!

 3. Ja, sådan har jeg det også!
  Hvad sket der forøvrigt lige for det at placere en forældrekonsultation i december måned!? Der er da nok andet at tage sig til og mon ikke man kunne klare det i en anden måned. Det synes jeg at du skal foreslå dem der havde arrangeret det.

 4. Jeg har det præcis på samme måde! Det er noget med højtideligheden, tempoet og stemningen, som andre også skriver. Du har fuldstændig ret i, at december virkelig kræver logistik og overblik, når man har ‘mange’ børn. Mine er ret små endnu, og kun den ældste går i skole. Jeg tør ikke tænke på, hvordan det bliver med 4 skolebørn på et tidspunkt! Man lærer det vel efterhånden 🙂
  – Anne Sofie

 5. Jeg har kun et barn, men det er blevet til forældremøde, 2x jule i SFO, 1x jule i skole, 1x jule i søndagsskole, 1x jule til hondbold, 2x julefrokost til mig, juletræet tændes på torvet, julemanden ankommer med skib nede på havnen, 25 julegaver skal købes, o.s.v. og så får børnene også en julebamse med hjem og jeg skal bruge en nat på at finde på løjer, tage billeder, skrive en historie og rydde op igen. Hvorfor skal forældrene med til alt? Vi tog da afsted alene. Jeg tager hatten af for jer der har 4 børn!
  P.S. Sikke yndige piger du har 🙂

  • Det var da også helt vildt!! Fatter ikke at forældre skal med til det hele – lidt hygge kun for børn ville passe langt bedre…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *